X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
indonesisch stoofvlees rendang

Indonesisch stoofvlees – Rendang

4
By Mind Your Feed on 9 november 2018 Diner

Oh jongens, hier mag je me ’s nachts voor wakker maken…. Nou ja, bij wijze van dan, want ik ben erg gehecht aan mijn slaap. Maar Indonesisch stoofvlees, oftewel rendang, is wel echt 1 van mijn favoriete gerechten…. Als ik Indofood bij de toko haal, neem ik standaard een portie extra hiervan mee. Zo super lekker!! Laatst aten we ook weer bij een Indonesisch restaurant en ondanks dat ik niet heel veel honger had – ik was moe en het was een lange dag geweest – moést er rendang op tafel komen. Je begrijpt dat ik dus ook een keer thuis aan de slag wilde met dit recept! En tadaa, ik presenteer hierbij mijn versie van mijn zo geliefde Indonesisch stoofvlees! 

Indonesisch stoofvlees, Oosters stoofvlees, rendang, Indonesische rendang, zelf rendang maken, rendang recept, rendang recept zonder zakje,

Oosters stoofvlees

Aan dit recept voor Indonesisch stoofvlees gaf ik een beetje een eigen draai. Ik denk dat het daarom ook niet echt rendang mag heten, maar ik vind het een erg geslaagde variatie daarop. Het is namelijk best lastig om de ingrediënten die in het traditionele recept gaan, hier te krijgen. Zelfs mijn toko had niet alle benodigdheden. Ik heb er dus een Hollandse twist aan gegeven en keur het helemaal goed! Heb je dit weekend tijd om het vlees lekker lang te laten stoven, dan zou ik zeker de keuken induiken!

Indonesisch stoofvlees

Indonesisch stoofvlees – Rendang

Voor 4 personen:

  • 500 gr sukadevlees
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el sambal
  • 3 el ketjap
  • 1 stengel citroengras
  • 2 steranijs
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 400 ml kokosmelk
  • flinke scheut olie

Nodig;

foodprocessor (of een vijzel!), stoofpan met dikke bodem

Zelf rendang maken:

Begin met het klaar maken van de boemboe voor het Indonesisch stoofvlees. Schil de uien, maak de knoflook schoon en snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en de steel. Rasp de gember.

Doe de ui, knoflook, peper en gember in de foodprocessor en voeg hier de ketoembar, komijn, nootmuskaat, laos, kurkuma, bruine suiker, sambal en ketjap aan toe. Maal tot een bijna gladde boemboe.

Snij het stoofvlees in blokjes. Mijn tip; als je de slager lief aankijkt dan doet ie dat vast even voor je!

Verwarm wat olie in een stoofpan met dikke bodem en bak de boemboe voor de rendang hier zo’n 3 minuten in aan.

Voeg dan het vlees toe en bak even kort mee. Zet het vuur laag en schenk de kokosmelk in de pan. Kneus de stengel citroengras en doe deze samen met de steranijs, laurierblaadjes en kruidnagels in de pan.

Zet de pan op je favoriete sudderpitje en laat het Indonesisch stoofvlees zo’n 3,5 – 4 uur pruttelen. Hou de pan in de gaten en schep regelmatig het vlees goed om! De saus zal vanzelf tijdens het koken indikken en de rendang is klaar als het vlees zo zacht is dat het direct in je mond uit elkaar valt!

Eet smakelijk!

Indonesisch stoofvlees, Oosters stoofvlees, rendang, Indonesische rendang, zelf rendang maken, rendang recept, rendang recept zonder zakje,

Ga jij aan de slag met dit recept voor Indonesisch stoofvlees? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

beef rendang herfst recepten Indofood Indonesische recepten rendang rendang recepten stoofpot stoofpotje stoofschotel stoofvlees zelf Indonesisch koken zelf rendang maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePompoensoep met rijst en zwarte bonen
Next Article Salade met linzen, peer en prosciutto
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Inge on 10 november 2018 00:23

    Oh, ik ben ook zo gek op rendang! Heb het al eens gemaakt en het was verrukkelijk! Bij gebrek aan een Indonesisch restaurant moet je ook wel.
    Dit recept ga ik zeker een keer proberen, ik hou ervan om alles zelf te maken en dat is toch niet altijd makkelijk. Zeker zo’n boemboe niet.

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 november 2018 12:24

      Lekker hè?! Ik ben er echt zo gek op! Deze boemboe is wel makkelijk te maken, laat je niet tegenhouden door de lange lijst aan ingrediënten!

      Reply
  2. Monique on 12 mei 2020 12:28

    OMG, de rendang staat nu te pruttelen. Geloof niet dat mijn keuken ooit zo lekker geroken heeft … dat beloofd wat

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 mei 2020 16:08

      Oh wat heerlijk! Heb je ervan zitten smullen?!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.