X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

Champignonroomsaus

0
By Mind Your Feed on 12 december 2024 Diner, Kerst

Champignonroomsaus is een echte klassieker die bij veel gerechten past. Denk aan een smeuïge saus bij varkenshaas of biefstuk, maar ook heerlijk over een bord pasta. Deze romige champignonsaus is niet alleen lekker, maar ook nog eens koolhydraatarm, waardoor hij perfect past binnen een bewuste levensstijl. Voor een feestelijk diner serveer ik deze champignon roomsaus graag bij gevulde varkenshaas met brie en spek. De combinatie van de zachte brie, sappige varkenshaas en deze romige saus is een gegarandeerde hit!

Het maken van een goede champignon roomsaus hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Begin met het bakken van een ui en lekker wat knoflook, voeg dan de champignons toe en blus deze af met een scheutje witte wijn. Daarna voeg je slagroom en bouillon toe en laat je de saus zachtjes indikken. Een snufje peper, zout en wat verse kruiden zoals peterselie of tijm maken het geheel af. Deze koolhydraatarme champignonsaus past perfect bij vleesgerechten zoals gevulde varkenshaas, maar is ook lekker met pasta of als saus bij geroosterde groenten.

Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

Champignonroomsaus recept

Deze champignon roomsaus met slagroom is heerlijk zoals hij is, maar er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Zo voeg bijvoorbeeld ik bijvoorbeeld graag een scheutje witte wijn toe voor een extra rijke smaak of roer ik wat Parmezaanse kaas door de saus voor een hartige twist. Zeker als je deze champignonsaus bij de pasta serveert is dat echt een te gekke combinatie!

Gebruik kastanjechampignons of een mix van verschillende paddenstoelen voor meer diepgang in de smaak. Wil je een lichtere versie? Gebruik kookroom in plaats van slagroom, of maak de saus helemaal plantaardig met plantaardige room. Deze champignonsaus recept is makkelijk aan te passen aan jouw eigen wensen, dit is echt zo’n basisrecept waar je alle kanten mee op kunt!

Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

Champignonsaus maken

Met dit eenvoudige champignonsaus recept zet je een heerlijke saus op tafel die iedereen zal waarderen. Het is een perfecte keuze bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, maar doet het net zo goed over pasta of zelfs als dipsaus voor geroosterde groenten. Maak de saus van tevoren klaar, zodat je tijdens het diner alleen nog hoeft op te warmen. Deze koolhydraatarme champignon roomsaus maakt elk gerecht compleet en voegt een heerlijke, romige smaak toe.

Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

kerstrecepten

Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

Champignonroomsaus

Makkelijk recept voor koolhydraatarme champignonroomsaus, romige saus op basis van gemengde champignons met room, peterselie en tijm.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Sauzen
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 400 gram champignons (kastanje of gemengd)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml bouillon (bospaddenstoelen)
  • 50 ml witte wijn
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 takjes verse tijm
  • 10 gram roomboter
  • peper
  • zout
  • scheutje truffelolie

Bereiden

  • Borstel de champignons schoon en snij in fijne plakjes. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
  • Verwarm de roomboter in de hapjespan en fruit hier de ui in aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en bak deze in een minuut of 5 mooi goudbruin en gaar.
  • Blus de champignons af met een scheutje witte wijn, laat even zachtjes stoven.
  • Schenk na een minuut of 2 de slagroom en bouillon bij de champignons.
  • Snij de blaadjes verse peterselie fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de kruiden samen met een snuf peper en zout toe aan de champignonsaus.
  • Laat de champignonsaus nu zachtjes 15 minuten pruttelen en indikken. Schenk al laatste een klein scheutje truffelolie door de saus voor extra smaak.
Calorieën: 107kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 4g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Koolhydraatarme champignon roomsaus geserveerd bij gevulde varkenshaas met brie en champignons, een romig en smaakvol gerecht voor een feestelijk diner. Deze champignonsaus is ook heerlijk bij andere vleesgerechten zoals biefstuk, of juist heerlijk met een bord pasta.

Ga jij aan de slag met dit recept voor champignonroomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

bijgerechten recepten champignons recepten Kerst kerst recepten sauzen recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article10 x Kerstmenu inspiratie
Next Article Panna cotta met rood fruit
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required