X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pasta met geroosterde pompoen

Pasta met geroosterde pompoen

0
By Mind Your Feed on 28 november 2016 Diner

Die pompoenen… ik blijf er maar mee koken. Ik heb ze helemaal ontdekt en ik krijg er geen genoeg van! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik vroeger echt dacht dat een pompoen alleen ter decoratie was. Oh, I was wrong, so wrong… Maar echt, die ronde bollen stonden toch alleen maar in de tuin, of op een siertafel? Nou goed, ik weet inmiddels beter en maak er tegenwoordig van alles mee. Zoals deze pasta met geroosterde pompoen, een geweldig comfy herfstrecept!

pasta met geroosterde pompoen

Ik zou niet weten of een echte Italiaan ooit pompoen door zijn pasta doet, maar dat maakt mij natuurlijk niet uit. Ik ben dol op pasta, en ik eet dit dan ook het hele jaar door. In de zomer in een frisse variant, soms zelfs van courgette, met alleen wat olie en knoflook. Maar in de donkerdere maanden van het jaar ga ik los op romige sauzen en goed vullende pastagerechten.

pasta met geroosterde pompoen

Voor mij stond de combi van geroosterde pompoen met pasta hoog op het lijstje. Als ik een recept bedenk dan heb ik vaak al een plaatje in mijn hoofd. Een plaatje van hoe het moet smaken, én een plaatje van hoe het eruit moet zien. Ik dacht aan pompoen, champignons, aan Parmezaanse kaas, aan veel kleur op mijn bord. En aan een goede romige saus, die de pasta net even een extra touch zou geven.

pasta met geroosterde pompoen

Als ik een romige saus wil maken, dan maak ik vaak een roux klaar. Wat bloem meebakken, en dan water toevoegen en een bouillonblokje. Bouillonblokjes staan op mijn compromissen-lijstje, ik gebruik ze namelijk regelmatig omdat ik echt geen tijd heb (maak!) om zelf bouillon klaar te maken. Een bouillonblokje is dan wat mij betreft een prima alternatief en geeft net dat beetje smaak dat je nodig hebt.

pasta met geroosterde pompoen

Voor dit recept ging ik aan de slag met de kant-en-klare Bouillon om te Koken van Struik. Want dat is dus wel zo makkelijk, het is bouillon, maar dan al direct in vloeibare vorm. Normaal gesproken gebruik ik 1 bouillonblokje op 1 liter water (i.p.v. 500 ml) en maak ik mijn soep verder op smaak met verse kruiden. Deze bouillon van Struik kun je ook heel goed gebruiken als basis voor een pastasaus, de ingrediënten zijn wat mij betreft helemaal ok! Ik verdunde de bouillon wel, en bewaarde de rest in de koelkast. Klaar voor gebruik voor een volgende pastasaus, stoofschotel of curry. Handig! De Bouillon om te Koken is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Pasta met geroosterde pompoen

Pasta met geroosterde pompoen

Voor 4 personen:

  • 300 gr (lint) pasta, bijv. tagliatelle of pappardelle
  • ½ pompoen
  • 200 gr (kastanje) champignons
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml Bouillon om te Koken – Rund van Struik
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • ½ rode peper
  • 2 el speltbloem
  • 50 gr rucola
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Nodig;

koekenpan, pan om de pasta in te koken, bakplaat, bakpapier

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Hak met een scherp mes de pompoen doormidden. De andere helft gebruik je natuurlijk voor een ander heerlijk recept met pompoen. Snij de halve pompoen in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en verwijder de pitten. De schil kun je laten zitten.

Leg de schijven pompoen op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Strooi wat peper en zout over de pompoen, leg de takjes rozemarijn en tijm op de bakplaat en schuif de pompoen voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna heel fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Zet een pan water op voor de pasta.

Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit bij de ui en voeg ook de peper toe. Bak even kort aan en doe dan de champignons in de pan. Roerbak ze mee voor een minuut of 3.

Voeg de bloem toe aan de koekenpan en bak kort mee. Schenk nu eerst de witte wijn bij de groenten in de pan en laat even 1 minuut pruttelen. Voeg daarna de bouillon om in te koken en het water toe en roer goed door. Laat de saus op zacht vuur zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Doe de pasta in de pan en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Haal de pompoen uit de oven en snij deze in blokjes. Giet de pasta af en roer hier nog wat olijfolie doorheen, zo gaat de pasta niet plakken. Doe de pasta bij de romige saus en voeg hier ook de pompoen-blokjes aan toe.

Verdeel de pasta met geroosterde pompoen over 4 borden. Verdeel de rucola over de borden en hussel even door. Maak de pasta af met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas. Enjoy!

pasta met geroosterde pompoen

Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met geroosterde pompoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Struik. Lees hier mijn disclaimer.

bouillon geroosterde pompen herfst herfst recepten pasta pasta maken pasta recepten pompoen pompoen recepten struik
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKwarkbolletjes met speculaaskruiden
Next Article Spinazie recepten met verse spinazie
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....