Broccoli zoete aardappel schotel met kip

8

De allermakkelijkste maaltijden ontstaan bij mij vaak uit restjes. Als ik niet goed oplet, dan ben ik bijna elke dag in de supermarkt te vinden. Voor een foodie is dat natuurlijk geen straf, maar heel efficiënt vind ik het niet. Nadat ik een paar dagen vol gas heb gekookt voor de blog, is het halverwege de week vaak tijd om de kastjes te checken. Wat hebben we nog in huis, en wat valt daar nog van te maken? Met een aantal restjes zette ik deze broccoli zoete aardappel schotel met kip in elkaar, en we hebben werkelijk zitten smullen! Helaas was het te laat om foto’s te maken, maar dat vond ik stiekem helemaal niet erg… Nog een keer maken dan maar, en ja; de tweede keer ging de pan weer schoon leeg!

broccoli zoete aardappel

Dan weet je dat je een winnaar hebt, toch? Een gerecht dat bij toeval is ontstaan en dat achter elkaar met smaak wordt opgegeten, wow! Niet door de dames trouwens hoor, maar daar kan ik mee leven. Senna krijgt sinds dat ze op school zit regelmatig vriendenboekjes mee naar huis, en 1 van de vragen die daar standaard in wordt gesteld is: wat lust je niet?. Ik hoef het haar niet eens meer te vragen, want haar antwoord is altijd zoete aardappel. Ik ben helaas nogal eigenwijs, en aangezien kinderen smaken wel minstens 15x moeten proeven voordat ze er een oordeel over vormen, blijf ik de zoete aardappel gewoon aanbieden.

broccoli zoete aardappel

Ik hou van restjeskoken, dat vraagt namelijk júist om creatief te zijn. Meestal heb ik van tevoren wel een idee van wat ik wil gaan maken, maar met de leftovers van de week is het ook bij mij maar zien waar het op uitkomt. En in welke stemming ik ben. Heb ik zin in Oosters, of juist Mediterraan? Deze maaltijd staat trouwens bij mij binnen een half uurtje op tafel, en dat vind ik ook wel ideaal voor doordeweeks. Wil je liever geen vlees in dit gerecht, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk gewoon even wat je nog in je koelkast hebt liggen, en aan de slag!

broccoli zoete aardappel

Broccoli zoete aardappel schotel met kip

Voor 4 personen:

  • 2 medium zoete aardappels
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 broccoli
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl komijn
  • olijfolie
  • 4 el ketjap
  • 75 ml plantaardige room
  • 1 limoen
  • sesamzaadjes

Nodig; bakplaat, bakpapier, 2 pannen, stoommandje (optioneel), wokpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zet een pan water op voor de rijst.

Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Leg ze op de bakplaat en schenk hier wat olijfolie over, bestrooi met de cayennepeper en komijn en schuif de warme oven in. Bak de zoete aardappelblokjes in 20 min gaar.

Is het water voor de rijst aan de kook, voeg dan de rijst toe en kook volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Snij de roosjes van de broccoli en dop de boontjes. Doe een laagje water in de pan, zet het stoommandje erin en doe de groenten erbij. Stoom de groenten in circa 7 minuten beetgaar.

Snij de kipfilet in blokjes. Schil en snipper de ui, maak de peper schoon en snij fijn. Verwijder de schil van de knoflook.

Verwarm wat olie in de wokpan en voeg de ui en rode peper hieraan toe. Pers de knoflook uit boven de pan en schep door. Doe nu de kipfilet in de pan en bak rondom bruin.

De zoete aardappels, broccoli en boontjes zullen inmiddels gaar zijn. Schep ze bij de kipfilet.

Giet ook de rijst af en doe deze bij de groenten en kip. Nu is het tijd om de saus te maken.

Schenk de ketjap en plantaardige room in de pan en knijp 1 limoen boven de pan uit. Roer nog even door, laat de saus warm worden en maak het gerecht (op de borden) af met wat sesamzaadjes.

Heerlijk met nog wat frisse komkommersalade!

broccoli zoete aardappel

Ga je aan de slag met dit recept voor broccoli zoete aardappel schotel met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  1. Mjam mjam, vandaag een aantal van jouw recepten op ons weekmenu gezet, zondag de kip gyros en maandag dit recept, heb er nu al zin in.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.