X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
boekweitsalade

Boekweitsalade met broccoli en zalm

1
By Mind Your Feed on 10 januari 2017 Diner

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan wel weer een boost gebruiken zo na alle feestdagen…. Als je denkt dat ik het hele jaar rond hartstikke gezond eet, dan heb je het echt mis hoor. Met het woord gezond heb ik altijd een beetje een haat-liefde verhouding, want wat gezond is voor mij, hoeft dat voor jou niet te zijn. Maar over deze boekweitsalade met broccoli en zalm kan ik kort zijn. Die zit gewoon bomvol veggies en dat kan niet slecht voor je zijn. Een heerlijke lauwwarme salade, perfect als lunch of als lichte maaltijd!

boekweitsalade

Een van mijn voornemens zo na de feestdagen is om weer wat meer groenten toe te voegen aan mijn menu. Dat was ik de laatste tijd namelijk een beetje vergeten… Eigenlijk lukte het de laatste weken van vorig jaar niet meer zo goed om zelf te doen wat ik altijd zeg hier op de blog. Variatie, veel groenten, dat verhaal… ging voor mij niet op. Te druk, te veel bezig met werk en privé, recepten uitwerken, vooruit plannen. Ik koos zo vaak zelf voor een makkelijke boterham of een snelle aardappel-groente-vlees maaltijd…

boekweitsalade

Net als iedereeen – denk ik dan – dacht ik; dat komt in het nieuwe jaar wel weer. Laat ik me daar vooral nu niet druk over maken. Laat ik vooral maar zorgen dat alles klaar is, qua werk en ook thuis. Als dat op orde is, dan komt dat eten daarna wel weer. Stom eigenlijk, want als je goed eet, voel je je ook gewoon beter. Als je zorgt dat je voldoende groenten binnen krijgt, voel je je vanzelf een stukje fitter. En ook al heb ik dan toch gewacht tot het nieuwe jaar, het is dan nu echt tijd om die balans weer een beetje terug te brengen.

boekweitsalade

Boekweit staat hier al jaren in de kast. In hele korrels, in vlokken en in meel, alle varianten zijn in huis. Weet je niet goed wat je ermee zou moeten maken, dan help ik je graag! Je kunt er namelijk heerlijk mee ontbijten, wat dacht je van dit crunchy boekweitontbijtje met banaan? Of heerlijke chocolade pannenkoeken? Maar tijdens de lunch gebruik ik dit pseudograantje ook maar wat graag! Wraps, muffins, you name it! Ik maak er zelfs risotto mee! Boekweit is een alleskunner en combineert zo makkelijk! Deze salade bewijst dat maar weer eens!

boekweitsalade

Boekweitsalade met broccoli en zalm

Voor 4 personen:

  • 200 gr boekweitkorrels
  • 300 ml water
  • 1 broccoli
  • 300 gr zalmfilet (MSC)
  • 100 gr bladspinazie
  • 100 gr (diepvries) doperwten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 1 el citroensap
  • olie

Voor de dressing:

  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • peper
  • verse dille

Nodig;

koekenpan, ovenschaal, spiraalnsijder, vergiet, schaaltjes, saladeschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een scheutje olie in de ovenschaal, leg de zalmfilets erin en strooi hier wat peper en zout over. Druppel wat citroensap over de zalm. Als de oven warm is, schuif je de filets voor 10-12 minuten de oven in.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de koekenpan en voeg de ui toe. Fruit deze aan tot ie glazig ziet en pers de knoflook erbij uit. Schep de ui en knoflook uit de pan en zet even apart. Je hoeft de pan niet schoon te maken!

Doe de boekweitkorrels in de koekenpan en schenk hier een 300 ml water bij en voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat zo’n 4 minuten koken.

Snij ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg deze toe aan de boekweitkorrels en doe ook de doperwten in de pan. Laat het vuur aanstaan en kook nog zo’n 4 minuten mee. De steel van de broccoli gooi je natuurlijk niet weg, hier kun je soep van maken!

Gebruik de spiraalsnijder om dunne slierten van de courgette te maken.

Maak de dressing voor de boekweitsalade klaar door de Griekse yoghurt in een schaaltje te mengen met de citroensap, mosterd, honing en wat peper. Knip wat verse dille erbij en roer goed door.

Giet de boekweit, broccoli en doperwten af en doe al deze ingrediënten in een saladeschaal. Schep hier de ui, knoflook, courgettelinten en spinazie doorheen.

Serveer de boekweitsalade met de gegrilde zalm en wat van de dressing. Enjoy!

boekweitsalade

Ga je aan de slag met dit recept voor boekweitsalade met broccoli en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com.

boekweit boekweit recepten boekweit salade broccoli broccoli maaltijdsalade glutenvrij glutenvrije recepten maaltijd salade maaltijdsalade maaltijdsalade recepten salade recepten zalm
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBloemkool risotto met kastanjechampignons
Next Article Geglaceerde worteltjes met sjalot
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

1 reactie

  1. Robin on 10 januari 2017 19:55

    Wat een geweldig recept! Dit gat ik zeker eens proberen te maken. Zitten hier gluten in?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.