Ovenschotel met pompoen, aardappel en worst

7

Eigenlijk is deze week pas echt de eerste normale week van dit jaar. Voor ons dan. De eerste week van januari hadden de meiden nog vakantie en deden we nog een beetje half-half alsof we nog niet hoefden te beginnen. Vorige week zat ik in Oostenrijk – daar vertel ik je snel meer over – en dan is deze week ineens een echte week. Een week waarin iedereen weer werkt en naar school gaat. En er dus in de avond een niet al te moeilijke maaltijd op tafel moet komen. Ik hou dan van ovenschotels, want dan kun je zelf nog even wat anders gaan doen. Zoals deze ovenschotel met pompoen, aardappel en worst die ik hier afgelopen week klaar maakte.

ovenschotel met pompoen

Sinds ik volledig voor mezelf werk is er in elk geval 1 stresspuntje weggevallen. En dat is de drukte zo aan het einde van de middag of begin van de avond om op tijd een maaltijd op tafel te hebben. Tegenwoordig heb ik het geluk dat ik overdag al kan koken, maar ook toen ik nog naar mijn baas ging waren ovenschotels favoriet hier in huis. Je kunt ze namelijk vaak al voorbereiden, en terwijl het gerecht in de oven staat kun even lekker op de bank zitten. Of alvast de keuken opruimen, dat scheelt dan later weer….

ovenschotel met pompoen

De eerste normale week dus weer. En ik ben blij dat het zover is hoor. De afgelopen maanden waren gekkenhuis hier en ik heb nu eindelijk het idee dat ik een tandje kan terug schakelen. Die week Oostenrijk heeft me echt goed gedaan, even op mezelf en de batterij weer een beetje opladen. Als je mij op Instagram volgt dan heb je al het een en ander voorbij zien komen. Binnenkort vertel ik je nog veel meer over waarom ik daar precies was en wat ik nou heb gedaan. En heb gegeten natuurlijk….!

ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen, aardappel en worst

Voor 4 personen

  • 1 pompoen (ronde hokkaido of flespompoen)
  • 500 gr aardappelen
  • 3 rundersaucijzen
  • 2 rode uien
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 50 ml plantaardige room
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl cayennepeper
  • peper
  • zout

Nodig;

mengkom, kleine pan, bakplaat, bakpapier, klein schaaltje, ovenschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Schil de aardappels en snij ze in partjes. Doe de aardappel in een kleine pan met water en kook de aardappels zo’n 5 minuten voor.

Borstel de pompoen even schoon en snij daarna in parten van ongeveer 1 cm dik. De schil kun je laten zitten, de pitten haal je er wel uit.

Schil de ui en snij in grove stukken. Doe de pompoen en de ui in een mengkom. Giet hier de olie overheen en voeg de paprikapoeder, komijn, chilipoeder , nootmuskaat en cayennepeper toe. Hussel goed door en spreid daarna de groenten uit over de bakplaat. Leg de takjes rozemarijn tussen de groenten.

Giet de aardappels af en leg deze tussen de pompoen en uien op de bakplaat. Haal het velletje van de rundersaucijzen en snij in plakjes. Leg ze tussen de groenten op de bakplaat en schuif nu voor zo’n 25 minuten de voorverwarmde oven in.

ovenschotel met pompoen

Kluts in een klein schaaltje de eieren met de plantaardige room. Breng op smaak met peper en zout. Snij de bol mozzarella in dunne plakken of kleine stukjes. Vet de ovenschaal in met wat olie.

Haal de bakplaat met de pompoen, aardappel en saucijzen uit de oven. Schep alles over in de ovenschaal en schenk hier het ei-mengsel overheen. Leg de mozzarella on top van de ovenschotel met pompoen, aardappel en worst en schuif nog voor zo’n 10 minuten de oven in.

ovenschotel met pompoen

Ga je aan de slag met dit recept voor ovenschotel met pompoen, aardappel en worst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

    • Dank voor het recept. Ik heb het gemaakt en we vonden het lekker. Het was alleen heel machtig. Welke tweaks kan je me aanraden om het minder machtig te maken? Groet

      • Mind Your Feed op

        Hoe kwam het dat je het zo machtig vond? Je zou de aardappels kunnen verminderen in dit recept, de pompoen vult zeker al voldoende!

  1. super lekker! ik heb er een sausje bij gemaakt van volle yoghurt, knoflook en komijn. Was er ook lekker bij.
    Dit recept ga ik vaker maken!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.