X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood

22
By Mind Your Feed on 30 november 2014 Diner, Feest

Ik ben nog een beetje in Indonesische sferen en met nog een mooie broodvorm van Lodge Logic in de keukenkast en een pond gehakt in de koelkast, was het idee voor een Indonesisch gehaktbrood snel ontstaan.

In huize Mind Your Feed staat elke avond vlees op tafel, mijn man wil echt niet zonder, en om eens wat anders op tafel te zetten dan de standaard gehaktbal maak ik regelmatig gehaktbrood. 

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood

Mijn recept van gehaktbrood met kipgehakt en spinazie is een echte topper hier, maar omdat ik nog met mijn hoofd in Bali zit, gebruikte ik voor dit gehaktbrood kruiden en specerijen uit de Indonesische keuken.

Lekker met nog wat extra sambal erbij, ik hou wel van pittig! Of een klodder zelfgemaakte pindasaus, waar we het recept voor kregen bij onze Balinese kookworkshop.

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Recept voor gehaktbrood

Een gehaktbrood is trouwens ook erg leuk om te maken als je eters krijgt. Het is net even anders dan anders en doordat je het brood in plakjes snijd, is er genoeg voor iedereen en geeft het een feestelijk tintje aan de maaltijd.

Ik kan me dan ook voorstellen dat dit Indonesisch gehaktbrood hier met de aankomende feestdagen op tafel verschijnt. Met wat mooie bijgerechten, lekker veel groenten, is het een prachtige eyecatcher op de feesttafel. En het fijne is, als er wat overblijft van het gehaktbrood, is het de volgende dag nóg lekkerder!

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Feestelijk gehaktbrood recept

Ik ben trouwens druk bezig met het voorbereiden van Kerst recepten voor hier op de blog. Na Sinterklaas kun je genoeg leuks en lekkers verwachten,maar ik ga er nog niet teveel over verklappen… Verwacht vooral niet te veel sjiek gedoe, daar ben ik niet van.

Mijn Kerstgerechten zijn eenvoudig, lekker en gezond en zorgen er vooral voor dat je geen stress hoeft te hebben met de feestdagen. Nog even geduld hoor, we gaan eerst nog Sinterklaas vieren!

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood

Makkelijk recept voor Indisch gehaktbrood met ontbijtspek
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vlees recepten, Wereldgerechten
Servings: 4

Nodig

  • Cakeblik
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel komijn
  • snuf nootmuskaat
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • peper
  • zout
  • kokosolie (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de broodvorm in met wat kokosolie en bedek eerst de bodem en daarna de zijkanten van de vorm met de plakken ontbijtspek. zorg ervoor dat de plakken spek nog net iets boven de vorm uitkomen.
  • Snipper de ui en snij de peper en knoflook heel fijn. Meng in een kom de gehakt met de ui, peper en knoflook. Breek het ei boven de kom en voeg de boekweitmeel toe. Schenk de sojasaus bij het gehakt en doe nu ook de kruiden erbij. Peper en zout naar smaak toevoegen. Kneed alle ingrediënten door het gehakt.
  • Is het gehakt nog iets te nat, voeg dan nog wat boekweitmeel toe. Doe nu het gehaktmengsel in de broodvorm en vouw de plakken spek die over de zijkanten hangen over het gehakt heen.
  • Schuif het Indonesisch gehaktbrood in de oven en bak in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Calorieën: 456kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 27g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Indonesisch gehaktbrood, Indisch gehaktbrood, gehaktbrood recept, Oma's gehaktbrood

#tip: wil je een Paleo variant van dit gehaktbrood maken? Vervang dan de boekweitmeel door bijvoorbeeld kokosmeel, kastanjemeel of ander notenmeel.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

diner gehaktbrood Kerst lunch paleo
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBalinese loempia (glutenvrij loempia recept)
Next Article Warme chocolademelk met amandelmelk
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

22 reacties

  1. Emily van Kampen on 30 november 2014 15:08

    Die Indonesische touch aan het gehaktbrood lijkt me een goede toevoeging! Maakt het lekker pittig

    Reply
  2. Caro on 1 december 2014 10:28

    Dat ziet er heerlijk uit. Ook lekker voor naar school en werk.

    Reply
  3. Lutje61 on 1 december 2014 11:56

    Dit ziet er weer heerlijk uit. Ik ga het woensdag maken tegen dat de kinderen van school komen!
    Dankjewel Reny!

    Reply
  4. vivian on 13 december 2014 18:00

    Hij is heerlijk. Iedereen heeft er van gesmuld 🙂

    Reply
  5. Diane on 21 december 2014 20:35

    Ik heb net dit recept gemaakt en het smaakte heerlijk.
    Bedankt voor het recept!

    Reply
  6. Sabrina on 26 december 2014 18:16

    Wat een succes! Echt heerlijk. Bedankt voor het delen van je recept.

    Reply
  7. Mieke on 8 januari 2015 14:37

    Wauw, ik ga deze ook proberen, maar wat doe je er verder bij? groente of rijst? of is dit machtig genoeg dat je er niets bij serveert? (Ps. misschien een domme vraag maar ik ben pas bezig het roer om te gooien naar gezonde gerechten dus zonder enge toevoegingen)

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 januari 2015 15:08

      Domme vragen bestaan niet, is mij altijd geleerd…. Ik eet er graag wat gestoomde groenten en een frisse salade bij. Ik laat de rijst dan achterwege, maar dat zou zeker ook kunnen!

      Reply
  8. Laura on 13 januari 2015 16:08

    Ik wil dit recept komend weekend gaan maken, maar ik krijg echte vleesliefhebbers op bezoek. Denk je dat het genoeg zal zijn voor 4 personen? Ik serveer er wel een salade en wat aardappels bij.

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 januari 2015 16:33

      Dan zou ik het gehaktbrood toch iets groter maken 🙂 Want je kunt er ongeveer 8 – 10 plakken van snijden.

      Reply
  9. Lucia on 14 januari 2015 09:48

    Gisterenavond hebben we dit gehaktbrood gegeten. Heerlijk! Helaas was de komijn op, en kon ik het niet vinden bij de Turkse super waar ik mijn kruiden haal. Toen ik er naar vroeg gisteren keek de man me verdwaasd aan: konijn? Nee, koMijn! Maar dat had hij niet. Daarom maar wat andere kruiden er door gedaan, en ipv het pepertje een theelepel chilivlokjes. Smaakte erg goed, is voor herhaling vatbaar!
    En wij aten er met 5 personen van, waarvan 3 zonen in de groei 🙂 Idee van mijn zoon voor de volgende keer: geraspte kaas erdoor. Ga ik proberen, geraspte kaas in gehaktballen is ook altijd een succes.

    Reply
  10. Chantal on 26 maart 2015 17:16

    Kun je het spek ook weglaten, of vervangen? Ik kan niet tegen

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 maart 2015 20:09

      Ja hoor, zeker kan dat!

      Reply
  11. Gisele on 11 augustus 2015 21:07

    Ik vond het altijd zo vies klinken, gehaktBROOD ;-). Maar opeens bedacht ik me dat het eigenlijk gewoon ipv een gehaktbal, een plakje gehaktbal zou zijn. En opeens vond ik het heel raar dat het me daarvoor gewoon niet lekker leek… 🙂 Ik heb een eigen variatie qua kruiden gebruikt, maar wel de ketjap. Wij vonden het heerlijk! Ook onze buuf heeft er net lekker van zitten smullen. We gaan ‘m zeker vaker maken, thx Reny!

    Reply
  12. Pingback: Mijn eetweek 3 | Een Potje Koken

  13. Willemien on 15 maart 2016 22:19

    Afgelopen week gemaakt en het smaakte heerlijk!!

    Reply
  14. Jopiedo on 14 januari 2017 12:17

    Omdat u dit “indonesische” gehaktbrood noemt mis ik de oosterse specerijen daarvan.
    Er zijn vele indonesische/aziatische specerijen. Alleen bij u kan ik Djinten(komijn) vinden.
    Een pittige gehaktbrood lijkt me een betere benaming.

    Reply
  15. Desiree on 13 december 2019 11:00

    voor vanavond op de hapjesplank, klinkt veelbelovend

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 december 2019 15:37

      Dat klinkt zeker veel belovend, krijg er gelijk trek in! Veel plezier vanavond!

      Reply
  16. Laura on 28 mei 2020 07:14

    Erg goed geslaagd! Heerlijk van smaak. Bedankt voor het delen. Groetjes Laura

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 mei 2020 13:31

      Oh, yes, heerlijk om dat te horen! Graag gedaan!

      Reply
  17. Pingback: Recept voor proteïnerijk gehaktbrood met groenten – WordPress Import

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.