X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Roze prinsessentaart

16
By Mind Your Feed on 26 november 2014 Zoet

Afgelopen zondag was het zover, onze grote meid werd 4 jaar! Al maandenlang had ze het erover, want ze was er helemaal klaar voor om 4 te worden en naar de grote school te gaan. De dagen, en nachtjes!, tot aan haar verjaardag werden afgeteld en aan iedereen die we tegen kwamen vertelde ze dat de grote dag nu echt bijna aangebroken was! De voorbereidingen voor haar verjaardagsfeestje waren ook al weken terug begonnen, toen we in de winkel roze snoephartjes tegen kwamen. Die wilde ze dolgraag op haar verjaardagstaart, want ze wilde niets liever dan een echte roze prinsessentaart mét hartjes voor haar verjaardag. Kijk, dat zijn nou meisjes van 4….

roze prinsessentaart

Weken terug kwamen we dus in de winkel roze snoephartjes tegen en mijn kleutermeisje liet ze niet meer los. Die móesten mee naar huis en zóuden op haar verjaardagstaart komen – een beetje prinsessengedrag is haar niet vreemd – … Nou vind ik dat op een feestje best wel een beetje gesnoept mag worden, dus ik ging overstag voor de roze snoephartjes maar bedacht me al wel gelijk dat ik dan wel een enigszins verantwoorde prinsessentaart voor haar zou maken. Toen we een laatst het boekje Gezond Trakteren van Amber Albarda doorbladerden, was mijn oog al gevallen op de roze snoepjestaart. Met een paar aanpassingen van dit recept heb ik een heuse roze prinsessentaart gemaakt mét daar bovenop de roze snoephartjes. Dochter blij, mama blij, en wat was het een geslaagd verjaardagsfeestje!

Ik heb het recept als basis genomen, maar me er niet helemaal aan gehouden. Story of my life als ik recepten van anderen maak… Zo voegde ik witte chocolade op de bodem van de taart toe, waardoor de bodem van de taart een lekkere crunch krijgt. Nee, inderdaad, niet helemaal verantwoord, maar zoals ik zei; op een feestje mag je best een beetje snoepen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor hele pure chocolade!

De belangrijkste aanpassing die ik gedaan heb in het recept van Amber Albarda, is dat ik de taart even in de vriezer heb laten opstijven. De vulling van de taart wordt namelijk gemaakt van yoghurt, maar die kreeg ik niet goed stevig. Door de taart voor zo’n 2 uur voor het serveren een uurtje in de vriezer te zetten en dan een uur voor het opdienen uit de vriezer te halen en in de koelkast te bewaren, is de stevigheid en de structuur van deze taart perfect. De taart is dus niet lactosevrij, maar je kunt ook gebruik maken van geitenyoghurt (net wat milder voor je lijf, want beter verteerbaar). En deze roze prinsessentaart is natuurlijk niet alleen geschikt voor prinsessenverjaardagen, ik kan me voorstellen dat ie op de Kersttafel ook erg mooi zou staan! Door namelijk te variëren met het fruit dat je gebruikt, kun je de taart steeds een andere kleur geven.

Roze prinsessentaart

Roze prinsessentaart

Ingrediënten: 

Voor de bodem:

  • 150 gr amandelen
  • 75 gr pecannoten
  • 25 gr kokosrasp
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 5 (lekker plakkerige!) dadels
  • 100 gr witte chocola

Voor de vulling:

  • 1 liter yoghurt
  • 50 ml honing
  • 1 vanillepeul
  • 150 gr frambozen
  • heel veel roze snoephartjes!

Nodig: hoge kom, zeef, kaasdoek (gewone theedoek kan ook!), staafmixer, keukenmachine, springvorm 22 cm, bakpapier

Bereiden: Hang de zeef in de hoge kom en leg het kaasdoek in de zeef. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 2 uur uitlekken. Ik zette het de avond van tevoren al klaar en heb de yoghurt de hele nacht in de koelkast laten uitlekken. Gooi daarna het vocht weg en voeg de honing en het merg van 1 vanillepeul toe. Voeg de frambozen als laatste toe en gebruik de staafmixer om tot een gladde roze massa te pureren. Zet de yoghurt terug in de koelkast tot aan gebruik.

Doe voor de bodem de amandelen, pecannoten, kokosrasp, abrikozen en dadels in de keukenmachine en maal een paar minuten stevig door. Wanneer de ingrediënten goed kruimelig zijn geworden, maar wel lekker aan elkaar plakken, schep je dit mengsel in de met bakpapier bekleedde springvorm. Bedek (eventueel met de bolle kant van een lepel) de bodem en de randen van de springvorm. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoogte. Smelt de witte chocola in een steelpannetje au bain marie en smeer uit over de bodem van de taart. Zet nu de bodem voor een half uur in de koelkast. Hierna giet je yoghurt in de springvorm en is het tijd om de taart te gaan versieren. Ik strooide de roze snoephartjes over de taart, maar je zou ook fruit als decoratie kunnen gebruiken.

Zet nu de taart ongeveer 1 uur in de vriezer om hem goed op te laten stijven en haal 1 uur voor serveren uit de vriezer en bewaar in de koelkast. Enjoy!

Roze prinsessentaart

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

amber albarda gezond trakteren prinsessentaart roze verjaardag
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWortel paprikasoep met cayennepeper
Next Article Balinese loempia (glutenvrij loempia recept)
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

Tiramisu

16 reacties

  1. Jacqueline koekendorp on 31 januari 2015 16:20

    Wat een leuk recept Reny!
    Wordt de vulling echt stevig genoeg? Of is het een soort ijstaart?
    Gr Jacqueline

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 januari 2015 17:16

      Door de taart even in de vriezer te zetten kan de vulling goed opstijven. Haal de taart er dan van tevoren weer uit, zo is de vulling stevig, maar zeker geen ijstaart!

      Reply
  2. Danielle on 14 februari 2015 14:07

    Leuk recept! Ben de taart nu aan het maken. Ik twijfel. Moeten er echt geen gelatineblaadjes door de vulling? Gr. Danielle

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2015 15:16

      Ik heb het recept gevolgd uit het boek van Amber Albarda en daar staat het niet in…

      Reply
      • Danielle on 16 februari 2015 12:37

        Helaas, de taart werd niet stevig.

        Reply
        • Mind Your Feed on 16 februari 2015 19:47

          Dat is raar! Bij mij lukte het zo wel. Heb je de yoghurt voldoende laten uitlekken?

          Reply
  3. Yildiz on 16 juli 2015 23:32

    Heerlijk!
    Wat voor yoghurt gebruik je hiervoor? De dikke Griekse yoghurt ivm het opstijven, of gewone yoghurt?
    Wil deze taart morgen maken, dus hoop dat je me voor morgenavond nog van een antwoord kunt voorzien 🙂

    Erg leuke site!

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 juli 2015 07:24

      Ik gebruikte hier gewone yoghurt, maar Griekse yoghurt kan zeker ook. Wel zou ik nog wat gelatine of agar-agar toevoegen ivm de stevigheid… Succes!

      Reply
      • Yildiz on 17 juli 2015 09:34

        Dank je! Had begrepen dat gelatine juist niet hoefde in dit recept, omdat je het laat uitlekken?

        Reply
        • Mind Your Feed on 17 juli 2015 09:50

          Dat klopt wel, maar ik vond het uiteindelijk nog niet stijf genoeg 😉

          Reply
          • Yildiz on 17 juli 2015 10:46

            Ok, dus uitlekken en tevens de gelatine toevoegen. Dan ook nog id vriezer of is de koelkast dan voldoende?

          • Mind Your Feed on 17 juli 2015 10:49

            Dan zou ik alleen koelkast doen.

  4. Yildiz on 17 juli 2015 12:47

    Bedankt voor je snelle reactie weer!

    Reply
    • Yildiz on 19 juli 2015 05:28

      Hoeveel gelatineblaadjez zouden hier door moeten? En in welk vocht verwarm ik de blaadjes? Gepureerdd frambozen met wat water? Alvast bedankt!

      Reply
  5. Willemijn on 11 februari 2016 14:55

    Hallo, hij staat hier in de vriezer hoor, ben heel benieuwd!
    Wat ik me afvroeg is alleen, ik heb m morgen pas nodig, kan ik m dan het beste in de vriezer of in de koelkast bewaren?

    Reply
  6. Melissa on 24 augustus 2016 10:29

    Ook ik ben vol enthousiasme aan de slag gegaan met dit recept. Ik maak gebruik van hangop die ik ook nog een nacht heb laten uitlekken, benieuwd naar t resultaat.

    Maar hoe lang kan ik de taart bewaren?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....