X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Italiaanse varkenshaas met mozzarella en Parmaham

0
By Mind Your Feed on 19 december 2021 Diner, Feest

Italiaanse varkenshaas, gevuld met pesto, mozzarella en Parmaham. Het is tijd voor een feestelijk hoofdgerecht voor de Kerst en met dit recept voor gevulde varkenshaas op z’n Italiaans ga je iedereen blij maken! Een mooi stukje varkenshaas, gevuld met Italiaanse smaken, nog wat Italiaanse bijgerechten op tafel en het kerstmenu is compleet!

It’s beginning to look a lot like Christmas…. Volgende week is het al zover…! Die magische tijd waar we al weken naar toe leven, de warmte, gezelligheid, kaarsjes, kerstmuziek. En natuurlijk heerlijk eten met z’n allen… Daar kan ik je bij helpen, want aan inspiratie voor het kerstdiner heb ik dit jaar weer geen gebrek!

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Gevulde varkenshaas

De afgelopen weken ben ik al goed los gegaan met de lekkerste recepten! En vandaag is het tijd voor een makkelijk hoofdgerecht voor Kerst! Ik vind het heerlijk om met de feestdagen lekker uit te pakken en dan is zo’n rijkgevulde varkenshaas met Italiaanse smaken wel een feestje op tafel!

Want een feestje maken we er dit jaar gewoon zelf weer van hoor! Heerlijke gerechten, samen zijn met de liefsten en urenlang lekker eten. Dit jaar ga ik voor wat meer klassieke recepten en dan denk ik altijd wel meteen aan varkenshaas!

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Italiaanse varkenshaas

Bij klassieke varkenshaas recepten denk ik meteen aan een varkenshaasje met champignon – roomsaus…. of met een rode wijnsaus. Of met cranberry compote als bijgerecht. Maar nee, dit jaar doe ik het net even anders en vullen we de varkenshaas met de heerlijke smaken uit de Italiaanse keuken.

Een beetje als de gevulde kalkoenfilets met truffel en cranberry, maar dan een recept met varkenshaas. Zo maak je eigenlijk een soort kleine feestelijke rollade voor Kerst. Als we het dan toch weer over klassiekers hebben…. 

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Die Italiaanse smaken komen toch elk jaar weer terug in mijn Kerstrecepten. Zoals je vast wel weet ben ik gek op de Italiaanse keuken en ik serveer het liefst een compleet Italiaans kerstmenu. Grote schalen met mooie gerechten, share the happiness! 

Met bijvoorbeeld als voorgerecht een zalm carpaccio of een klassieke vitello tonnato. Als tussengerecht een  truffel risotto met gemengde paddenstoelen. En dan als hoofdgerecht deze Italiaanse gevulde varkenshaas.

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Naast deze gevulde varkenshaas zet je natuurlijk nog meer lekkers op tafel… Wil je voor een klassiek bijgerecht gaan, dan is deze aardappelgratin met Parmezaanse kaas een goede match! Ook de combinatie met een risotto alla Milanese lijkt me heerlijk.

En uiteraard mogen ook de groente bijgerechten niet ontbreken. Wat dacht je van gegrilde groene asperges met balsamico? Of melanzane alla Parmigiana, aubergine in tomatensaus met lekker veel Parmezaanse kaas.

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Oh ik begrijp echt dat ik de keuze met dit recept voor gevulde varkenshaas op z’n Italiaans niet makkelijker maak… Gelukkig hebben we nog bijna een week voordat het menu echt compleet zou moeten zijn. Ook de komende dagen heb je nog tijd om de puzzel voor het Kerstmenu af te maken.

Dit gerecht zou ik trouwens niet al op voorhand klaar maken…. Het vlees blijft echt het lekkerst wanneer je dit pas vlak voor het serveren gaat bereiden. Uiteraard kun je wel al voorbereidingen treffen door alle ingrediënten van tevoren klaar te zetten!

aardappelgratin, aardappel gratin, zelf aardappelgratin maken, romige aardappelgratin, recept, bijgerecht

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Italiaanse varkenshaas met pesto, mozzarella en Parmaham

Feestelijk recept voor gevulde varkenshaas met Italiaanse smaken van pesto, mozzarella, gegrilde paprika, basilicum en Parmaham.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Kerst recepten, Vlees recepten
Servings: 4

Nodig

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Bindtouw

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 8 plakken Parmaham
  • 150 gram gegrilde paprika
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 4 theelepels Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Bereiden

  • Laat de varkenshaas voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de mozzarella in plakken.
  • Snij met een scherp mes de varkenshaas over de lange kant in, maar snij niet helemaal door.
  • Vouw de varkenshaas een beetje open en bestrijk nu een helft met de pesto.
  • Leg op de pesto de plakken mozzarella, verdeel deze over de varkenshaas.
  • Bovenop de mozzarella leg je de reepjes gegrilde paprika, blaadjes basilicum, de plakken Parmaham. Strooi tot slot wat Parmezaanse kaas over de ham.
  • Gebruik een stukje keukentouw om de gevulde varkenshaas dicht te binden.
  • Verwarm een klontje boter in de koekenpan en braad hier de Italiaanse varkenshaas in aan zodat er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
  • Leg de gevulde varkenshaas daarna in de ovenschaal en laat in zo'n 25-30 minuten zachtjes verder garen. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de garing aan de bovenkant te snel gaat.
Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 27g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaanse varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met pesto, mozzarella, Parmaham

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse varkenshaas met pesto, mozzarella en Parmaham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

hoofdgerechten kerst Italiaanse kerstrecepten Kerst kerst recepten varkenshaas varkenshaas kerst varkenshaas recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #205
Next Article Italiaanse hoofdgerechten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.