X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kip parmezaan

Kip Parmezaan – glutenvrij

1
By Mind Your Feed on 16 augustus 2016 Diner

Kip Parmezaan, nu we toch helemaal in de Italiaanse stemming zijn hier op de blog, mag dit recept voor Pollo Parmigiana niet ontbreken. Oftewel een recept voor kip met een een korstje van Parmezaanse kaas, en nog wat extra kruiden. Deze kip Parmezaan zet ik graag op tafel als ik kip net even op een andere manier wil klaar maken.

Meestal eten wij kip dóór een gerecht, maar zo af en toe mag de kip de hoofdrol spelen. Zoals nu, omdat ik toch zo lekker met mijn hoofd in Italië zit. Serveer er nog een lekkere pastasalade bij, en de maaltijd is compleet!

kip parmezaan

Wow, onbewust heb ik een soort Italiaanse themaweken georganiseerd hier op de blog. Dat was echt mijn bedoeling niet, maar ik ben blijkbaar met mijn hoofd al helemaal in Italië. De afgelopen weken waren hectisch, ik vergis me er toch elke keer weer in hoeveel werk het is om vooruit te koken, te fotograferen en ook alle blogjes te schrijven. Het tempo lag hoog, de afgelopen tijd, en wat heb ik toch weer lekker gegeten. Er kwamen soms wel 3 tot 4 gerechten op een dag uit mijn keuken, en ik heb het thuisfront verder niet horen klagen.

kip parmezaan

Kip Parmezaan

Nu weet je vast wel dat de Italiaanse keuken 1 van mijn favorieten is, en daar waar het hart van vol is … Juist, daar lopen mijn ideeën voor uit te werken recepten van over. Zo ook deze kip Parmezaan, een malse kipfilet in een knapperig korstje van Parmezaanse kaas en verschillende kruiden.

In Italiaanse restaurants kom je dit recept vaak tegen, maar ook bij de Italianen thuis wordt dit gerecht regelmatig klaar gemaakt. Oh, en nu ik met deze kip Parmezaan bezig was, schoot mij ineens weer een ander recept te binnen dat ik vroeg ook vaak klaar maakte. Daar ga ik na de vakantie mee aan de slag, wordt vervolgd!

kip parmezaan

Deze kip eet je natuurlijk niet bij de aardappels, nee daar maak je een fijne pastasalade bij. Gewoon wat groenten on the side kan natuurlijk ook! Lekker licht voor in de zomer!

Ik maakte gebruik van glutenvrije havermout, net als bij mijn recept voor Wiener schnitzels, en daar merk je tijdens het bakken helemaal niets van. De korst wordt gewoon lekker krokant en knapperig, en dit kippetje is echt een heerlijk stukje vlees bij een Italiaanse maaltijd!

Op zoek naar meer Italiaanse recepten met kip? Wat dacht je van:

  • Italiaanse kipspiesjes met pesto mayonaise
  • Kip in Italiaanse roomsaus
  • Kip Cacciatore met paprika en tomaat
  • Kip in pesto-roomsaus

kip parmezaan

kip parmezaan

Kip Parmezaan

Makkelijk recept voor Pollo Parmigiano, kip in een korst van Parmezaanse kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Glutenvrije recepten, Kip recepten, Makkelijke maaltijden
Servings: 2

Nodig

  • Ovenschaal
  • 2 diepe borden of schalen
  • koffiemolentje

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 25 gram havermout (glutenvrij)
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • klontje boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in een koffiemolentje (of blender) om dit tot havermeel te malen. Doe in een schaaltje / diep bord en meng met de geraspte Parmezaanse kaas, voeg de oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout toe.
  • Tik het ei boven het schaaltje of diepe bord en kluts los.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter.
  • Haal de kipfilet eerst door het geklutste ei, en daarna door het Parmezaanse kaas mengsel. Leg in de ingevette ovenschaal en herhaal voor de volgende kipfilet.
  • Schuif de kip Parmezaan de oven in en bak in 15-20 minuten gaar. Draai daarna de oven op de grillstand en grill de kip nog 5 minuten zodat het korstje van Parmezaan ook lekker krokant en mooi bruin wordt. Enjoy!
Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 29g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

kip parmezaan

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Kip Parmezaan, recept kip Italiaanse kruidenkorst, Pollo Parmigiano

Ga jij aan de slag met dit recept voor kip Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

kip kip met kruidenkorst kip Parmezaan kip parmezaan recept kipfilet kipfilet Parmezaanse kaas
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleFrambozen panna cotta
Next Article Roer ei met appel, kaneel en noten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

1 reactie

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK on 16 augustus 2016 12:04

    Dol op glutenvrije varianten van de klassiekers! Dit staat deze week bij mij het menu

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required