X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Boekweit wraps

Boekweit wraps

22
By Mind Your Feed on 13 januari 2014 Lunch

Ik ben gek op wraps! Je kunt ze iedere keer weer met iets anders vullen en zo vervelen ze nooit. Je kunt ze zowel warm als koud eten, je kunt ze meenemen, ze zijn voor mij een ideale lunch! Wat ik minder fijn vind aan de supermarkt-wraps is dat ze gemaakt zijn van witmeel, ze bevatten dus weinig voedingsstoffen én van de tarwe krijg ik een opgeblazen buik. Tijd voor een alternatief, uiteraard zelfgemaakt. Ik koos voor boekweitmeel en maakte dus boekweit wraps.

Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. De zaadjes van de boekweitpluimen zijn enorm eiwitrijk , vezelrijk en ze bevatten veel magnesium, kalium en fosfor. En, boekweit is glutenvrij! Het meel dat van boekweit gemaakt wordt, kun je in de gewone supermarkt krijgen. Het staat dan in het schap met de bakproducten, naast de broodmixen en het pizzadeeg.

Ik maak ze graag voor lunch, deze boekweit wraps. Maar door de kruiden uit het recept weg te laten, kun je er ook ‘neutrale’ pannenkoeken van maken. Ideaal voor het ontbijt of als een soort crêpe te gebruiken in een nagerecht. Je zou voor een pannenkoekenbeslag ook wat kaneel kunnen toevoegen, lekker met warme appel!

De ingrediënten zijn voldoende voor het maken van 2 lunch boekweit wraps. Wil je pannenkoeken maken, vermenigvuldig dan de ingrediënten tot zoveel pannenkoeken als je denkt te gaan eten.

Ingrediënten boekweit wraps

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel oregano
  • (kokos)olie

Nodig; mengkom, garde, koekenpan

Bereiden: Meng het meel met een snuf zout en de kruiden. Voeg nu de melk toe en meng met de garde het deeg en de melk. Doe als laatste het ei in de kom en kluts goed door. Verwarm in een pan wat (kokos)olie en wacht tot de pan warm is. Schenk de helft van het mengsel in de pan, draai het gas wat lager en laat de boekweit wrap langzaam garen. Als de onderkant licht bruin wordt, keer je de wrap om en laat je de andere kant nog even mooi gaar worden.

Qua beleg kun je helemaal zelf kiezen wat je erop doet! Ik vind de boekweit wraps een goede combinatie maken met rucola, wat komkommer en wat tonijn. Maar ook met kipfilet en avocado smaakt de wrap heerlijk.

Je kunt de wraps in de avond al bereiden en de volgende dag meenemen naar je werk. Beleg de wraps dan ook in de avond van tevoren en bewaar ze – in het vershoudfolie – opgerold in de koelkast. Eet smakelijk!

Boekweitwrap

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

glutenvrij inspiratie lunch recepten voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBananenbrood met chocolade
Next Article Melk ongezond?
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

22 reacties

  1. julie on 13 januari 2014 11:24

    Lijkt me lekker. Veel gezonder dan die kant en klare wraps uit de winkel.
    Gr. Julie van hapjesprinces.be

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 januari 2014 15:58

      Zeker weten gezonder! En een stuk lekkerder 😀

      Reply
    • Theresa on 19 maart 2022 14:00

      Kan je de wraps ook invriezen? Zoniet, Hoe lang zijn ze houdbaar en hoe te bewaren?

      Reply
      • Mind Your Feed on 21 maart 2022 12:17

        Ik heb geen ervaring met het invriezen van deze wraps, je zou het zeker kunnen proberen!

        Reply
  2. Hester on 13 januari 2014 12:08

    Boekweit wraps zijn echt één van mijn favoriete gerechten en het is ook een geweldige broodvervanger!

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 januari 2014 15:57

      Vind ik ook Hester, ik gebruik ze ook echt als boterham; doe er allerlei beleg op 😀

      Reply
  3. Petra on 13 januari 2014 16:30

    Lijkt me heerlijk! Ga zo gelijk boekweitmeel halen bij de supermarkt. Wist niet eens dat het daar verkocht werd.

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 januari 2014 15:37

      Ja Petra, bij onze AH verkopen ze het gewoon bij de melen en bakmixen… Is het bij jou ook gelukt?

      Reply
  4. Joyce on 14 januari 2014 13:11

    Lijkt me super lekker! Bedankt voor het recept (ik ben zelf altijd een beetje aan het klooien met de juiste verhoudingen en zo, haha). Met zelfgemaakte hummus en spinazie met tomaatjes lijkt me dit heerlijk!! (Wat je al zegt, eigenlijk met alles) 😉

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 januari 2014 15:36

      Graag gedaan 😉 Je kunt qua beleg eindeloos varieren, dat is zo ideaal aan deze wraps! Eet smakelijk…

      Reply
  5. Gerd Robersscheuten on 9 februari 2014 14:40

    heb ze net gemaakt, gevuld met rucola sla, tomaatjes en mozarella… een heerlijk alternatief voor die tarwewraps!!

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 februari 2014 17:31

      Dat klinkt erg goed Gerd, smullen!

      Reply
  6. Christien Potjewijd on 5 augustus 2014 18:08

    Ik maak ook graag boekweitwraps of pannenkoeken alleen maak ik ze klaar met geitenmelk, ook superlekker

    Reply
  7. Linda Wesselman on 21 augustus 2014 07:29

    Ik zoek al een tijd goede lunch recepten om mee te nemen naar werk, hartstikke fijn dit recept! Zijn de wraps geschikt om in te vriezen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 augustus 2014 14:21

      Ja hoor, dat kan! Wel apart invriezen, anders zijn ze aan elkaar geplakt en kun je ze niet zo makkelijk meer los krijgen 🙂

      Reply
  8. Joyce on 10 september 2014 11:45

    Hoi! Ik heb ze net gemaakt, maar ze breken als ik ze wil rollen! (Ze zijn wel lekker!) Ik heb ze gemaakt met kokosmelk.
    Groetjes,
    Joyce

    Reply
  9. Karen on 15 september 2014 17:46

    Heerlijk!!!

    Als avondeten met een mengsel van klein gesneden rauwe witlof, puntpaprika en tonijn.

    Karen

    Reply
  10. Linda Wesselman on 29 oktober 2014 10:05

    Ik heb ze van de week gemaakt en het was een succes 🙂 Mn vriend die eerdere versies van zelfgemaakte wraps niet geslaagd vond, vond deze ook lekker! Zeker voor herhaling vatbaar, bedankt voor de inspiratie

    Reply
  11. leen on 5 mei 2015 09:03

    Hallo, kunnen ook hier de eitjes zomaar worden weggelaten? Groetjes

    Reply
    • Desiree on 5 december 2015 21:59

      Als je geen ei mag of wil, kan je het vervangen door arrowroot. 1 eetlepel in de plantaardige melk roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Dan kan je de rest van de ingrediënten erbij doen. Ik bak altijd wraps en pannenkoeken met arrowroot i.p.v. ei i.v.m. allergie.
      PS: als je kokosmelk gebruikt, kan je beter 50 ml kokosmelk doen en 100 ml water, dan heb je ongeveer dezelfde dikheid (eerder dunheid..) als amandelmelk, havermelk of rijstmelk.

      Reply
  12. Jet on 10 januari 2016 18:14

    Ze zijn superlekker. Ze vallen bij mij alleen erg uit elkaar (bij het omdraaien in de pan)…wat doe ik verkeerd? Graag wat tips…

    Reply
  13. Maria on 31 januari 2016 12:19

    Ze zijn super lekker, ga ik zeker vaker maken.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....