X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

5 x Havermout inspiratie

9
By Mind Your Feed on 7 augustus 2014 Diner, Lunch, Ontbijt, Snacks

havermout pizzaHavermout wordt heel veel gebruikt hier in huis. Het is ook zo makkelijk toepasbaar, zowel zoet als hartig kun je ermee aan de slag. Omdat ik het zoveel gebruik, heb ik inmiddels behoorlijk wat recepten verzameld waarin ik havermout verwerkt heb. Vandaag dus 5 x havermout inspiratie!

Haver is een gezonde graansoort. Het bevat veel vezels, eiwitten, vetten en vitamines B, E, K en de mineralen zink, magnesium en ijzer. Haver is rijk aan anti-oxidanten en flavonoïden (krachtige stoffen die van nature in planten voorkomen). Een algemeen misverstand is dat haver gluten zou bevatten. Haver is van nature glutenvrij, maar tijdens de teelt, de oogst, het transport, de opslag, in de molen en bij de verwerking tot eindproducten (bijvoorbeeld in de bakkerij) komt de haver in aanraking met tarwe, gerst en rogge. Daarom past alleen gecertificeerd glutenvrije haver binnen een glutenvrij dieet.

Je kent havermout, havervlokken, havermeel, wat is het verschil? Ze komen allemaal van de graansoort haver af, maar de manier waarop de korrel van de graan verwerkt is, maakt dat er havermout, havervlokken of havermeel komt. Zo is bij havermout de haverkorrel doormidden geknipt en is bij havermeel de korrel helemaal tot meel gemalen.

Goed, 5 x havermout inspiratie, zowel voor ontbijt, lunch als diner! En denk maar niet dat ik hierna stop met het posten van havermout recepten, want mijn liefde voor dit graan gaat gewoon verder <3

Havermout met blauwe bessen

Dit is mijn makkelijkste snel klaar ontbijt, en ook nog eens super lekker. Ik maak dit wanneer ik thuis alle tijd heb om te ontbijten, maar ook wanneer ik mijn ontbijt mee moet nemen, ik gebruik dan een bakje en ontbijt onderweg.

Havermout met blauwe bes

Ontbijtsmoothie met havermout

Snel klaar, voedzaam en ook nog eens een prachtig kleurtje, waar ik echt heel blij van kan worden in de ochtend!

Ontbijtsmoothie havermout

Havermout crackers

Deze komen eigenlijk altijd wel van pas, ik maak een hele bakplaat in 1 keer en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Lekker bij de lunch, of naast een bord soep.

Havermout crackers

Havermout Pizza

Hier smullen wij dus echt bijna wekelijks van! Dit is de favoriet van mijn dochter, die altijd op zaterdag mag kiezen wat we gaan eten en dan steevast zegt: Pizza!!

havermout pizza

Borrelbrood van havermout

Altijd goed, dit borrelbroodje. Het lekkerst als ie net uit de oven komt, maar zeker bij een borrel kan het broodje ook prima koud gegeten worden, met een lekkere laag roomboter of groene tapenade!

borrelbrood havermout

Wat is jouw favoriete havermout recept? Deel het in de comments, ik ben heel benieuwd!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

havermout inspiratie recepten voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWraps van kikkererwtenmeel
Next Article Bloemkoolsalade met abrikozen en pompoenpitjes
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

9 reacties

  1. Joyce on 7 augustus 2014 08:07

    Aaah havermout pizza! Dat is echt mijn ontdekking momenteel haha!

    Reply
  2. Inge on 7 augustus 2014 09:27

    Overnight oats, het perfecte ontbijt of lunch, met super veel variantie mogelijkheden, ik heb er al een hele berg op mijn blog staan als je nog inspiratie zoekt 😉

    Reply
  3. JoJ on 7 augustus 2014 12:45

    Ik gebruik haver voor ontbijtkoek. Daarnaast ben ik gek op flapjacks. Ik bak met wat havermeel en havervlokken ook lekkere pannenkoeken. Oh, en haverbrood maken is ook heel lekker. Ontzettend veel mogelijkheden met haver! 🙂

    Reply
  4. Inge on 7 augustus 2014 20:42

    Bedankt voor deze fantastische tips! Ik eet al zo’n 8 maanden geen tarwe en koemelk meer en in plaats daarvan af en toe spelt producten en ipv koekaas gebruik ik schapenkaas. Had , om eens iets anders te krijgen, havervlokken en -meel in huis maar er tot nog toe niets mee gedaan omdat ik simpelweg niet wist wat en hoe! Maar hier ga ik zeker mee aan de slag. De pizza ga ik zeker proberen want zo’n kant en klaar speltding uit de natuurvoedingswinkel smaakt niet en je kunt er een tafel mee doormidden slaan. Dus als je (jullie) nog meer lekkere tips hebben……. 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 augustus 2014 22:30

      Ik heb laatst pizza gemaakt van havermout en andere meelsoorten, dat recept komt er zeker nog aan! Leuk dat ik je zo heb kunnen inspireren!

      Reply
  5. Danielle on 9 augustus 2014 17:08

    Bedankt voor deze leuke havermout inspiratie! Die pizza ga ik deze week nog maken!,

    Reply
  6. Saska on 11 augustus 2014 13:06

    Ziet er allemaal heerlijk uit! 🙂

    Reply
  7. Jolanda on 16 augustus 2014 21:28

    Bedankt voor de hVermout inspiratie. Ga het borrelbrood zeker maken voor bij mijn eigen gemaakte tomatensoep. Zocht nog een vervAnger voor stokbrood

    Reply
  8. Maria on 20 juli 2016 21:46

    Superleuke recepten! Een vraagje: welke havermout gebruik je?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....