X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Flammkuchen met zalm en ui

2
By Mind Your Feed on 5 april 2022 Diner, Feest, Lunch

Flammkuchen met zalm, roomkaas, frisse knapperige rode ui en kappertjes. Wat een heerlijk en feestelijk recept voor Pasen. Of voor elk ander moment natuurlijk… een krokant hapje voor op de Paasbrunch-tafel of bijvoorbeeld als borrelhapje. Met dit recept voor flammkuchen kun je niet mis gaan!

We tellen langzaam af richting Pasen en ik heb heel wat lekkere makkelijke Paas-recepten voor je klaar staan. En daar komen er deze weken nog heel wat bij. Ik vind het heerlijk om uit te pakken voor de feestdagen en kan er zo van genieten als er lekker eten op tafel staat. Deze flammkuchen met gerookte zalm gaat dan ook zeker geserveerd worden!

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Flammkuchen met zalm

Flammkuchen, een klassiek gerecht uit de Elzas. Een krokante dunne deegbodem, knapperig, met een topping van zachte romige crème fraiche en beleg naar keuze. Daar maak je mij echt wel blij  mee. En niet alleen met Pasen, maar ook voor een uitgebreide lunch of borrel….

Voor dit recept ben ik aan de slag gegaan met gerookte zalm. Ik hou wel van een beetje luxe en uitpakken met Pasen, dus wat plakjes zalm mogen zeker niet ontbreken. Ik ga je nog veel meer inspiratie geven voor recepten met gerookte zalm. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke croissant rolletjes met zalm en paprika?

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Flammkuchen recept

Wij mogen ook dit jaar weer bij mijn ouders aanschuiven om met z’n allen Pasen te vieren. Nou vieren wij vooral het eieren zoeken én het lekker eten met elkaar! Iedereen maakt wat lekkers klaar en zo zetten we met z’n allen een uitgebreide Paasbrunch op tafel. 

Zo’n hartige plaattaart – deze flammkuchen met gerookte zalm – is dan altijd een goed idee. Zo hoef je niet voor iedereen een klein hapje klaar te maken, maar zet je in een keer een showstopper op tafel. Waar iedereen een stukje vanaf kan snijden….

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Voor deze flammkuchen gebruik ik kant-en-klaar flammkuchen deeg. Dit zit al opgerold op een vel bakpapier en rol je eenvoudig weer uit op de bakplaat van de oven. Voor het bakken van deze flammkuchen met zalm gebruik je dus niet het ovenrooster, dan komt er namelijk niet voldoende warmte onder het deeg.

Je zou eventueel ook hartige taartdeeg, pizzadeeg of bladerdeeg kunnen gebruiken voor deze plaattaart, maar dat geeft toch net een ander effect. Na het uitrollen besmeer je het deeg met kruiden roomkaas en crème fraiche en laat je de oven het werk doen!

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Voor de topping geef ik je vandaag inspiratie voor een variant met gerookte zalm, rode ui en kappertjes. Een klassieke combinatie die eigenlijk altijd goed is. Je kunt er natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven. Andere klassieke combi’s als spek en ui of met gedroogde ham en crème fraiche zijn natuurlijk ook heerlijk!

Op zoek naar meer inspiratie voor plaattaarten voor Pasen? Wat dacht je van een plaattaart met gerookte kipfilet en courgette? Of een Italiaanse variant met mozzarella en pesto? Of een klassieke plaattaart met ei en ham? Te veel lekkers om uit te kiezen toch?! 

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Flammkuchen met zalm en ui

Feestelijk recept voor flammkuchen met roomkaas, crème fraiche, gerookte zalm, rode ui en kappertjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk, Lunch recepten
Servings: 4

Nodig

  • Bakplaat oven
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg (vers)
  • 185 gram kruiden roomkaas
  • 50 gram crème fraiche
  • 1 rode ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 takjes verse dille
  • 3 eetlepels kappertjes
  • ½ citroen

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven.
  • Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  • Schuif de flammkuchen met de roomkaas nu voor 15-20 minuten in de warme oven. De tijd verschilt per oven, de flammkuchen is klaar als de bodem krokant is en de roomkaas mooi goudgeel is gekleurd.
  • Snij ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen. Blancheer ze eventueel kort in kokend water om het scherpe randje eraf te krijgen.
  • Snij de dille fijn. Pers het sap van 1/2 citroen uit. Snij de plakken gerookte zalm in fijne reepjes.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm, rode ui, dille en de kappertjes over het deeg. Sprenkel wat druppels citroensap over de flammkuchen met zalm en serveer direct.
Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 12g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Ga jij aan de slag met dit recept voor flammkuchen met zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

borrel borrelhapje feestelijke brunch recepten feestelijke paasbrunch flammkuchen gerookte zalm pasen Pasen brunch recepten Pasen recepten plaattaart recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGevulde roze eieren met krokante spek
Next Article Mini sandwiches met gerookte zalm en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

2 reacties

  1. Marijke on 18 februari 2023 22:42

    Beste Reny. Is de gebruikte kruidenroomkaas degene met knoflook of met bieslook. Dank alvast voor je antwoord en alvast een fijne wintersportvakantie toegewenst.

    Reply
    • Mind Your Feed on 20 februari 2023 12:42

      Hi Marijke,
      Ik gebruikte de roomkaas met bieslook en kruiden, die vind ik het lekkerst in combinatie met de gerookte zalm. Dankjewel, we gaan er een fijne week van maken 🙂
      Liefs, Reny

      Reply
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.