X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paasbrunch recepten

Spelt scones met rozijnen

6
By Mind Your Feed on 16 februari 2016 Ontbijt

Weet je nog die snelle speltbroodjes, van een tijdje terug? Wat zeg ik, een tijdje terug? Al bijna een jaar geleden is het dat ik deze snelle broodjes maakte, en nog steeds schuif ik ze regelmatig de oven in. Ook als we bijvoorbeeld soep eten, en ik daar nog gauw een broodje bij wil maken. Ideaal, want speltmeel, en speltbloem, heb ik gewoon standaard in huis, net als eieren en plantaardige melk. Handig hoor, om een goed gevulde voorraadkast te hebben! Ik zal je binnenkort trouwens eens een kijkje geven in mijn kastjes, want ik heb nog heel wat andere ingrediënten altijd in huis. Zoals rozijnen, en zo was het idee voor deze spelt scones met rozijnen snel ontstaan.

 

spelt scones met rozijnenIk zit volgens mij in mijn ontbijtreceptenfase, want ongemerkt komt het ene na het andere ontbijtrecept online. Zoals het bij mij met eten altijd met fases gaat, gaat dit ook wel weer over, maar voor nu geniet ik er nog wel heel erg van. Want om ’s avonds voor het slapen gaan alvast te bedenken wat ik de volgende ochtend ga eten, is echt 1 van mijn grootste hobby’s. Call me crazy, maar zo gaat dat hier… Binnenkort zal ongetwijfeld de lunch weer een tijdje centraal staan, en dan ben ik weer meer van de snacks. Misschien moet ik het wat meer doseren, of afwisselen, ik weet het niet. Het mooie is dat mijn blog een afspiegeling is van mij, dus je krijgt te zien wat ik op dit moment zelf ook eet. En dat zijn dus vooral ontbijtjes, haha….

Het origineel voor dit recept vond ik destijds bij ChicksloveFood en was ook bedoeld voor scones. Ik maakte er toen broodjes van, want ik eet toch meestal – en liever – ongezoet brood. Maar het idee voor de scones bleef wel in mijn hoofd, en zeker voor een uitgebreid ontbijtje, brunch of bijvoorbeeld voor een high tea is het natuurlijk wel heel leuk om deze spelt scones met rozijnen op tafel te zetten. Ik heb er in elk geval van zitten smullen! Mijn tip is wel om de scones na het bakken gelijk op te eten, of in te vriezen, dan zijn ze het lekkerste!

spelt scones met rozijnen

Spelt scones met rozijnen

Voor 6 stuks:

  • 125 gr speltmeel
  • 125 gr speltbloem
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el suiker

Voor de clotted cream:

  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr volle kwark

Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier, schaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten weken in een schaaltje met wat water.

Doe het speltmeel en de bloem in een kom en meng door elkaar. Voeg ook de bakpoeder en een snuf zout toe. Kluts het ei met de melk en de suiker en schep door het meel heen. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de mengkom.

Smelt de kokosolie in een pannetje en schenk bij het deeg. Roer met een lepel – want de kokosolie is warm – door het beslag en kneed uiteindelijk met je handen tot een soepel deeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm van het deeg kleine bolletjes, ter grootte van een mandarijn, en leg deze op de bakplaat. Druk ze nog iets aan, zodat het platte broodjes worden.

Maak in de tussentijd de clotted cream klaar door de mascarpone met de kwark te mengen.

Schuif de spelt scones met rozijnenoven in en bak ze in 15 – 20 minuten goudbruin. Smeer er een klodder clotted cream op en eventueel wat jam. Enjoy!

spelt scones met rozijnen

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

brood broodje bruch high tea Kerst lunch Ontbijt pasen rozijnen scones spelt speltbloem speltmeel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocolade boekweit pannenkoekjes
Next Article Zoete aardappel bruschetta met tomaat
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

6 reacties

  1. Emma Timmerman on 16 februari 2016 07:26

    Ik ben ook dol op scones, met spelt heb ik ze nog nooit gemaakt, maar dat lijkt me echt onwijs lekker zeg!

    Reply
  2. karin on 16 februari 2016 07:43

    Waarmee kan ik speltmeel/bloem vervangen?
    Eet nl glutenvrij.

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 februari 2016 20:38

      Hi Karin! Dit zijn spelt scones, de naam zegt het eigenlijk al… de spelt valt hier dus niet zomaar te vervangen, dan moet je echt een ander broodje gaan bakken. Ik ga er wel eens mee aan de slag, maar tot die tijd is dit zeker ook wat voor jou: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/ontbijt/ontbijtmuffins-met-appel-en-kaneel/

      Reply
      • karin on 17 februari 2016 08:10

        Hallo Reni,
        Bedankt voor je reactie. Mijn vriezer ligt vol met muffins. Hihi. Zoveel varianten al gemaakt en lekker, maar die scones blijven voorbij komen.
        Maar goed, genoeg andere lekkere recepten op je site.

        Groetjes, karin

        Reply
  3. Corina on 16 februari 2016 15:51

    Ik mag toch hopelijk suiker wel iets vervangen door iets anders of werkt het dan niet ?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 februari 2016 20:38

      Het is maar 1 eetlepel in dit recept, echt bedoeld om te zoeten. Dus als je het weg wilt laten kan dat hoor.

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.