Spelt scones met rozijnen

6

Weet je nog die snelle speltbroodjes, van een tijdje terug? Wat zeg ik, een tijdje terug? Al bijna een jaar geleden is het dat ik deze snelle broodjes maakte, en nog steeds schuif ik ze regelmatig de oven in. Ook als we bijvoorbeeld soep eten, en ik daar nog gauw een broodje bij wil maken. Ideaal, want speltmeel, en speltbloem, heb ik gewoon standaard in huis, net als eieren en plantaardige melk. Handig hoor, om een goed gevulde voorraadkast te hebben! Ik zal je binnenkort trouwens eens een kijkje geven in mijn kastjes, want ik heb nog heel wat andere ingrediënten altijd in huis. Zoals rozijnen, en zo was het idee voor deze spelt scones met rozijnen snel ontstaan.

 

spelt scones met rozijnenIk zit volgens mij in mijn ontbijtreceptenfase, want ongemerkt komt het ene na het andere ontbijtrecept online. Zoals het bij mij met eten altijd met fases gaat, gaat dit ook wel weer over, maar voor nu geniet ik er nog wel heel erg van. Want om ‘s avonds voor het slapen gaan alvast te bedenken wat ik de volgende ochtend ga eten, is echt 1 van mijn grootste hobby’s. Call me crazy, maar zo gaat dat hier… Binnenkort zal ongetwijfeld de lunch weer een tijdje centraal staan, en dan ben ik weer meer van de snacks. Misschien moet ik het wat meer doseren, of afwisselen, ik weet het niet. Het mooie is dat mijn blog een afspiegeling is van mij, dus je krijgt te zien wat ik op dit moment zelf ook eet. En dat zijn dus vooral ontbijtjes, haha….

Het origineel voor dit recept vond ik destijds bij ChicksloveFood en was ook bedoeld voor scones. Ik maakte er toen broodjes van, want ik eet toch meestal – en liever – ongezoet brood. Maar het idee voor de scones bleef wel in mijn hoofd, en zeker voor een uitgebreid ontbijtje, brunch of bijvoorbeeld voor een high tea is het natuurlijk wel heel leuk om deze spelt scones met rozijnen op tafel te zetten. Ik heb er in elk geval van zitten smullen! Mijn tip is wel om de scones na het bakken gelijk op te eten, of in te vriezen, dan zijn ze het lekkerste!

spelt scones met rozijnen

Spelt scones met rozijnen

Voor 6 stuks:

  • 125 gr speltmeel
  • 125 gr speltbloem
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el suiker

Voor de clotted cream:

  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr volle kwark

Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier, schaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten weken in een schaaltje met wat water.

Doe het speltmeel en de bloem in een kom en meng door elkaar. Voeg ook de bakpoeder en een snuf zout toe. Kluts het ei met de melk en de suiker en schep door het meel heen. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de mengkom.

Smelt de kokosolie in een pannetje en schenk bij het deeg. Roer met een lepel – want de kokosolie is warm – door het beslag en kneed uiteindelijk met je handen tot een soepel deeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm van het deeg kleine bolletjes, ter grootte van een mandarijn, en leg deze op de bakplaat. Druk ze nog iets aan, zodat het platte broodjes worden.

Maak in de tussentijd de clotted cream klaar door de mascarpone met de kwark te mengen.

Schuif de spelt scones met rozijnenoven in en bak ze in 15 – 20 minuten goudbruin. Smeer er een klodder clotted cream op en eventueel wat jam. Enjoy!

spelt scones met rozijnen

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.