X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel

7
By Mind Your Feed on 10 oktober 2016 Diner

Afgelopen weekend was een cadeautje. Nog van die heerlijke dagen, met een zonnetje erbij. En toch was het best fris. Het is herfst, duidelijk! We gingen naar het bos, maakten een lange wandeling en Lise was druk bezig met het verzamelen van gevallen blaadjes. En die staan nu als boeket in de grote vaas op de tafel. Een beetje herfst in huis dus. En na een lange wandeling, in het frisse zonnetje, eten we natuurlijk soep. Ik had nog een restje pompoen liggen en maakte daar deze geroosterde pompoensoep met zoete aardappel mee. Zo verwarmend!

geroosterde pompoensoep

Soep is in deze tijd van het jaar echt mijn favoriet. En ook de makkelijkste manier om nog wat restjes groenten te verwerken. Heb ik ergens nog wat van liggen, dan wordt het 9 van de 10 keer tot een soep omgetoverd. Zo ook die pompoen die nog op het aanrecht lag. Daar was ik vorige week al mee aan de slag gegaan, maar ik had nog zeker de helft over. Zo’n halve pompoen kun je natuurlijk niet al te lang bewaren en bij gebrek aan inspiratie, besloot ik een soep klaar te maken.

geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep

Ik rooster graag de pompoen voordat ik deze in de soep doe. Zo wordt de smaak nog intenser, en nog warmer. En dat is natuurlijk wat je wilt, van een soep. Dat je na een flinke wandeling door het bos weer lekker wordt opgewarmd door een kommetje goodness.

Wat mij betreft mag de herfst dan ook echt wel komen, want ik heb zo’n zin in nog meer lange boswandelingen! Volgende week gaan we trouwens nog een paar dagen naar Limburg, dus dan zal het vast goed komen met het vinden van herfstbladeren….

geroosterde pompoensoep

geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel

Makkelijk recept voor verwarmende kruidige pompoensoep met geroosterde pompoen.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Soep
Nederlands
Soep recepten
Servings: 4

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 salade ui
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met bakpapier.
  • Snij de pompoen in kwarten en vervolgens in parten. Snij de pitten eruit en leg de parten pompoen op de bakplaat. Je hoeft de pompoen nu nog niet te schillen!
  • Schenk wat olie over de pompoen en bestrooi met peper en zout. Schuif de pompoen de oven in en rooster in zo’n 20 minuten gaar.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Halveer de peper, haal de zaadjes weg en snij daarna fijn. Schil ook de zoete aardappel en hak deze in grove stukken.
  • Verwarm wat olie in de soeppan, fruit hier de ui in aan. Bak de knoflook en rode peper even mee en voeg dan de zoete aardappel toe.
  • Schenk 1 lt water in de pan en voeg het 1/2 bouillonblokje toe. Doe nu ook de cayennepeper, nootmuskaat, komijn, kurkuma en de blaadjes verse koriander in de pan. Snij de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze ook toe. Breng het water aan de kook. Laat zo’n 10 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel gaar is.
  • Haal de pompoen uit de oven, snij de pompoen in grove stukken en voeg toe aan de soeppan.
  • Gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken. Pers het sap van 1 limoen uit boven de pan en roer goed door.
  • Serveer de geroosterde pompoensoep met wat fijngesneden lente-ui en wat pompoenpitjes. Enjoy!
Calorieën: 189kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

geroosterde pompoensoep

Ga je aan de slag met dit recept voor geroosterde pompoensoep met zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

diner lunch lunchen zonder brood pompoen pompoen recepten pompoensoep soep recepten zelf soep maken zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePeren ontbijtcake met walnoten en cranberries
Next Article Groentelasagne met zwarte bonen en Gruyère
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

7 reacties

  1. Mirjam on 10 oktober 2016 10:15

    Als je een ronde (verse) pompoen hebt (hokkaido) dan hoef je die toch niet te schillen?

    Reply
  2. Demi | StudioKOOK on 10 oktober 2016 11:01

    Ziet er heerlijk uit zeg! Lekkere combi, zoete aardappel en pompoen.

    Reply
  3. Roos on 10 oktober 2016 17:09

    Wat een heerlijke recept, verrassend ook met de limoen erbij!

    Reply
  4. Elly on 10 oktober 2016 20:22

    Aparte variatie! Ik ga het uitproberen. Ik maak pompoensoep altijd alleen met pompoen, ui, knoflook, bouillonblok en peper en zout en basilicum, ev. Italiaanse kruiden erbij. Ook garneren met pompoerpitten, maar die rooster ik net zoals pijnboompitten in een droge koekenpan en hak ze dan fijn. Dan zijn ze veel smakelijker, beetje nootachtig .

    Reply
  5. menoush on 23 november 2016 11:55

    LEKKER

    Reply
  6. Geraldine Beckers on 25 september 2017 17:55

    Vorige week hadden wij een picknick op de boot georganiseerd voor een collegaatje. Vanwege het weer leek een lekker warm soepje echt een heel goed idee. Dus een flinke pan gemaakt en in gezellige thermosflesjes hebben wij genoten van deze smaaksensatie! Goed soepje! Zeker voor herhaling vatbaar:)

    Reply
  7. Josien on 15 november 2017 11:03

    Hoe groot moet de pompoen zijn voor dit recept? Ik heb een pompoen van 1500 gram. Lijkt me een beetje groot.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required