Op zoek naar een snel en makkelijk Pad Thai recept? Deze Thaise noedels met kip, groenten en zelfgemaakte saus zijn een favoriet hier aan tafel. Pad Thai is een klassieker uit de Thaise keuken die je heel eenvoudig thuis maakt, zonder ingewikkelde ingrediënten. Binnen 30 minuten zet je een heerlijke Oosterse maaltijd op tafel – perfect voor drukke dagen waarop je toch zin hebt in iets speciaals.
Pad Thai is hét gerecht dat je doet denken aan de gezellige eetkraampjes in Thailand. Streetfood op zijn best, boordevol smaak en verrassend makkelijk zelf klaar te maken. Vandaag deel ik mijn Pad Thai recept met kip – licht aangepast naar mijn eigen smaak, maar nog steeds met de typische Thaise twist.
Pad Thai recept met kip
Makkelijke maaltijden voor doordeweekse dagen… daar kun je nooit genoeg inspiratie voor hebben. Meestal herhaal ik enkele recepten, maar af en toe een nieuw gerecht proberen is toch wel zo lekker!
Het stond al lang op mijn lijstje om met Pad Thai aan de slag te gaan. En geloof me, dat is goed gelukt!
Bij snelle Aziatische maaltijden denk ik vaak aan rijst of noedels. Die staan echt zo op tafel en met wat roerbakgroenten en kip zet je eenvoudig een volledig gerecht neer. Mijn Pad Thai met kip is misschien niet helemaal zoals je hem in Thailand eet, maar wel ontzettend lekker. En dat is wat telt, toch?
Pad Thai met kip – snelle Aziatische maaltijd voor doordeweekse dagen
Pad Thai is een gerecht dat ik ken van de Thai en waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Je kunt dit gerecht vegetarisch bereiden, of je kunt er bijvoorbeeld kip, kippendijfilet of garnalen aan toevoegen. Allemaal even lekker als je het mij vraagt!
Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, de saus voor deze Thaise Pad Thai maak je makkelijk zelf. Een paar basisingrediënten zorgen al voor die authentieke smaak. Heb je die eenmaal in huis, dan kun je eindeloos variëren met dit soort makkelijke Oosterse maaltijden.
Je kunt deze Pad Thai trouwens ook vegetarisch maken. Vervang de kip door tofu of tempeh, of voeg extra groenten toe. Dat maakt het gerecht extra licht en geschikt voor elke dag.
Veelgestelde vragen over Pad Thai
Wat is Pad Thai?
Pad Thai is een klassiek Thais gerecht van gebakken noedels met groenten en een typische saus van vissaus, tamarinde en limoen.
Kan ik Pad Thai zonder vissaus maken?
Zeker, gebruik dan sojasaus of tamari als alternatief.
Welke noedels gebruik je voor Pad Thai?
Rijstnoedels zijn het meest geschikt, maar eiermie of glasnoedels kunnen ook prima.
Snelle noedels recepten
Nog op zoek naar meer snelle Aziatische recepten? Ik hou van noedels, die staan echt binnen een paar minuten op tafel. Net als bij pasta zijn er ontzettend veel soorten noedels, en vrijwel alle variaties zijn geschikt om vlug een maaltijd klaar te maken! Denk bijvoorbeeld aan eiermie, glasnoedels, rijstnoedels, ramen, sobanoedels…. je hoort het al, je kunt volop afwisselen!
Naast het recept voor Pad Thai met kip kun je ook eens aan de volgende recepten denken!
- Noedels met pittig gehakt
- Hoisin noedels met rode peper en limoen
- Roerbak beef met noedels en paksoi
- Thaise kipsaté met noedels

Ingrediënten
- 400 gram rijstnoedels
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm verse gember
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 100 gram wortel (julienne gesneden)
- 75 gram taugé
- 2 salade-ui
- 5 takjes verse koriander
- 2 eieren
- 2 theelepels sesamzaad
- olie (om in te bakken)
- boter (om in te bakken)
Voor de saus:
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels tamarinde pasta
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel rijstazijn
- ½ limoen (sap)
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel sojasaus (zout)
Bereiden
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
- Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon, snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
- Snij de salade-ui in fijne ringen en hak de koriander grof.
- Maak de saus voor de Pad Thai klaar door de sambal, tamarinde pasta, vissaus, rijstazijn, het sap van ½ limoen, de zoete chilisaus, een beetje honing en de sojasaus met elkaar te mengen.
- Snij de kipfilet (of kippendijfilet) in reepjes. Verwarm een klont boter en een scheut olie in de wokpan en bak op hoog vuur de kip hierin aan. Draai daarna het vuur laag en laat de kip zachtjes garen. Schep de kip uit de pan en zet even apart.
- Voeg eventueel nog wat olie toe aan de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Pers ook de gember uit en voeg dan de gesneden paprika's toe. Bak zo'n 5 minuten tot de paprika's zachter zijn. Schep dan de groenten uit de pan en voeg toe aan de schaal met kip.
- Laat het vuur aan staan en tik de eieren boven de wokpan. Begin direct met een spatel om te scheppen zodat er roer ei onstaat. Voeg dan de groenten en de kip toe aan de wokpan.
- Voeg nu ook de noedels, de fijngesneden wortel en de taugé toe aan de wok en bak nog 1 minuut op hoog vuur mee.
- Schenk de saus in de wok, laat warm worden en serveer de Pad Thai met de fijngesneden salade-ui en koriander. Serveer met wat (geroosterde) sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pad thai met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.