X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
rosbief carpaccio, voorgerecht rosbief, carpaccio recept

Rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan

0
By Mind Your Feed on 16 december 2019 Diner, Feest

Als ik zeg Kerst-klassieker, dan zeg jij…. carpaccio! Ja toch, dat is nou echt zo’n recept dat je overal voorbij ziet komen. Ik maakte al eerder zelf een grote schaal met zalm carpaccio klaar en dit jaar ga ik voor een rosbief carpaccio. Heerlijk dun gesneden vlees, rijkelijk overladen met knapperige salade, Parmezaanse kaas en wat balsamico stroop. Een klassieker met een twist dus deze Kerst! Alvast een serveersuggestie, leg de rosbief op een grote schaal. Dat staat super feestelijk en zo kan iedere gast zelf pakken waar hij zin in heeft. Uiteraard deel ik naast dit voorgerecht ook inspiratie voor een compleet menu met je!

Met Kerst zitten wij altijd met een grote groep aan tafel. Mijn familie bestaat uit 10 volwassenen en nog 7 kleintjes, dus de tafel is goed gevuld! Wat ik dan altijd leuk vind om te doen, is een gerecht op een grote schaal presenteren. Dat ziet er feestelijk uit en het scheelt gewoon tijd in de keuken. Tijd die ik liever áán tafel besteed dan in de keuken!

De afgelopen jaren was mijn zalm carpaccio een groot succes! En dit jaar dus weer een carpaccio met een twist, namelijk met rosbief in plaats van ossenhaas. Tip; ga naar de slager en vraag of hij speciaal voor dit gerecht de rosbief flinterdun kan snijden! Dat maakt deze rosbief carpaccio nog lekkerder! Zorg dat het vlees vers is, dan kan er weinig meer fout gaan!

ALLE KERSTRECEPTEN VIND JE HIER!

 

rosbief carpaccio, voorgerecht rosbief, carpaccio recept

Rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan

Carpaccio van dungesneden rosbief met rucola, pesto en Parmezaanse kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Amuse, Voorgerecht
Italiaans
Borrelhapje, Feestelijk, Vlees recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Groot bord
  • Scherp mes
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 200 gram rosbief (flinterdun gesneden)
  • 75 gram rucola
  • 1/2 komkommer
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 4 theelepels groene pesto
  • 50 gram Parmezaanse kaas (vlokken)
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 12 olijven
  • 12 snoeptomaatjes
  • balsamico stroop

Bereiden

  • Het voordeel van deze rosbief carpaccio is dat het bijna geen recept te noemen is. En dat is met Kerst eigenlijk best wel lekker, want waarom zou je lang in de keuken staan als je in diezelfde tijd aan tafel kunt zitten met jouw liefste mensen?
  • Snij de komkommer en zongedroogde tomaatjes met een scherp mes heel fijn. 
  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen even kort tot ze goudbruin zien.
  • Leg de plakjes rosbief op een grote schaal. Laat ze niet te veel overlappen, dat snijdt straks wat lastig. Leg de komkommer en zongedroogde tomaat op het vlees. 
  • Verdeel de groene pesto in druppeltjes over de rosbief. Verdeel de rucola over het vlees. Leg de olijven en smaak tomaatjes tussen de salade.
  • Bestrooi de rosbief carpaccio met rucola en salade rijkelijk met Parmezaanse kaas en het geroosterde amandelschaafsel. Druppel wat balsamico stroop over het gerecht en serveer direct!
Calorieën: 231kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 20g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Voorbereiding:

  • Deze rosbief carpaccio kun je het best vlak voor het serveren klaar maken. Dan behoudt het vlees zijn mooie rode kleur!
  • Je kunt wel de komkommer en zongedroogde tomaatjes van tevoren al heel fijn snijden. Bewaar afgedekt in de koelkast
  • Ook kun je het amandelschaafsel van tevoren al roosteren. Bewaar afgedekt op een droge plek, bijvoorbeeld op het aanrecht.
  • De Parmezaanse kaas kun je van tevoren raspen. Bewaar afgedekt in de koelkast!
ALLE KERSTRECEPTEN VIND JE HIER!
kerstrecepten

Menu suggestie:

**

Rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan

***

Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

Risotto met prosecco en bospaddenstoelen

Italiaanse groenten uit de oven

**

3 x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello

Ga je aan de slag met dit recept voor rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

carpaccio voorgerecht Kerst rosbief rosbief carpaccio voorgerecht voorgerecht Kerst voorgerechten kerst recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaans stoofvlees van rund met rode wijn
Next Article Kabeljauw met pesto en krokante ham
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.