Gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella

21

Oh wat kan een mens zichzelf in de weg zitten…. Ik zit heel duidelijk in een fase waarin ik makkelijker dan makkelijk eet. Waarin ik wel volop wil variëren en vooral mijn groenten wil blijven eten. Maar ook een fase waarin ik me steeds afvraag of de recepten die ik maak wel blog-waardig zijn. Want zo moeilijk is het uiteindelijk niet, dat wat ik voor mezelf in elkaar flans. Soms heb ik dan even back-up nodig van mijn vrienden en kennissen. Want als het aan mij ligt, had deze gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella dus vandaag NIET online gekomen…

gevulde courgette met gehakt

En dat is natuurlijk stom van mij! Want dit is dus juist zo’n ontzettend goed voorbeeld van een Mind Your Feed recept. Niks geen poespas. Makkelijk verkrijgbare ingrediënten, lekker licht en toch heel voedzaam. Ik snap ook niet dat ik twijfelde… Maar ach, soms heb je van die dagen. Dan moet een ander even tegen je zeggen dat je juist lekker dicht bij jezelf moet blijven. Gelukkig zijn er dan altijd mensen bij wie ik even kan aankloppen met mijn gedreutel.

gevulde courgette met gehakt

Toevallig had ik het er vorige week nog met iemand over. Ik ben nu ruim 3 jaar bezig met mijn blog, waarvan alweer ruim 1,5 jaar fulltime. Als baan. Ik vind het nog steeds best bizar. En nog steeds zo fijn om voor mezelf te werken. Maar soms, heel soms, mis ik mijn collega’s. Of mis ik het hebben van collega’s. Bij mijn vorige baan werkte ik in een heel fijn team, waar we altijd met elkaar konden sparren. Nieuwe plannen maken, ideeën uitwerken, dat soort dingen. Maar waar je ook af en toe je twijfel even in de groep kon gooien.

gevulde courgette met gehakt

Nu kan ik dat thuis natuurlijk ook wel. Maar juist met collega’s is dat toch anders. Die zitten net zo in het werk als jij en die weten dus waar je het over hebt…. Ach ja, zo heeft alles zijn voordelen en voordelen, en ik zou ook niet meer terug willen naar mijn oude baan. Dus val ik af en toe mijn collega bloggers, vrienden en kennissen maar even lastig. En weet je wat… uiteindelijk mag jij gewoon zeggen of je ook blij wordt van dit recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella! Want dat vind ik uiteindelijk nét zo belangrijk!..

gevulde courgette met gehakt
gevulde courgette recepten

Gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella

Makkelijk koolhydraatarm recept voor gevulde courgette met gehakt
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Groente, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui (groot)
  • 10 smaaktomaatjes (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • verse basilicum
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en snij met een scherp mes het vruchtvlees eruit. Hou dit even apart. Besprenkel de courgettes met een druppel olijfolie en wat peper en zout en schuif voor 15 minuten de oven in.
  • Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, en snij in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de courgette fijn. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de tomaatjes in kwarten.
  • Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rondom aan en doe dan de paprika, tomaatjes en courgette ook in de pan.
  • Schep goed door en laat zo’n 2 tot 3 minuten meebakken. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en nog wat oregano.
  • Haal de courgettes uit de oven. Laat de oven aan staan. Verdeel het gehaktmengsel over de courgettes.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Leg de mozzarella tussen het gehakt en strooi de Parmezaanse kaas over de gevulde courgettes met gehakt. Schuif nu nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven.
  • Scheur wat verse basilicum over de courgettes met gehakt en geniet ervan! Eventueel kun je hier nog wat brood bij eten, of een pastasalade.
Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 23g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
gevulde courgette met gehakt

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella. Makkelijk recept voor gevulde courgette, koolhydraatarm recept, Italiaans gehakt als vulling voor courgette uit de oven.

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

21 reacties

  1. Beste Reny je geeft aan of het nog wel zinvol I is om je blog te vullen met dagelijkse recepten omdat ze zo simpel zijn. Het antwoord is JA! Het gaat niet altijd om de moeilijkheidsgraad maar om de afstemming van de ingrediënten en de vaak om de subtiele smaak. Natuurlijk kun je moeilijkere recepten plaatsen maar dan denk ik dat er een hoop mensen afhaken. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd in de bereiding van eten en vond het heerlijk om samen met mijn moeder te kunnen koken. Overigens vrij basaal. Later kwam ik te wonen naast een echte “Chef” die ook nog eens leraar koken van de hogere hotelvakschool was. Van hem heb ik veel geleerd. Daarnaast veel aan kookworkshops en andere workshops zoal bv worstmaken, deelgenomen. Mijn passie voor koken heb ik ook weer over kunnen brengen op mijn dochters. Een van hen kan nog veel beter koken dan ik. Je zult begrijpen dat het altijd een feest is als wij samen in de keuken staan. Maar goed, terug naar jouw blog. Naar mijn menig voldoet die in een grote behoefte. Veel mensen zitten niet te wachten op ingewikkelde receptuur. Velen in mijn kennissenkring kunnen, ik chargeer, een komkommer nauwelijks onderscheiden van een courgette. Daar zijn jouw recepten, die ook nog eens gezond zijn, een uitkomst voor. Voor de gevorderde kokers zijn jouw recepten een goede suggestie. Daarom lees ik dagelijks jouw blog en heb al verschillende recepten uitgeprobeerd. Vaak nog wat weggelaten of toegevoegd op basis van mijn eigen smaak. Ik ben er blij mee. Daarom, ga alsjeblieft gewoon door. Het is een terugkerend, dagelijks genot om je blog te lezen.
    Met vriendelijke groet, Peter.

  2. Makkelijke recepten zijn ook zeker blogwaardig! Maar ik begrijp je twijfel.. Toch gewoon plaatsen, je zult zien dat er genoeg mensen blij mee zijn en inspiratie uithalen. Ze zien er trouwens heerlijk uit! Top. Liefs X

  3. Heb net de gevulde courgette gemaakt en geproefd , heerlijk, ik heb de parmezaan en de mozzarella weggelaten, plakjes belegen kaas er bovenop gedaan.
    Dank je wel.

    • Wij zijn fan!
      Ik ben er zo een die een komkommer en courgette inmiddels (net) weet te onderscheiden 😉
      Ik geniet van je ideeën, die voor jou wellicht als te simpel aanvoelen, maar ga zo door alsjeblieft!!
      Door jou blog en weekmenu’s, kook ik nu meer dan dat we afhalen. Eten we gezond én ook nog eens lekker. En geniet ik voor het eerst van koken, simpelweg omdat ook ik nu een heerlijk gerecht op tafel weet te zetten, waar de rest van ons gezin van smult. Dat ik er niet zo lang mee bezig ben is de volgende plus… en zo kan ik je nog wel meer plussen van je blog en lekkere, goed te maken gerechten noemen. Oh ja, nog één dan… het begint al in de supermarkt. Of eigenlijk bij m’n weekplanning en briefje. Door jouw weekmenu’s wéét ik nu wat we kunnen eten, heb ik zin om het te gaan uitproberen én verdwijnen de ingrediënten uit de supermarkt in onze koelkast en vervolgens in de pan om met smaak gegeten te worden. Voordat ik kennismaakte met jouw blog/website belandde er ooit wel eens wat in onze koelkast. Maar te vaak verdween het ongeïnspireerd in de kliko.
      Jii bent mijn inspiratiebron. Thanks!!

      PS. De courgetteboten dobberden gestaag bij onze meiden naar binnen, maar zijn uiteindelijk goedgekeurd. Bij mijn man ik waren ze al na de eerste hap door de strenge keuring. Heerlijk!

      • Mind Your Feed op

        Lieve Brenda, wat een geweldig lieve reactie van jou! Ik ben er gewoon een beetje stil van en besef me vanachter mijn computer en uit mijn keuken vaak eigenlijk niet dat ik dit jullie kan meegeven! Dat ik voor jou en jouw gezin zo’n verschil heb gemaakt vind ik echt heel bijzonder en ik waardeer het enorm dat je me dit laat weten in jouw reactie. Ik vind het zo gaaf dat je met plezier de boodschappen doet en de keuken in duikt!! En juist door te gaan experimenteren, leer je zelf ook steeds meer dat koken echt gewoon leuk is en dat het genieten is om een makkelijke, smakelijke maaltijd op tafel te zetten!
        Dank je wel dat je me dit laat weten en ga lekker door! Ik blijf je wel voorzien van nieuwe recepten 😉
        Liefs, Reny

        • Lieve Reny,

          Wat een leuk idee dat we dan gewoon nog lekker “samen” in de keuken blijven staan 😉

          En wat mooi om je antwoord te lezen.

          Fijne dagen!

          • Mind Your Feed op

            Je kunt het gehaktmengsel zeker al op voorhand klaar maken, maar het afbakken in de oven zou ik pas vlak voor het eten doen!

  4. Desiree Beens op

    Hallo
    Een lekker recept! Wat ook lekker is om het met tonijn ( ipv gehakt) rode pesto en feta te maken. Goede tip om eerst de courgette even in de oven voor te garen!

  5. Zojuist de gevulde courgettes gegeten. Het was heerlijk! Nog een tip: eerst met scherp mes de gehalveerde courgettes voorsnijden en dan met een beetje scherpe lepel het vruchtvlees eruit “scheppen/snijden”. Verder stond niet in het recept of de gevulde courgettes op het rooster of in een ovenschaal moesten. Ik heb dat laatste gegokt en dat ging prima. Ik zou het een superidee vinden als je het aantal calorieën per portie erbij zou zetten, Reny. Ga vooral door met die heerlijke recepten delen! Bedankt!

    • Heerlijk gerecht! We hadden een mega grote courgette bij terugkomst van vakantie die hier super geschikt voor was. Ik heb alleen nog een rode peper toegevoegd. Voor erbij kun je naast een pastasalade ook gebakken aardappels doen.

  6. Er zijn zoveel foodblogs. De enige die ik lees en met veel plezier, is die van jouw! Ik herken het missen van collega’s. Wellicht zou je een activiteit of vrijwilligerswerk kunnen doen waarbij je die contacten wel hebt. Of zelf een groepje bij elkaar verzamelen op vrijwillige basis om mee te dparren. Bedenk iig dat er vele mensen zijn die
    iedere dag je blog lezen en genieten van de verhalen en recepten. Ga alsjeblieft door want je doet het zo leuk! Groetjes Jose

    • Mind Your Feed op

      Klink ook super! Wat leuk dat je ermee aan de slag bent gegaan. Linzen of bonen zouden ook een goede vleesvervanger kunnen zijn!

  7. Annie v Weenen op

    zie nu op je blog deze heerlijke gourcet en ga deze maken voor zondag , de visite weg is en dan in de keuken dit maken dan is de middag ook zo om en eet ik lekker , hoop dat je niet besluit om moeilijker te gaan maken wan dan wordt het voor mij er niet makkelijker op , kan wel koken , maar zoals je dit leest komen er zoveel kruiden wat de smaak zal verhogen en ik nooit doet als bijna 88 jaar ben dan wordt alles zo gewoon als je maar iets te eten heb , heb me in geschreven voor je nieuwsbrief en kijk erop uit groetjes annie v weenen

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.