X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
penne all'arrabiata, klassiek Italiaans recept voor arrabiatasaus

Penne all’Arrabiata

2
By Mind Your Feed on 19 augustus 2020 Diner

Penne all’Arrabiata! Ooh, ik heb weer een pareltje van een pasta recept voor je! Een klassieker uit de Italiaanse keuken, waar je vast wel eens van hebt gehoord. Ik heb het over penne all’arrabiata. Een gerecht dat op elke Italiaanse menukaart staat, net als bijvoorbeeld de spaghetti alla carbonara of een pasta al ragù. Nu wij dit jaar niet op vakantie naar het buitenland gaan, haal ik mijn favoriete gerechten van over de hele wereld naar mijn eigen keuken. We maken een kleine culinaire foodtour door mijn favoriete keukens en daar hoort de Italiaanse zeker bij! Penne all’arrabiata dus, en wat ik zo leuk vind, voor dit recept heb je zo weinig ingrediënten nodig…!

Klassieke Italiaanse pastasaus

De Italiaanse keuken kent heel wat klassieke gerechten en de combinatie van de pastasoort en de bijbehorende saus is bijna heilig. Zo leerde ik ooit eens van mijn Italiaanse oma… De vorm van de pasta bepaalt welke sauzen erbij passen en zo zul je dus bijvoorbeeld nooit penne met carbonarasaus eten. Althans, dat heb ik me dus laten vertellen. Het is dan ook penne – die smalle pijpjes – die je voor dit recept voor penne all’arrabiata hoort te gebruiken…. van mij mag je doen waar je zin in hebt, ik vond het vooral een grappig feitje om te delen….

Arrabiata!

Nog een grappig feitje is dat de naam van dit gerecht zoveel betekent als boos of kwaad. Of dat je in elk geval rood aanloopt in het gezicht door de pit van de rode peper die in dit recept wordt gebruikt. Verder hou ik er van dat dit weer zo’n heerlijk Italiaans gerecht is waar maar een paar pure ingrediënten voor wordt gebruikt. Daarom ben ik zo gek op de Italiaanse keuken, pure smaken worden steeds gecombineerd tot de lekkerste gerechten!

penne all'arrabiata

 

penne all'arrabiata, klassiek Italiaans recept voor arrabiatasaus

Penne all’Arrabiata

Makkelijk recept voor de klassieke Italiaanse penne all'arrabiata
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Koekenpan
  • Pan

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde rode peper (vermalen)
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 3 takjes verse peterselie
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • snuf zout

Bereiden

  • Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en voeg daar de penne aan toe. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Snij de rode peper heel fijn. Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg de peper toe en pers de knoflook erbij uit. Bak zo’n 2 a 3 minuten.
  • Voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe en naar smaak nog wat gedroogde pepervlokken en een snuf zout toe. Dek de pan af met een deksel en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij ondertussen de blaadjes verse peterselie fijn.
  • Giet de penne af en meng deze door de saus. Serveer de penne all’arrabiata met verse peterselie, verse basilicum en natuurlijk lekker veel Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Calorieën: 306kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 11g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
penne all'arrabiata

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Penne all'arrabiata is een klassiek Italiaans gerecht waarbij de tomatensaus lekker pittig is door de rode peper. Maak het gerecht af met verse peterselie, basilicum en Parmezaanse kaas. #pasta #arrabiata

Ga je aan de slag met dit recept voor penne all’arrabiata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

Italiaanse gerechten Italiaanse recepten makkelijke pasta makkelijke pasta recepten pasta pasta recepten pastasaus penne all arrabiata snelle maaltijd
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #144 Makkelijke maaltijden
Next Article Hoisin noedels met rode peper en limoen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

2 reacties

  1. Dorien on 16 september 2020 10:14

    Een klassieker inderdaad, maar o zo lekker! Dankjewel voor dit heerlijke receptje..

    Reply
  2. John Peter on 20 april 2023 10:45

    Het is een geweldig recept, het ziet er heerlijk en smakelijk uit.

    Reply
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.