X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
chimichurri argentijnse groene salsa

Chimichurri – groene salsa

3
By Mind Your Feed on 20 mei 2020 Snacks

Chimichurri – groene salsa gemaakt van verse kruiden. Heerlijk bij gegrild vlees of vis. Leg de kussens maar op de stoelen en maak de buitentafel nog even schoon. De bbq mag uit de schuur, we gaan lekker naar buiten toe! Heb je de weersvoorspellingen gezien? Ik word daar zo gelukkig van! Heerlijk, het lijkt wel vakantie zo.

Sowieso lijken de afgelopen weken wel een beetje vakantie, met dan weer een dagje werken en dan weer een dagje rustig aan. Het tempo van de meiden werkt daar ook aan mee, en de fijne temperaturen zeker ook. Ik heb vandaag een recept voor een groene salsa voor je, ook wel chimichurri genoemd. Een Argentijns sausje voor bij gegrild vlees. Al is het net zo lekker bij vis of vegetarische gerechten. Komt dus helemaal van pas nu we lekker veel buiten gaan eten!

chimichurri

Deze temperaturen mogen wat mij betreft tot na de zomervakantie zo blijven. Zeker nu we waarschijnlijk niet echt op vakantie gaan, hoop ik echt op hele mooie weken. Lekker naar buiten in onze eigen tuin, uitstapjes maken in de buurt, misschien een bootje huren of op de fiets de omgeving door. En dan aan het eind van de dag de bbq aan, genieten hoor!

chimichurri argentijnse groene salsa

Chimichurri recept

Het bbq-en zelf laat ik graag aan anderen over, ik ben altijd meer van de bijgerechten klaar maken. En hoewel ik echt een zwak heb voor saté en satésaus, vind ik het ook leuk om af en toe wat anders op tafel te zetten. Toen ik laatst nog wat verse koriander en peterselie over had, besloot ik om deze pittige chimichurri klaar te maken. Een heerlijke groene salsa voor bij een mooi stukje vlees of vis. Al smaakt dit ook fantastisch bij groente-spiezen of geroosterde aardappeltjes. Een altijd-kunner dus en een heerlijke smaakmaker.

chimichurri Argentijnse groene salsa

 

chimichurri argentijnse groene salsa

Chimichurri

Makkelijk recept voor pittige Argentijnse groene salsa van koriander, peterselie, ui, knoflook en rode peper.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Bijgerecht
Wereldgerechten
Basis recepten, BBQ
Servings: 8

Nodig

  • Keukenmachine met foodprocessor

Ingrediënten

  • 15 gram koriander (vers)
  • 15 gram platte peterselie (vers)
  • 1 kleine ui
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • snuf zout
  • 1 theelepel chilivlokken

Bereiden

  • Het recept voor deze chimichurri is geen hogere wiskunde, de keukenmachine doet eigenlijk al het werk!
  • Haal de blaadjes koriander en peterselie van de takjes en doe deze in de foodprocessor van de keukenmachine.
  • Schil de ui en snij grof. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in stukken, de pitjes heb ik verwijderd. Snij het uiteinde van de lente-ui af en snij daarna grof. Doe de ui, de lente-ui, knoflook en rode peper bij de koriander en peterselie.
  • Voeg hier de oregano, chilivlokken en een snuf zout aan toe. Pers 1 limoen uit boven de foodprocessor en voeg de olijfolie toe. Zet de keukenmachine nu aan en blend de ingrediënten tot een salsa. Oftewel een saus waar nog wel stukjes in zitten, niet al te fijn dus.
  • Is de salsa niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat olie toe. Serveer de chimichurri bij een mooi stukje vlees, kip of vis. Of zet op tafel bij geroosterde groenten of aardappeltjes. 
Calorieën: 11kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

chimichurry Argentijnse groene salsa

Ga jij aan de slag met dit recept voor chimichurri? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bbq bbq bijgerechten bbq saus chimichurri groene salsa salsa
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #132 Makkelijke maaltijden
Next Article Loaded nacho’s uit de oven
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

3 reacties

  1. Manolito van Galen on 22 mei 2020 08:55

    Hoi Reny,

    Dank je wel voor deze heerlijke salsa.
    Echter mis ik bij de bereiding de lente-ui en de chilivlokken.
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 mei 2020 10:04

      Hoi Manolito,
      Dank je wel voor jouw oplettendheid! Die gaan ‘natuurlijk’ ook gewoon mee in de foodprocessor, maar ik ben ze in het recept vergeten te vermelden. Ik ga het aanpassen, dank je wel dat je het even meldt!
      Groetjes, Reny

      Reply
  2. Manolito van Galen on 22 mei 2020 10:18

    Hoi Reny,

    Hartelijk dank voor jouw reactie.
    Ik wens jullie een fijne dag.

    Groetjes,

    Manolito

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required