X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Curry met kip en zoete aardappel

1
By Mind Your Feed on 10 september 2013 Diner

Oh ik hou van curry-gerechten! Comfortfood op zijn best…. Warme kruiden, heerlijke geuren, en ik kan er altijd zo heerlijk op wegdromen…. Ik experimenteer graag in de keuken, geen gerecht is bij mij ooit hetzelfde. En zo probeerde ik vorige week deze curry met kip en zoete aardappel en linzen en die was zo smakelijk, die wil ik graag delen. Zoete aardappels kunnen wat mij betreft het hele jaar door, in de winter in een smakelijke curry, maar in de zomer ook lekker gepoft met een vulling van frisse ricotta en zongedroogde tomaatjes.

Curry met kip en zoete aardappelCurry met kip en zoete aardappel

Ingrediënten:

  • Beetje olie
  • 2 eetlepels currypasta*
  • 300 gr. Kipfilet
  • 2 zoete aardappelen
  • 50 gram rode linzen
  • 300 ml kippebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 gram broccoli

* Mocht je geen currypasta hebben of willen gebruiken, dan vind je hieronder een alternatief recept voor currypasta.

Hoe te maken?

Verhit de olie en voeg de currypasta toe in de pan. Als alles een beetje gesmolten en warm is, dan voeg je de kip (gesneden), de linzen en de zoete aardappelen (gesneden) toe aan het mengsel en schep dit goed om tot de currypasta goed over de ingredienten verdeeld is. Zet in een apart pannetje water op voor de bouillon. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe aan de kip/linzen/aardappel. Breng aan de kook. Eenmaal aan de kook voeg je de broccoli toe, in roosjes gesneden. Laat het geheel zo’n 20 minuten koken, tot de broccoli gaar is en de linzen zacht. Eet smakelijk!

Oh ja, het smaakte zo goed, dat ik geen foto’s kon maken van dit gerecht op de borden….

Wil je geen kant en klare currypasta gebruiken, maak de pasta dan als volgt:
Ingrediënten
4 cm gemberwortel
3 tenen knoflook
30 g gemalen koriander (ketoembar)
1 1/2 el gemalen komijn (djinten)
1 el zwarte peper
1 el mosterdpoeder
1 el cayennepeper
1/2 el zout
1 el azijn
6 el olie

Ga je aan de slag met dit recept voor curry met kip en zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

curry glutenvrij kip kokos linzen voedselzandloper zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Next Article Bewust eten: Waarom spelt zo gezond is
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

1 reactie

  1. Meta on 29 oktober 2015 12:49

    Hallo, gisteravond gemaakt met zelfgemaakte currypasta en het was heerlijk!! Ik had nog een vraagje bij het recept van de currypasta. Er staat dat er 30 gram koriander in moet, maar dat is de inhoud van een heel potje kruiden. Is dat correct? Bedankt!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

19 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #17 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....