X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout ontbijt recepten

Tropische havermout granola

7
By Mind Your Feed on 29 februari 2016 Ontbijt

What happened…? Ik maakte een tijdje terug een grote pot granola met quinoa klaar, en zette deze in de kast. Lekker als tussendoortje, of af en toe bij het ontbijt, dacht ik nog… 2 dagen later wilde ik een handje granola uit de pot snoepen en toen… toen was de pot dus al leeg. En it wasn’t me…. Nou kan ik er natuurlijk alleen maar heel erg blij van worden als mijn kook- en bakkunsten dus blijkbaar door de rest van het gezin gewaardeerd worden, want dat is ook heus wel eens anders. Maar deze granola viel duidelijk in de smaak, dus maakte ik gelijk een nieuwe lading. Deze keer een tropische havermout granola, met kokos en gedroogde mango.

havermout granola

Ondanks dat het de laatste weken natuurlijk echt wel heel mooi zonnig winterweer is geweest, en ik zelfs al met mijn jas aan op het terras heb gezeten, kan ik me voorstellen dat je wel weer behoefte hebt aan iets hogere temperaturen. Ik ben net – geheel vrijwillig – nog even de kou ingedoken tijdens mijn skivakantie, maar nu is het ook wel mooi geweest. Laat die zon maar komen! Om zelf alvast maar wat initiatief te nemen, maakte ik een tropische havermout granola. De zonnestralen komen zo uit de oven!

havermout granola

Ik had dus niet alleen die hele pot granola leeg gegeten, mijn wederhelft had zich ook goed laten gaan. Hij is weer helemaal into het sporten, wij allebei eigenlijk wel weer sinds januari, en als hij dan thuiskomt heeft hij honger. Er ging vroeger dan altijd een bak yoghurt met cruesli – ja, uit zo’n pak – naar binnen, maar tegenwoordig wordt mijn granola dus ook erg gewaardeerd. Beter nog dan de muesli die ik ook steeds klaar maak, want daar zit volgens hem niet genoeg bite aan. Het is maar net waar je van houdt…

havermout granola

Tropische havermout granola

  • 150 gr havermout
  • 100 gr havervlokken
  • 50 gr kokosolie
  • 50 ml honing
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr gedroogde mango
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 el kokosrasp

Nodig; bakblik, bakpapier, grote kom, steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de havermout en havervlokken in een grote kom en schenk hier de honing bij. Smelt de kokosolie in een steelpan en giet dit over de haver, roer de olie en de honing goed door. Voeg nu het kaneel en vanillepoeder toe en meng nog een laatste keer.

Bekleed een bakblik met wat bakpapier en strooi hier de havermout en havervlokken over uit, verspreid goed. Schuif het bakblik de voorverwarmde oven in en bak de tropische granola to be in 15  -20 minuten goudbruin. Schep tussendoor even om.

Haal het bakblik uit de oven en laat de granola volledig afkoelen. Pas dan wordt het echt lekker knapperig.

Snij ondertussen de gedroogde mango in kleine stukjes.

De zonnebloempitten, het lijnzaad en het sesamzaad verhit ik expres niet. Deze pitjes en zaadjes zijn al zo gezond, en hebben al bite van zichzelf, dus die gaan straks pas door de granola.

Breek de granola in stukjes en doe weer in de grote kom. Meng nu de mango, rozijnen, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaadjes er door heen. Voeg naar jouw wens nog kokosrasp toe. Ik ben er dol op, dus deed ruim 2 eetlepels erbij.

Enjoy, lekker met een bak yoghurt, maar ook zo uit de pot….

havermout granola

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

cruesli glutenvrij granola haver havermout kokos mango muesli Ontbijt snack tussendoor voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijten zonder brood
Next Article Zoete aardappel recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

7 reacties

  1. Marlotte on 29 februari 2016 07:23

    Haha, ik blijf ook maar snoepen van granola. Oeps! Lijkt me heel erg lekker deze granola!

    Reply
  2. Marian on 29 februari 2016 11:42

    Lijkt me heerlijk, ga ik uitproberen. Hoe lang kan je dit bewaren? Kan het ook in een luchtdicht afgesloten bak?

    Reply
    • Marian on 18 september 2016 20:40

      Jammer dat ik geen antwoord heb gehad op mijn vraag….

      Reply
      • Mind Your Feed on 19 september 2016 12:32

        Hi Marian, excuus! Jouw reactie is mij denk ik ontgaan, het was precies tijdens mijn vakantie. Wel fijn dat je er nog op terug komt! Maar… heb je dit in de tussentijd niet zelf geprobeerd? 😉 Het is zeker in een luchtdichte bak te bewaren, en wel een week of 2 goed hoor. Zo lang redt de granola het vast niet…

        Reply
  3. Manda on 8 maart 2016 11:14

    Lekkerste granola die ik tot nu toe heb gemaakt!!!
    Ik heb de honing vervangen door ahornsiroop, waardoor er geen brokken ontstaan omdat het niet plakt.
    Heerlijk!

    Reply
  4. Kelly on 1 april 2016 21:12

    De vanillepoeder is dat waar je pudding meemaakt? Ik ga hem ook uitproberen

    Reply
  5. Gerjanne Hamming on 24 april 2019 13:10

    Het recept uitgeprobeerd, ik vindt het wat aan de droge kant( geen mango gebruikt)
    Wat is hier aan te doen?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.