X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
rijstontbijt

Tropisch rijstontbijt met kokos en mango

2
By Mind Your Feed on 2 augustus 2020 Ontbijt

Goedemorgen deze morgen! Wat een heerlijke zonnige dagen hebben we achter de rug hè! Dat was echt zomer, heerlijk hoor! Bijna tropisch was het en dat leek me het perfecte moment op dit tropische rijstontbijt met kokos en mango met je te delen. En ik hoor je denken, ontbijten met rijst, huh?! Maar ja, dat is eens wat anders en echt ook heel erg lekker. In veel Aziatische landen is dit trouwens ook heel gebruikelijk, daar ontbijten ze bijvoorbeeld ook met nasi. En hoewel ik dat zelf echt ook erg kan waarderen, ging ik deze keer voor een zoete versie, met wat kokosyoghurt en vers zomerfruit. Yum!

Ontbijten met rijst is in veel Aziatische landen dus heel normaal maar bij ons nog niet zo heel erg ingeburgerd. En ik zal je zeggen, dit ontbijtje is eigenlijk vooral als tip als je een restje rijst over hebt, bijvoorbeeld van de avond ervoor, en je wilt dit niet weg gooien. Een rijstontbijt is misschien niet iets waar je dan direct aan zou denken, maar het is dus echt hartstikke lekker!

Tijdens onze reizen naar Bali begon ik elke ochtend met rijst als ontbijt. En dan zelfs met nasi goreng, heerlijk! Thuis ben ik daar ook dol op – ik zal het recept binnenkort eens uitwerken! – maar heb ik er nog nooit mee ontbeten. Nee, dan kies ik toch liever voor een zoetig ontbijt, zoals deze versie met yoghurt, kokos en mango.

Gooi vanaf nu jouw restjes rijst dus niet meer weg. In het kader van no waste maak je daar een heerlijk ontbijt mee. En met het zomerfruit kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik gebruikte mango, abrikoos, blauwe bessen en wat kokossnippers. Maar rood zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen zijn hier ook heerlijk bij. En ik denk zelfs…. dat dit ook een heerlijk comfort ontbijt gaat zijn in de winter, met een beetje appel, rozijnen en kaneel…. yum yum, je kunt er dus echt alle kanten mee op!

Tropisch rijstontbijt met kokos en mango

Voor 1 ontbijtje:

  • 50 gr rijst, gekookt
  • 4 el (kokos) yoghurt
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1/4 mango
  • 1 abrikoos
  • handje blauwe bessen
  • 1 el kokossnippers / kokosrasp
  • 1 el pistache nootjes

Nodig; schaaltje, scherp mes

Bereiden: Voor dit rijstontbijt is de rijst al gekookt en deze heb je in een schaaltje bewaard in de koelkast.

Haal de rijst uit de koelkast en roer hier de kokosyoghurt en vanillepoeder doorheen. Vanillepoeder is de pure vanille merg uit een vanillepeul en dus niet hetzelfde als vanillesuiker!

Maak de mango schoon en snij deze in blokjes. Verwijder de pit uit de abrikoos en snij hier plakjes van. Hak de pistache nootjes grof. 

Maak het rijstontbijt af door het fruit, de kokossnippers en de pistachenootjes er overheen te strooien en geniet!

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met dit recept voor tropisch rijstontbijt met kokos en mango? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

glutenvrij glutenvrij ontbijten glutenvrije recepten Ontbijt ontbijt recepten ontbijten zonder brood rijst rijstontbijt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #142 Makkelijke maaltijden
Next Article Persoonlijk: fotodagboek juli 2020
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

2 reacties

  1. Cisca on 2 augustus 2020 10:08

    Welke soort rijst gebruik je hier voor , kan vanillie vloeibaar ook.

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 augustus 2020 11:18

      Ik had een restje basmati rijst, maar je kunt elke soort rijst gebruiken! En bedoel je dan vanille essence uit zo’n flesje? Dat is niet hetzelfde als vanillepoeder, volgens mij is dat een combi van alcohol en vanille…

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.