Havermout ontbijt pizza

21

Goedemorgen, het is weer tijd voor mijn favoriete moment van de week! Uitgebreid ontbijten op zondagochtend, oh, I love it!… Of nee, wacht, eigenlijk ben ik deze zondag heel druk met een van de laatste workshops voor de zomervakantie… Maar dat maakt niet uit want deze havermout ontbijt pizza is best snel klaar. Geen tijd is dus geen excuus om toch toch even de keuken in te duiken. Heerlijk met wat vers seizoensfruit, of met een dikke laag chocoladepasta en nog wat banaan. Dit is genieten op de zondagochtend, dat beloof ik je!

havermout ontbijt pizza

Nog een paar weken en dan begint hier de zomervakantie… Of nou ja, een paar, nog zeker wel 6. Misschien denk je nu, mens, zit jij daar al met je hoofd?! Maar ik begin al een beetje in de stress te schieten hoor… Want dat betekent namelijk dat ik 2 kinderen maar liefst 6 weken lang thuis heb. De hele dag, dag in dag uit… Hoe ga ik dat doen met mijn blog? De afgelopen weken waren gigantisch druk, maar wel heel leuk, en daardoor – en daar heb je waarschijnlijk niet veel van gemerkt – was het best af en toe een uitdaging om ervoor te zorgen dat er bijna dagelijks een nieuwe blog online kwam. Als ik 6 weken met de dames thuis ben, wanneer ga ik dan koken?

havermout ontbijt pizza

Stress is niet het goede woord hoor, want dat heb ik sinds mijn burn-out uit mijn woordenboek verbannen. Met een goede planning kom ik altijd een heel eind. Meestal bedenk ik al voor een hele periode vooruit wat ik allemaal klaar wil maken, en dan maak ik ook echt to do lijstjes en schrijf ik op wanneer ik wat ga koken. Deze havermout ontbijt pizza lag ik hier al een tijdje op de plank, maar ik had nog geen tijd om het recept uit te werken. Zonde, want dit is dus een heerlijk verwenontbijtje… Voor de komende maanden heb ik ook al heel wat lekkere recepten in mijn hoofd zitten, dus ik ga heel hard aan de slag de komende tijd om die (voor)uit te werken en klaar te maken.

havermout ontbijt pizza

Volg je mij trouwens al op Pinterest? Ik zie daar echt de heerlijkste dingen voorbij komen en ik doe mijn best om zoveel mogelijk van dat lekkers te pinnen. Veel ideeën voor recepten ontstaan bij mij ook als ik weer eens aan het surfen ben op dit prikbord, achter elkaar denk ik oooh, dat móet ik ook maken, maar dan op die en die manier. Lekker! Echt, zo verslavend om al die prachtige foto’s te bekijken. Ik krijg er ook altijd honger van… Volgens mij zag ik het idee voor een ontbijt pizza ook op Pinterest, en dat is wel blijven hangen hoor. Want wie wil er nu geen pizza als ontbijt!?

Vorig jaar hanteerde ik trouwens een soort zomerrooster op de blog, en ik denk dat ik dit jaar weer zoiets ga doen. Jullie zijn toch ook allemaal lekker vrij, en misschien wel weg, dus dan ga ik ook gewoon een break inbouwen. Maar tot die tijd…oh wat heb ik nog veel dat ik met je wil delen! Als er nog verzoekjes zijn, laat ze gerust achter in een reactie. Dat vind ik alleen maar leuk!

havermout ontbijt pizza

Havermout ontbijt pizza

Voor 3 tot 4 kleine pizza’s, of 1 hele grote!

  • 75 gr havermout (of kant en klaar havermeel)
  • 25 gr amandelmeel
  • 100 gr kwark
  • 2 eieren
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder

Nodig; koffiemolentje of blender/keukenmachine, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout in de koffiemolen (of blender, of keukenmachine) en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.

Het havermeel mag samen met het amandelmeel, de kaneel en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.

Voeg de kwark toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en voeg een eetlepel honing toe. Roer nu tot een glad beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een lepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine pizza’s van, of 1 grote, dat kan ook. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen.

Bak de havermout ontbijt pizza (‘s) in 20 minuten goudbruin en gaar. En daarna kun je los met het beleg! Ik koos voor wat kwark met nectarine en zoete bramen, appeltjes en kaneel, en natuurlijk banaan en chocoladepasta! Smullen maar….

havermout ontbijt pizza

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout ontbijt pizza? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

21 reacties

  1. Dit recept komt zeker op mijn to make lijstje! Heerlijk dat je met ingrediënten die je standaard in huis hebt toch zo veel lekkere en verschillende dingen kan maken. 🙂

  2. Wat zijn (bijna) alle recepten van Mindyourfeed.nl toch een feestje. En wat fijn dat ik nig niet ontbeten heb want ik ga nu de keuken in om de Havermout Ontbijt Pizza te maken. Dank je wel voor zo veel inspirerende recepten!

  3. Wat een super leuk idee! Met kinderfeestjes maak ik ook vaak fruitpizza’s met de kids, die lijken hier een beetje op. Maar deze zijn natuurlijk super gezond met havermout en kwark, lijkt mij een heerlijk ontbijtje! En inderdaad bijna zomervakantie.. lekker genieten met je kids! Ik spreek altijd af dat ze in de ochtend iets voor zichzelf doen (terwijl ik werk), dan gaan we ’s middags samen iets leuks doen. Werkt prima!

  4. Wat een ontzettend leuk recept! Ga het volgend weekend gelijk maken. Man en kinderen zijn al enthousiast! 😉 Als je nog inspiratie zoekt voor een leuke blog, ik zou nog wel wat barbecue recepten willen! Heerlijk met de vakantie in het vooruitzicht.

  5. Lieve Reny, ik wil je graag iets meegeven.
    Als je net zoveel liefde in jezelf kan stoppen als in je gerechten, dan weet je volgens mij wel wat je moet doen deze zomer. Alleen al het feit dat stress in dit artikel benoemd wordt door jou, is volgens mij een teken van je lijf dat je een grens nadert of misschien al overgaat. Geef de wereld (je gezin, je familie, je vrienden, je lezers, ) hetgene waar jij liefde in mee kan geven, dan kan je nooit te kort doen. Wanneer mensen dan toch verwijten hebben, zegt dat iets over hen.

    • Mind Your Feed op

      Dank je wel voor je lieve reactie Marijke! Stress heb ik gelukkig niet, dat heb ik verbannen en zodra ik iets voel dat erop lijkt, weet ik dat ik goed op mezelf moet passen en tijd moet maken voor rust. Komt helemaal goed dus, maar wel heel lief dat je het nog even benadrukt! 🙂

  6. Elisabeth op

    Lijkt me heerlijk zo’n havermout pizza,
    Zou je in plaats van kwark ook Griekse yoghurt kunnen gebruiken?
    Groetjes Elisabeth

  7. kun je de amandelmeel ook door iets anders vervangen, bv volkoren meel?
    ik vind die amandelmeel best wel heel erg prijzig.

  8. Lekker die ontbijtpizza, kan ik de eieren vervangen door iets anders? Ik heb al vaak iets gebakken van je recepten, lekker en gezond,

  9. Ik wil je graag volgen op pinterest maar ik weet niet hoe ik de bereiding van de gerechten kan zien. Pizza ga ik morgen proberen.

  10. Hallo Reny,

    Als 1ste, de beste wensen voor 2017.
    Ik ben een beetje aan het googlen voor lekkere koolhydraat arme recepten. Ben nieuwkomer op dat gebied.
    Jou recepten spreken mij zeer aan.
    Zien er superlekker uit!
    Maar zijn die ook koolhydraat arm? Zoals de pizza van havermout? (Is toch koolhydraten)
    Ik hoop van wel
    Graag hoor ik van je.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.