X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaanse plaattaart, plaattaart met ham, pesto en mozzarella, bladerdeeg pizza, plaattaart met prosciutto

Italiaanse plaattaart met pesto en buffel mozzarella

4
By Mind Your Feed on 19 juni 2020 Diner

Een beetje gek voelt het wel…. over 4 weken staat hier de zomervakantie voor de deur en we hebben gewoon nog helemaal geen plannen gemaakt. We gaan zeer waarschijnlijk niet weg, niet op vakantie. En dat geeft een beetje zo’n onbestemd gevoel. Normaal leef je in deze periode écht toe naar de vakantie, ben ik super druk met allerlei projecten afronden zodat ik ook echt weg kan. En dat is nu niet zo… best apart. Om mijn favoriete vakantieland toch een beetje te ervaren, maakte ik een Italiaanse plaattaart klaar. Lekker met pesto, buffel mozzarella en prosciutto. Ideaal als makkelijke maaltijd op de vrijdagavond. Of als lekker borrelhapje voor in het weekend!

Italiaanse plaattaart

Hoe we de zomervakantie gaan invullen is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaan we toch wel even weg in eigen land, maar ik heb nog geen plannen gemaakt. Het wordt in elk geval niet 3 weken Italiaanse zon en dat vind ik toch wel jammer… Om het gemis niet al te groot te laten zijn, haal ik Italië maar een beetje deze kant op met deze Italiaanse plaattaart.

Italiaanse plaattaart

Een Italiaanse plaattaart klinkt natuurlijk heerlijk maar ik moest er ook wel om lachen. Want wat is nou eigenlijk de allerbekendste Italiaanse plaattaart? Eh, een pizza natuurlijk, haha! Ik ben gek op pizza en mijn favoriet is met mozzarella en prosciutto. Beetje verse rucola on top en smullen maar. En ik kan je vertellen, die combinatie van smaken werkt ook uitstekend op een bodem van knapperig bladerdeeg! Met deze makkelijke maaltijd luid ik graag het weekend in. En als hapje bij de borrel is dit ook een feestje hoor!

Italiaanse plaattaart

 

Italiaanse plaattaart, plaattaart met ham, pesto en mozzarella, bladerdeeg pizza, plaattaart met prosciutto

Italiaanse plaattaart met pesto en buffel mozzarella

Makkelijk recept voor Italiaanse plaattaart van bladerdeeg, met pesto, mozzarella en Prosciutto
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Quiche
Servings: 4

Nodig

  • Rooster van de oven
  • Bakpapier
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg (of vers, op een rol)
  • 100 ml crème fraiche
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 6 a 8 theelepels groene pesto
  • 10 snoeptomaatjes (klein)
  • 6 a 8 plakjes prosciutto
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • snuf peper
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)

Bereiden

  • Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien en plak ze dan in een rechthoek (3 x 2 velletjes) aan elkaar. Druk de naden goed aan.
  • Snij het bladerdeeg op 1 cm langs de randen voorzichtig in. Zo komen de randjes straks mooi omhoog! Snij niet helemaal door! Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg bodem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een schaaltje de crème fraîche met de tomatenpuree en voeg wat peper en de oregano toe. Smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg maar laat de randjes vrij.
  • Snij de bol buffel mozzarella in fijne plekken en verdeel de kaas over de taart. Schep hier en daar een beetje pesto op het tomatenmengsel. 
  • Snij de kleine tomaatjes in kwarten en leg ze op de Italiaanse plaattaart. Bestrooi de taart met Parmezaanse kaas. 
  • Schuif deze nu voor 20 – 25 minuten in de warme oven. Let erop dat de randjes niet te hard gaan, elke oven is ten slotte anders.
  • Wanneer je de Italiaanse plaattaart uit de oven haalt, beleg je deze nog met de plakken prosciutto en wat rucola. 
Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 18g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
Italiaanse plaattaart

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella. Makkelijk recept voor plaattaart van bladerdeeg. Plaattaart recept, bladerdeeg, pizza plaat

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse plaattaart met pesto en buffel mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bladerdeeg borrelhap hartige taart Italiaanse plaattaart plaattaart
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBloemkoolsoep met krokante spek en bieslook
Next Article Weekmenu #137 Makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Bep on 23 april 2022 17:35

    Die Italiaanse plaattaart ziet er wel heel erg lekker uit. Om klaar te maken meer mijn ding dan die van mijn partner…
    Het proberen waard..

    Reply
  2. Feico on 6 januari 2024 16:43

    Je schrijft in de titel over pesto. Het staat niet id lijdt ingrediënten en niet in de bereidingswijze.

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 januari 2024 14:05

      Hoi, ik heb toch 3 keer opnieuw gelezen en zowel in de ingredientenlijst als bij de bereidingswijze staat de pesto vermeld. Bij de ingrediënten onder de mozzarella en bij de bereiding bij punt 5.

      Reply
  3. Marjolein on 22 mei 2024 20:05

    5 sterren
    Heb flammkuchen deeg gebruikt en Philadelphia light i.p.v. crème fraiche maar dit is onze nieuwe hit thuis! Ze vraten hun vingers erbij op. Dank je wel voor het recept !

    Reply
4.25 from 4 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.