Thaise quinoa salade met broccoli

5

Afgelopen week kwam ik tot een schokkende ontdekking…. Ik bekeek de recepten op mijn blog nog eens, en kwam erachter dat ik gewoon niet 1 recept met quinoa online heb staan…. Ja echt, ga zelf maar eens zoeken, er komt geen enkel gerecht naar voren… I know, ik was ook verbaasd! Want ik eet heel regelmatig quinoa, hoe kan het dan dat ik nog nooit een gerecht met dit ingrediënt met je gedeeld heb? Ik snap het ook niet… Maar in elk geval is dat na vandaag anders, want ik maakte deze Thaise quinoa salade, boordevol groenten!

thaise quinoa salade

Ik gebruik quinoa vaak om mijn salades wat meer body te geven, het heeft namelijk een heerlijke nootachtige smaak en een lichte bite. Perfect als vulling dus, en het combineert zo lekker met heel veel andere smaken. Natuurlijk vul ik de salade ook op met groenten, zo zijn de combinaties eindeloos. Ook andere granen en zaden laat ik trouwens vaak terug komen. bijvoorbeeld spelt, of bulgur, of freekeh. Allemaal te vinden in het uitgebreide assortiment van Artisan grains.

thaise quinoa salade

Artisan grains is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en biedt een hele reeks aan voedzame en smakelijke granen waar je de lekkerste recepten mee kunt maken. Gezond genieten wordt zo wel heel makkelijk, het enige dat je nog hoeft te doen is je foodie fantasie de vrije loop te laten. Ik geef je met dit recept voor Thaise quinoa salade alvast wat inspiratie, maar ook alle verpakkingen van Artisan bevatten originele recepten. Handig als je nog niet goed weet wat je gaat klaar maken, maar wel bewust voor een gezonde maaltijd wilt kiezen.

thaise quinoa salade

Of deze salade echt Thais is, durf ik niet te zeggen…. Ik ben namelijk nog nooit in Thailand geweest – staat op het wensenlijstje – maar de ingrediënten die ik gebruikte voor deze Thaise quinoa salade zijn wel echt oosters. Heerlijk verwarmend door de gember, fris door het limoentje en de stengel citroengras, pittig door een pepertje, en zoet door de verschillende groenten. Oh, en zoals je van mij gewend bent, vulde ik dit gerecht met héél veel groenten….Deze salade kun je uitstekend als avondmaaltijd serveren! Ik maak trouwens altijd wat extra, zodat ik er ook nog een keer mee kan lunchen… #tip!

thaise quinoa salade

Thaise quinoa salade met broccoli

Voor 4 personen:

  • 220 gr quinoa (Artisan grains)
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • ¼ rode kool
  • ½ avocado
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 125 gr zwarte bonen
  • 50 gr cashewnoten (ongezouten)
  • 2 el Thaise vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl komijn
  • Verse koriander
  • 1 (groente) bouillonblokje
  • Olie om te bakken

Nodig: grote wokpan, 2 kleinere pannen, stoommandje, rasp, vijzel of groot mes

Bereiden: Snij de roosjes van de broccoli en doe deze in een (stoommandje) in een pan met een laagje water. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet af en zet even apart. De stronk van de broccoli gooi je natuurlijk niet weg, die gebruik je een andere keer bijvoorbeeld in een soepje.

Zet een pan met 600 ml water op het vuur en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Kook de quinoa in 10 -12 minuten gaar. Giet af, maar vang het kookvocht op.

Schil de ui en snipper deze. Maak de rode peper schoon en snij fijn. Plet de knoflookteentjes even onder een groot mes en verwijder het schilletje. Rasp de gember. Gebruik een vijzel of groot mes om de stengel citroengras te pletten.

Verwijder het buitenste blad van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes. Maak de paprika schoon en snij ook fijn. Schrap de wortel en snij of rasp hier fijne snippers van.

Verwarm wat olie in de grote wokpan en fruit hier de ui in. Voeg de rode peper, de knoflook en de gember toe, schep alles goed om – de knoflook mag niet aanbakken! Voeg nu de rode kool, paprika en wortel toe, en roerbak circa 5 minuten mee. Doe de stengel citroengras in de pan, samen met de vissaus, het sap van de limoen en de kurkuma en komijn. Laat nu zo’n 10 minuten zachtjes stoven.

Spoel de zwarte bonen af in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten. Verwijder de stengel citroengras en doe nu de broccoli en de quinoa erbij. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om er een lekkere smeuïge quinoa salade van te maken!

Rooster in een droge pan even kort de cashewnoten. Snij de avocado in blokjes.

Schep de Thaise quinoa salade over de borden en maak af met wat cashewnoten en avocado. En wat koriander naar smaak!

thaise quinoa salade

thaise quinoa salade

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Artisan grains. Lees mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

    • Mind Your Feed op

      Oooh, dank je wel! Was ik vergeten erbij te zetten, nu wel gedaan, maar met het vocht/de bouillon kun je de salade nog net even wat smeuïger maken!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.