X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Italiaanse kipgehaktballetjes

0
By Mind Your Feed on 19 november 2024 Diner

Italiaanse kipgehaktballetjes, een heerlijk én makkelijk recept om zelf gehaktballetjes te maken van kipgehakt, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden zoals peterselie, basilicum en oregano. Perfect bij een bord spaghetti met tomatensaus, of serveer ze als verrassend Mediterraans hapje bij de borrel. Succes gegarandeerd!

Mijn recept voor Italiaanse kipgehaktballetjes is een echte favoriet hier thuis. Vooral in combinatie met een rijke tomatensaus zijn ze niet te weerstaan. Dip er wat knapperig brood in, of serveer ze met een simpele Italiaanse salade en wat verse pasta. Deze balletjes maak ik van kipgehakt, omdat dit lekker licht en mild van smaak is. Zo komen de kruiden en specerijen nog beter tot hun recht!

Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Italiaanse kipgehaktballetjes

Waarom ik voor kipgehakt kies? Dat is heel simpel: het is niet alleen lichter en minder vet dan rundergehakt, maar het heeft ook een subtiele smaak. Dit betekent dat de Italiaanse kruiden die ik gebruik – zoals oregano, basilicum en peterselie – echt de hoofdrol spelen. Zo krijg je die heerlijke, pure smaken die zo typerend zijn voor de Italiaanse keuken.

Een ander groot voordeel van kipgehakt is dat het super veelzijdig is. Of je nu zin hebt in een licht gerecht met courgetti of een bord dampende spaghetti, kipgehaktballetjes passen overal bij. En wist je dat je ze ook heel goed kunt serveren als borrelhapje? Prik er een cocktailprikkertje in, zet er een schaaltje tomatensaus bij, en je hebt een Mediterraans feestje op tafel!

Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Italiaanse gehaktballetjes

Wat ik zo fijn vind aan dit recept, is dat het geschikt is voor elk moment. Heb je een drukke doordeweekse dag? Dan zet je deze Italiaanse balletjes binnen een mum van tijd op tafel met een frisse salade en wat pasta. Of misschien wil je juist uitpakken met een gezellige Italiaanse avond, compleet met zelfgemaakte tomatensaus en een goed glas wijn. Hoe je ze ook serveert, deze gehaktballetjes zorgen gegarandeerd voor een feestje op je bord.

Ze zijn bovendien ideaal om van tevoren te maken. Draai de balletjes alvast in de ochtend, zodat je ze ’s avonds alleen nog even hoeft te bakken. Ook handig: ze zijn goed in te vriezen. Maak een dubbele portie en bewaar ze voor een drukke dag waarop je geen tijd hebt om te koken.

Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Meer kipgehaktballetjes recepten:

Ben je enthousiast geworden van dit recept voor Italiaanse kipgehaktballetjes? Dan heb ik nog heel wat meer lekkere kipgehaktballetjes recepten voor je. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met: 

  • Kip gehaktballetjes met munt en koriander
  • Broccoli rijst met kipgehaktballetjes
  • Sla wraps met Oosterse kipgehaktballetjes
  • Pittige kipgehaktballetjes
Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Italiaanse kipgehaktballetjes

Makkelijk recept voor Italiaanse kipgehaktballetjes met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en peterselie, basilicum en oregano.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Italiaans
Borrelhapje, Kip recepten
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram paneermeel
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Ris de blaadjes peterselie en basilicum van de takjes en snij fijn.
  • Doe het kipgehakt in de mengkom en voeg hier de ui, zongedroogde tomaatjes, peterselie, basilicum, oregano, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout aan toe. Pers de teentjes knoflook uit bij het gehakt.
  • Tik een eitje boven de kom en voeg het paneermeel toe. Meng alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.
  • Draai met je handen gehaktballetjes ter grootte van een ei en maak ze mooi rond.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan, braad de kipgehaktballetjes rondom aan. Schenk dan een scheutje water in de pan, doe de deksel erop en laat de Italiaanse kipgehaktballetjes nog zo'n 10 minuten zachtjes garen.
Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 29g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse kipgehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten gehaktballen recepten kip recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #47 – 2024
Next Article Groenteschotel met gehakt
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required