Hoisin noedels met rode peper en limoen

0

Deze zomer ga ik op culinaire wereldreis. Nu we dit jaar dicht bij huis blijven, haal ik de smaken van over de hele wereld mijn keuken in en ga ik aan de slag met recepten van gerechten die ik tijdens mijn reizen en vakanties heb geproefd en die me direct een vakantiegevoel geven. Zo ook deze Hoisin noedels, die ik in Hong Kong eens at. Eten is bij mij altijd gekoppeld aan mooie herinneringen en daarom maak ik graag gerechten ‘na’ om zo dat fijne gevoel weer te krijgen. Dit is echt zo’n fijn makkelijk Oosters recept dat binnen een kwartier op tafel staat en daar kun je er nooit genoeg van hebben, toch?

Goed, Hong Kong dus… ik lijk een hele wereldreiziger als ik zeg dat ik er ben geweest… Maar om eerlijk te zijn bracht ik maar een dag door in deze stad omdat ik op doorreis was naar Nieuw-Zeeland. Wát een fantastische reis was dat… De vlucht er naartoe is niet normaal lang en we stapten over op Hong Kong en aten daar deze heerlijke Hoisin noedels. Ik ga dat gerecht nooit meer vergeten, alleen al omdat het was gekoppeld aan zo’n mooie reis-herinnering…

Ik ben gek op de Aziatische keuken en dan niet per sé de Nederlandse versie ervan…. De Chinees zoals we die hier kennen, daar heb ik echt helemaal niets mee. Maar echte Chinese en andere Oosterse smaken, daar loopt het water me van in de mond. In Hong Kong bestelde ik deze Hoisin noedels van een plaatje…. Je weet wel zo’n restaurant waar ze foto’s van de gerechten hebben. Een echte durfal ben ik dan niet hoor in de Chinese keuken, en Hoisin klonk me bekend in de oren…

Nu we deze zomer hier op de blog op culinaire reis zijn langs mijn favoriete gerechten met een vakantie-herinnering, moest ik ook gelijk aan dit gerecht denken… Ik heb voor mijn versie van deze Hoisin noedels gebruik gemaakt van de kant-en-klare Hoisin saus die hier in de supermarkt te koop is en die direct uit China komt. Dus ja, ook hier komt er wel eens een potje in de kast! Zeker als ik zelf echt het geheim van deze saus niet ken…. Je kunt dit gerecht nog uitbreiden met bijvoorbeeld garnalen of stukjes beef!

Hoisin noedels met rode peper en limoen

Voor 4 personen:

  • 400 gr eiermie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 4 el Hoisin saus
  • 2 el sojasaus
  • 1 lente ui
  • 2 el sesamzaadjes
  • chilivlokken naar smaak
  • olie om in te bakken

Nodig; grote schaal, koekenpan, klein schaaltje, steelpannetje

Bereiden: Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Je legt de mie in kokend water en laat deze even wellen. Giet dan af en zet apart.

Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadlijstjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon. 

Meng in een klein schaaltje de Hoisin saus met de sojasaus en het sap van 1 limoen. 

Verwarm wat olie in de koekenpan en bak hier de rode peper in. Pers de teen knoflook erbij uit. Bak zo’n 2 minuten en voeg dan het Hoisin-mengsel toe aan de pan. 

Rooster in de tussen tijd in een droog steelpannetje de sesamzaadjes licht bruin.

Voeg dan de mie ook toe aan de pan. Schep alle ingrediënten door elkaar en maak de Hoisin noedels af met fijngesneden lente-ui, geroosterde sesamzaadjes en chili-vlokken.

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met dit recept voor Hoisin noedels met rode peper en limoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.