X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kaasstengels

Kaasstengels

4
By Mind Your Feed on 18 november 2015 Kids

Wij eten zeker 1 keer per week soep, gewoon omdat het zo ontzettend makkelijk is…. Wanneer ik aan het begin van de week mijn menu maak, is het eerste dat ik kan invullen altijd de soep. Vaak staat er nog een portie in de vriezer en zo zijn we dan ’s avonds lekker snel klaar. Een kwestie van even opwarmen en dan kunnen we aan tafel! Ideaal, zeker voor de drukke dagen. Laatst hadden we niets voor bij de soep, geen brood, geen soepstengels, geen crackers, helemaal niets. Hoeft natuurlijk ook niet, maar bij ons thuis is het toch wel gebruikelijk dat we iets bij de soep eten. Ik had nog wel wat bladerdeeg in de vriezer liggen, en wat geraspte kaas, en zo draaide ik supersnel deze kaasstengels in elkaar.

Echt een recept kan ik het niet noemen, maar omdat Senna en Lise er geen genoeg van konden krijgen, ga ik deze tip wel met je delen. Het is echt supersimpel, en dit is echt nog maar een basis recept. Ik gebruikte namelijk alleen maar bladerdeeg en kaas, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren! Wat ik wel altijd doe wanneer ik bladerdeeg gebruik, is kiezen voor volkoren bladerdeeg. Het ziet er misschien iets minder mooi uit, maar het is nog wel weer een stuk gezonder dan het witte bladerdeeg. Dus ja, dan is bij mij de keuze snel gemaakt. Dit volkoren bladerdeeg koop ik bij de natuurwinkel, waar je trouwens ook speltbladerdeeg kunt vinden.

Kaasstengels

De kaasstengels gingen bij ons zó snel op, dat ik de kans niet kreeg er een paar te bewaren…. Nou had ik er natuurlijk ook meer kunnen maken, dan had Senna ze mee naar school kunnen nemen. Dat komt volgende keer wel…. Dan ga ik ze samen met haar maken, want ze vind het zo leuk om te helpen in de keuken. Dit recept is echt kidsproof, want het is zo makkelijk om de stengels te maken. En ze zouden trouwens ook zeker niet misstaan bij de kids tapas!

Kaasstengels

Kaasstengels

Voor 8 stuks:

  • 4 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte (belegen) kaas

Nodig: schaaltje, kwast, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg op een schoon werkblad ontdooien.

Kluts het ei los in een schaaltje en smeer met een kwast 1 plak bladerdeeg in. Strooi hier de helft van de geraspte kaas overheen en leg hier weer een plak bladerdeeg bovenop. Druk de bovenste plak bladerdeeg even goed aan en zorg ervoor dat de bovenkant en de onderkant aan elkaar plakken. Snij nu 4 stengels van deze dubbele plak bladerdeeg. Druk de uiteinden van de stengel nog even goed aan, en dan draai je de kaasstengel voorzichtig een paar keer om door de bovenkant en de onderkant van de kaasstengel in tegengestelde richting te draaien. Een keer of 3 is genoeg.

Herhaal dit met de overgebleven plakken bladerdeeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de kaasstengels op. Gebruik het resterende ei om de stengels nog even in te smeren, zo krijgen ze een prachtige goudbruine kleur als ze straks uit de oven komen.

Bak de kaasstengels nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.

kaasstengels

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

bijgerecht bladerdeeg kaas kaasstengels kids Little Feed soep
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleLinzensalade met pompoen en feta
Next Article Limoen mascarpone met blauwe bessen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Huzarensalade

Italiaanse kaasfondue

Kaas croutons

4 reacties

  1. Emma on 18 november 2015 07:28

    Mmm, heerlijk!

    Reply
  2. Marlotte on 18 november 2015 07:41

    Vroeger maakten we regelmatig kaasstengels thuis. Echt heerlijk! Ga het eens op de glutenvrije manier proberen!

    Reply
  3. happybudgetcooking on 18 november 2015 10:49

    Mag ik vragen waar volkoren bladerdeeg verkrijgbaar is? Ik ken enkel de neutrale en standaard bladerdeeg haha!

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 november 2015 11:05

      Ja zeker mag dat! Ik koop het bij de natuurwinkel!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....