X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
broccoli zoete aardappel

Broccoli zoete aardappel schotel met kip

8
By Mind Your Feed on 18 april 2016 Diner

De allermakkelijkste maaltijden ontstaan bij mij vaak uit restjes. Als ik niet goed oplet, dan ben ik bijna elke dag in de supermarkt te vinden. Voor een foodie is dat natuurlijk geen straf, maar heel efficiënt vind ik het niet. Nadat ik een paar dagen vol gas heb gekookt voor de blog, is het halverwege de week vaak tijd om de kastjes te checken. Wat hebben we nog in huis, en wat valt daar nog van te maken? Met een aantal restjes zette ik deze broccoli zoete aardappel schotel met kip in elkaar, en we hebben werkelijk zitten smullen! Helaas was het te laat om foto’s te maken, maar dat vond ik stiekem helemaal niet erg… Nog een keer maken dan maar, en ja; de tweede keer ging de pan weer schoon leeg!

broccoli zoete aardappel

Dan weet je dat je een winnaar hebt, toch? Een gerecht dat bij toeval is ontstaan en dat achter elkaar met smaak wordt opgegeten, wow! Niet door de dames trouwens hoor, maar daar kan ik mee leven. Senna krijgt sinds dat ze op school zit regelmatig vriendenboekjes mee naar huis, en 1 van de vragen die daar standaard in wordt gesteld is: wat lust je niet?. Ik hoef het haar niet eens meer te vragen, want haar antwoord is altijd zoete aardappel. Ik ben helaas nogal eigenwijs, en aangezien kinderen smaken wel minstens 15x moeten proeven voordat ze er een oordeel over vormen, blijf ik de zoete aardappel gewoon aanbieden.

broccoli zoete aardappel

Ik hou van restjeskoken, dat vraagt namelijk júist om creatief te zijn. Meestal heb ik van tevoren wel een idee van wat ik wil gaan maken, maar met de leftovers van de week is het ook bij mij maar zien waar het op uitkomt. En in welke stemming ik ben. Heb ik zin in Oosters, of juist Mediterraan? Deze maaltijd staat trouwens bij mij binnen een half uurtje op tafel, en dat vind ik ook wel ideaal voor doordeweeks. Wil je liever geen vlees in dit gerecht, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk gewoon even wat je nog in je koelkast hebt liggen, en aan de slag!

broccoli zoete aardappel

Broccoli zoete aardappel schotel met kip

Voor 4 personen:

  • 2 medium zoete aardappels
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 broccoli
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl komijn
  • olijfolie
  • 4 el ketjap
  • 75 ml plantaardige room
  • 1 limoen
  • sesamzaadjes

Nodig; bakplaat, bakpapier, 2 pannen, stoommandje (optioneel), wokpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zet een pan water op voor de rijst.

Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Leg ze op de bakplaat en schenk hier wat olijfolie over, bestrooi met de cayennepeper en komijn en schuif de warme oven in. Bak de zoete aardappelblokjes in 20 min gaar.

Is het water voor de rijst aan de kook, voeg dan de rijst toe en kook volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Snij de roosjes van de broccoli en dop de boontjes. Doe een laagje water in de pan, zet het stoommandje erin en doe de groenten erbij. Stoom de groenten in circa 7 minuten beetgaar.

Snij de kipfilet in blokjes. Schil en snipper de ui, maak de peper schoon en snij fijn. Verwijder de schil van de knoflook.

Verwarm wat olie in de wokpan en voeg de ui en rode peper hieraan toe. Pers de knoflook uit boven de pan en schep door. Doe nu de kipfilet in de pan en bak rondom bruin.

De zoete aardappels, broccoli en boontjes zullen inmiddels gaar zijn. Schep ze bij de kipfilet.

Giet ook de rijst af en doe deze bij de groenten en kip. Nu is het tijd om de saus te maken.

Schenk de ketjap en plantaardige room in de pan en knijp 1 limoen boven de pan uit. Roer nog even door, laat de saus warm worden en maak het gerecht (op de borden) af met wat sesamzaadjes.

Heerlijk met nog wat frisse komkommersalade!

broccoli zoete aardappel

Ga je aan de slag met dit recept voor broccoli zoete aardappel schotel met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bonen broccoli doordeweeks glutenvrij kip makkelijke maaltijd peulvruchten rijst snelle maaltijd sperziebonen voedselzandloper zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleCitroen yoghurt pannenkoeken
Next Article Ontbijtsmoothie met havermout en aardbei
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

8 reacties

  1. Vivian on 19 april 2016 19:48

    Jeetje wat heerlijk weer haha… ik smul wat af van die site van jou, jammie 🙂

    Reply
  2. Marjolijn on 29 april 2016 17:02

    Mjam mjam, vandaag een aantal van jouw recepten op ons weekmenu gezet, zondag de kip gyros en maandag dit recept, heb er nu al zin in.

    Reply
    • Marjolijn on 29 april 2016 17:04

      Oh en de lasagne met courgette eten we morgen 😀

      Reply
  3. Deb on 2 mei 2016 03:00

    Wat moet ik onder plant aardige room verstaan hele domme vraag maar is dat nog niet geklopte slagroom?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 mei 2016 09:45

      Room op basis van haver, rijst of soja!

      Reply
  4. Ingborg on 5 juni 2016 19:23

    Net gegeten en het was erg lekker. Iets te pittig voor mij dus volgende keer iets minder peper

    Reply
  5. Anita on 17 juli 2017 18:47

    Waar koop ik suikervrije ketjap? Thnx voor de lekkere recepten.. mmm

    Reply
  6. Luca on 5 maart 2020 15:33

    Heerlijk receptje! Kan ik dit ook invriezen met de room enzo erbij?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.