X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hartige banketletter

Hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas

2
By Mind Your Feed on 30 november 2017 Snacks

Wordt er bij jullie ook zo door het huis gestuiterd voor de Sint? Hier kunnen de meiden echt niet meer stil zitten. Elke avond wordt er gevraagd of de schoen mag worden gezet en ongeduldig wordt er afgeteld naar 5 december. Dé grote dag! Ook dit jaar vieren we weer met de hele familie Sinterklaas en aan het einde van de middag zal de Sint ons ook een bezoekje brengen. Je begrijpt, de spanning stijgt! We eten op zo’n avond een beetje tussen de cadeautjes door en deze hartige banketletter met pompoen is dan een perfect hapje! Nog een kom soep erbij en klaar zijn we!

hartige banketletter

Als ik mag kiezen tussen hartig en zoet dan is mijn keuze bij een banketletter heel duidelijk! Dat wordt toch echt hartig! Een definitieve keuze kan ik niet maken hoor, maar er staat op zo’n avond vaak al genoeg zoetigheid op tafel. Voor een beetje afwisseling zet ik deze hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas op tafel. In kleine stukjes gesneden, zo kan iedereen pakken waar ie trek in heeft.

hartige banketletter

Vorig jaar deelde ik al een recept voor een hartige banketletter met gehaktvulling op de blog. Die kun je meestal ook bij de slager krijgen in deze tijd van het jaar. Maar zelf maken vind ik toch leuker! Zelf eigen smaken toevoegen, een beetje rommelen en experimenteren, heerlijk! Deze keer ging ik aan de slag met een vega variant voor Sinterklaasavond, al zou je deze hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas op een andere avond ook als een soort hartig taartje op tafel kunnen zetten!

hartige banketletter

Zoals je vast weet, is mijn kruidenla goed gevuld. Er staat meer wél in, dan niet. Voor dit recept vroeg Euroma mij om aan de slag te gaan met hun Hoogwaardige kruiden-lijn. Deze kruiden worden direct na het plukken gevriesdroogd, waardoor ze vol van smaak, geur en kleur blijven. Een soort kruidentuintje in je keukenkastje, want zodra je ermee aan de slag gaat, gaan de kruiden terug naar hun oorspronkelijke staat. Heel handig om in huis te hebben!

hartige banketletter

Hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas

  • Voor 1 banketletter:
  • 1 rol vers bladerdeeg of circa 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 oranje pompoen
  • 3 a 4 kastanjechampignons
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el bloem
  • 2 tl Euroma oregano
  • 1, 5 tl Euroma tijm
  • 1,5 tl Euroma rozemarijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 2 tl sesamzaadjes

Nodig;

rooster van de oven, 2 vellen bakpapier, koekenpan, grote mengkom, staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.

Snijd de pompoen doormidden en daarna in plakken van ongeveer 1,5 cm. Leg de pompoen op het bakpapier en druppel hier wat olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en rooster de pompoen in ongeveer 15 – 20 minuten in oven.

Schil en snipper de ui. Borstel de champignons en snijd ze heel fijn. Maak de knoflook schoon.

Verwarm een druppel olijfolie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de champignons toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zo’n 3 tot 4 minuten.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast of uit de vriezer en laat op temperatuur komen.

Hak de walnoten grof.

Haal de pompoen uit de oven. Verwijder voorzichtig – want heet! – de schil en eventuele zwarte plekjes. Doe de pompoen in de mengkom en maak hier met een staafmixer een gladde puree van.

Voeg de ui, champignons, knoflook, walnoten en Parmezaanse kaas toe aan de pompoen puree en breng verder op smaak met oregano, tijm en rozemarijn van Euroma.

Leg een nieuw vel bakpapier op het rooster. Leg hier het uitgerolde bladerdeeg op, in een rechthoekig stuk van ongeveer 40 cm x 15 cm. Wanneer je losse bladerdeeg plakjes gebruikt, leg je ze aan elkaar (3 x 2) en daarbij leg je de randjes iets over elkaar. Druk goed aan.

Schep de pompoenpuree van boven naar beneden uit over het midden van het bladerdeeg. Maak er met de bolle kant van 2 lepels een soort worst van.

Vouw het bladerdeeg strak over de pompoenpuree heen en druk goed aan. Snijd eventueel een stukje weg als er te veel over hangt. Druk de uiteinden goed aan.

Rol nu voorzichtig het bladerdeeg om, zodat de naad onder ligt.  Je kunt nu de letter gaan vormen, trek het bladerdeeg met pompoenpuree voorzichtig iets uit elkaar – zorg ervoor dat er geen gaatjes ontstaan – en vorm de letter S van Sint.

Klop een eitje los en smeer de hartige banketletter ruim in met het ei. Wanneer je de hele banketletter ingesmeerd hebt, begin je nog een keer bij het begin. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de banketletter heen.

Schuif nu de letter in de oven en bak in ongeveer 40-45 minuten gaar en prachtig bruin. Check halverwege even, elke oven is ten slotte anders.

Oh, smullen maar! Ik wens je een heerlijk avondje!

hartige banketletter

Ga je aan de slag met dit recept voor hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Euroma. Lees hier mijn disclaimer.

banketletter hartig banketletter pompoen banketletter recepten banketletter vegetarisch hartige banketletter hartige Sint recepten hartige Sinterklaas recepten sint sinterklaas Sinterklaas recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleStoofpot van rundvlees met speculaas
Next Article Weekmenu 40 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

2 reacties

  1. José on 4 december 2017 17:08

    Dag Remi,

    In het recept van de hartige pompoen sinterklaasletter staat bij de ingrediënten 2 el bloem. Die kom ik in het recept echter niet meer tegen. Moet ik dat bij de puree doen?

    Reply
    • Laura on 3 december 2023 12:56

      Is ook mijn vraag

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....