X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pannenkoeken, basisrecept, pannenkoekenmix, oma pannenkoeken, makkelijk recept, zelf pannenkoeken bakken

Pannenkoeken (basisrecept)

11
By Mind Your Feed on 20 augustus 2019 Diner

Pizza. Patat. Pannenkoeken. De 3 P’s. Eigenlijk zijn het er hier 4, want Pasta doet ook nog mee. En hoewel ik echt moet zeggen dat mijn dametjes heel goed eten, blijven de 4 P’s toch echt favoriet! En dat is natuurlijk helemaal prima! We eten de 4 P’s dan ook regelmatig. Als je maar blijft variëren kun je tenslotte alles eten wat je wilt! Nu we toch zo eerlijk bezig zijn, zal ik ook maar meteen bekennen dat ik een slechte pannenkoekenbakker ben. Ik krijg ze gewoon nooit mooi rond en goudbruin. Geen geduld voor… Mijn lieve echtgenoot is dan hier in huis ook de grote pannenkoekenchef. Al kan ik het ook heus wel hoor! Een goed basisrecept voor pannenkoeken is belangrijk en dat heb ik wel voor je. Een beetje liefde en geduld moet je dan nog zelf toevoegen….

pannenkoeken

Meestal in het weekend vraag ik de meiden waar zij zin in hebben qua avondeten. Dan heb ik niet veel puf meer om na te denken, nadat ik de hele week al heb bedacht wat we op tafel zetten. Dan wordt er vaak om de 3 P’s gevraagd (pasta eten we doordeweeks vaak zat!) en dat vind ik dan ook Prima. Pizza halen we bij de Italiaan op de hoek, patatjes gaan in de airfryer en voor pannenkoeken kijk ik mijn echtgenoot aan… Hij draait daar zijn hand niet voor om en bij mij worden ze toch nooit zo mooi en lekker als wanneer hij ze bakt…

Pannenkoeken basisrecept

Een goed basisrecept is wel essentieel en dat heb ik wel voor je. Bij mij ontbreekt het vooral aan geduld. Ik wil te snel bakken, draai het vuur te hoog, laat de pan te warm worden, schep teveel pannenkoekenbeslag in de pan. Oftewel, ik ben een slechte pannenkoekenbakker. En om eerlijk te zijn, voel ik niet zo de behoefte om mijn skills te verbeteren als ik gewoon een chef in huis heb. Hij maakte dan ook deze mooie stapel goudbruine pannenkoeken voor mij, zodat ik ze op de foto kon zetten en het recept met je kan delen. Yep, true story…. Volgende keer zal ik weer bakken….haha!

pannenkoeken

pannenkoeken, basisrecept, pannenkoekenmix, oma pannenkoeken, makkelijk recept, zelf pannenkoeken bakken

Pannenkoeken - basisrecept

Makkelijk basis recept om zelf pannenkoeken te bakken
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Pannenkoeken
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Garde
  • Pannenkoekenpan

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 600 ml volle melk
  • 3 eieren
  • snuf zout (optioneel)

Bereiden

  • Doe de bloem in de kom. Schenk de helft van de melk erbij en tik de eieren boven de kom. Je kunt nog een snuf zout toevoegen, maar meestal doe ik dit niet.
  • Gebruik een garde om de ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag te mengen. Voeg daarna de rest van de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten! Zet nu het beslag voor de pannenkoeken even weg, zo’n 30 minuten.
  • Voor het bakken van pannenkoeken heb ik een speciale pannenkoekenpan. Deze heeft al een mooie grootte en heeft maar een klein opstaand randje. Ideaal vind ik. Je kunt uiteraard ook een koekenpan gebruiken.
  • Wanneer het beslag even heeft gerust, roer je het nog 1 keer door. Verwarm een klein beetje olie of boter in de pan en schep dan met bijvoorbeeld een soeplepel het beslag in de pan. Draai de pan direct rond zodat het beslag goed kan uitlopen (en hier gaat het bij mij vaak mis, ik draai niet snel genoeg….) zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt.
  • Bak de pannenkoeken zo’n 2 minuten aan elke kant. Ga door tot het beslag op is. Tussentijds voeg ik geen extra boter toe aan de pan. Hou de pannenkoeken warm op een bord met deksel die je bovenop een pan met wat water op het vuur plaatst.
Calorieën: 412kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 17g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

pannenkoeken

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Pannenkoeken. Makkelijk basisrecept om zelf pannenkoeken te bakken, zonder kant-en-klare mix. Bloem, melk en eieren is alles wat je nodig hebt om zelf de allerlekkerste pannenkoeken te bakken!

Ga je aan de slag met mijn basisrecept voor pannenkoeken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

basis pannenkoeken recept pannenkoeken pannenkoeken basisrecept zelf pannenkoeken bakken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaans platbrood met mozzarella en ui
Next Article 10 x pannenkoeken recepten voor het ontbijt
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

11 reacties

  1. Heidi on 20 augustus 2019 09:29

    Altijd goed pannenkoeken! Sowieso om ze zelf te maken. Ik moet zeggen dat zelfs de eerste altijd lukt bij mij maar ik snap het stukje “geduld” bij je. Ik doe wel altijd tussentijds nog boter in de pan, ik zal dat ’s proberen niet meer te doen, plakt het dan niet aan je pan vast bij jou?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:32

      Ik gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag waardoor ik echt tussendoor geen boter meer hoef te gebruiken. De pannenkoeken plakken niet aan de pan!

      Reply
  2. ELISABETH on 20 augustus 2019 13:43

    Met karnemelk worden ze nog lekkerder.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:32

      Oh, wat een goede tip! Ga ik zeker eens proberen!

      Reply
  3. Marie-José on 20 augustus 2019 18:40

    Ik ben heel benieuwd welk merk pannenkoekenpan je gebruikt. Ik heb er een bij een kookwinkel gekocht speciaal voor pannenkoeken, maar die pannenkoeken zouden toch echt heel erg aan de pan vastkleven als ik niet tussentijds steeds olie erbij deed. Deze pan werd in het gebruik ook steeds zwarter door de aangekoekte olielaag die er op zit. Na een tijdje een nieuwe dezelfde pan gekocht en in het begin kreeg ik de aangekoekte laag er nog af gewassen maar al gauw lukte dat toch echt niet meer.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:34

      Ik heb hier de pannenkoekenpan van Tefal in gebruik. Vind het nog steeds een top ding, ook al is ie al bijna 3 jaar oud.

      Reply
  4. Michelle on 20 augustus 2019 19:31

    Hier snufje bakpoeder en scheutje vanille-aroma erdoor. Ook zeef ik de bloem 2x, hele luchtige pannenkoeken!

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:37

      Oeh heerlijk! Ik hou daar ook wel van 🙂

      Reply
  5. José van Loon on 27 maart 2020 22:41

    Doe ook altijd nog een scheutje olie door het beslag, bakt erg goed.

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 maart 2020 10:05

      Goede tip, dank je wel!

      Reply
  6. Esther on 1 oktober 2022 19:57

    In plaats van melk gebruik ik prikwater.
    En verhouding 1/4 boekweitmeel, 3/4 tarwebloem.

    Overigens zijn Tefal pannen niet onbesproken, vanwege de Teflon-laag…

    Reply
3 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.