X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
salade met geroosterde pompoen

Salade met geroosterde pompoen, brie en pecannoten

1
By Mind Your Feed on 13 november 2017 Lunch

Ben je al klaar met de pompoen recepten die hier achter elkaar op de blog blijven verschijnen? Wel?! Dan heb je pech… haha! Want ik ben dat nog zeker niet en ik ga gewoon nog even door. Pompoen hoort bij de herfst wat mij betreft en ik mag wel zeggen dat die nu echt wel is aangebroken… Als ik naar de weersvoorspelling voor komende week kijk, dan ga ik me opsluiten in mijn eigen cocon geloof ik. Brrr…. En dan maak ik deze salade met geroosterde pompoen, brie en pecannoten klaar als verwarmende lunch. Nu nog iemand zoeken die de boodschappen wil doen…

salade met geroosterde pompoen

Ik merk dat als ik druk ben, de lunch mijn minste aandacht krijgt op de dag. Nou ben ik echt niet zo’n type dat vergeet te lunchen, die mensen snap ik namelijk nooit zo. Ik krijg gewoon trek tussen de middag en dan wil ik zeker wel wat eten. Maar als alle dingen door elkaar lopen, dan trek ik heel gemakkelijk een paar boterhammen uit de vriezer en leg ik daar wat beleg op.

salade met geroosterde pompoen

Niks mis met een goede boterham, maar afgelopen week kwam ik weer eens tot de conclusie dat te veel brood bij mij niet lekker gaat. Mijn buik vindt dat niet fijn en ik mis gewoon een extra portie groenten op de dag. En júist als het druk is, wil ik graag goed voor mezelf zorgen. Dan kan ik alle chaos een stuk beter aan!

Lunchen met salades is echt niet alleen voor de zomer weggelegd. Juist in de herfst en winter maak ik graag lauwwarme salades klaar, met bijvoorbeeld boerenkool en sla als basis. Dan de pompoen roosteren, lekkere crunchy nootjes erbij. Stukjes brie… echt waarom zou ik dit niet weer vaker doen?!

salade met geroosterde pompoen

Salade met geroosterde pompoen, brie en pecannoten

Voor 2 personen

  • 1/2 oranje pompoen
  • 150 gr gemengde sla
  • 100 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 punt brie
  • 2 handjes pecannoten
  • olie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • chilivlokken

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 2 el mayonaise

Nodig; rooster van de oven, bakpapier, wokpan, grote saladeschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.

Snij de pompoen in parten van 1 cm dik. Verwijder de pompoenpitten. Leg de plakken pompoen op het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Strooi zout, peper en chilivlokken over de pompoen en schuif het rooster voor 20 minuten in de warme oven.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Fruit de ui aan, pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak zo’n 3 a 4 minuten. Zet het vuur dan uit.

Maak ondertussen de dressing voor de salade met geroosterde pompoen klaar door de olijfolie, witte wijn azijn, honing, mosterd en mayonaise te mengen.

Doe de gemengde sla in de grote salade schaal. Voeg hier de boerenkool aan toe. Haal de pompoen uit de oven. Snij eventueel in blokjes. Doe deze ook in de saladeschaal.

Snij de brie in stukjes. Voeg samen met de pecannoten toe aan de salade met geroosterde pompoen. Serveer met de dressing. Enjoy!

salade met geroosterde pompoen

Ga jij aan de slag met dit recept voor wraps met pompoen, gehakt en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

lunch lunch salade pompoen lunch salade recepten lunch salades lunchen zonder brood pompoen salade brie salade pompoen salade pompoen recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 37 makkelijke maaltijden
Next Article 10 x hartige taart recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

1 reactie

  1. Marianne on 5 december 2022 12:04

    Ik heb deze pompoensalade gemaakt. Heel bijzonder met die gebakken boerenkool, ook erg lekker. Heb alleen nog wat dadels toegevoegd. Super recept!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.