X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kikkererwten

Hummus met avocado

1
By Mind Your Feed on 31 januari 2014 Snacks

Vandaag een gastblog van Kersti. Zij raakte geinspireerd door een voorverpakte hummus uit de natuurvoedingswinkel en besloot zelf aan de slag te gaan!

Hummus avocadoIk ben dol op hummus: als dip voor groente, voor op brood of crackers, en soms gewoon een vingertje, mmmm… Het is niet alleen lekker, maar ook bevat ’t goede vetten en mineralen.

Kikkererwten zijn uitermate geschikt wanneer je gezond wilt eten, ze bevatten veel vezels, mineralen, ijzer en zink. En ook bevatten ze veel eiwitten. In de kikkererwt zitten polyfenolen. Deze antioxidanten helpen je lichaam om minder snel te verouderen en kunnen een bijdrage leveren om de vorming van kanker tegen te gaan. Het eten van peulvruchten helpt je om voldoende ijzer binnen te krijgen, waardoor je minder last zult hebben van vermoeidheid.

Ook avocado’s zijn super gezond! De avocado is een vette vrucht, maar wel vol met goede vetten. Avocado zit vol met onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor het cholesterol. Ook is de avocado een bron van vezels (fijn voor de darmen!), vitaminen en mineralen.

Op ’n zonnige vrijdagmiddag liep ik in de natuurvoedingswinkel en pakte een bakje hummus op. Ik las de ingrediëntenlijst en het eerste wat ik dacht, was “nou dat kan ik zelf ook wel – en dan weet ik precies wat erin zit.” Zoals ik in mijn introductieblog schreef, eet ik liever geen suiker of zuivel. En dat bleek wel in deze hummus te zitten – wat voor een lekkere smaak helemaal niet nodig is.

Ik heb de ingrediëntenlijst gefotografeerd, het meeste lag al in mijn mandje of stond thuis in de voorraad. Zaterdagmiddag ben ik thuis aan de slag gegaan. Ik had al eens eerder hummus gemaakt, met de keukenmachine. Die werd toen wat droog en plakte ook aan de randen van de machine vast. Dit keer heb ik daarom de blender gepakt, dat ging een stuk makkelijker. En ik heb wat meer vocht toegevoegd, plus een avocado, waardoor de hummus wat ‘romiger’ van structuur werd. En dus weer makkelijker blenderde. Al doende leert men!

Hummus avocadoIngrediënten hummus met avocado:

  • 1 a 1,5 blik kikkererwten (uitgelekt, wel het vocht bewaren!)
  • 1 avocado
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 a 1,5 lepel sesampasta (ook wel tahin genoemd, te koop bij natuurvoedingswinkels)
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak
  • (verse) peterselie

Doe de kikkererwten in de blender en voeg 2-3 eetlepels van het vocht uit het blik toe. Blender dit goed, zodat er een ‘papje’ ontstaat. Snijd dan de avocado over de lengte doormidden, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en je kunt ’t zo uit de schil scheppen en in de blender mikken. Blender de avocado door het kikkererwtenpapje, voeg de sesampasta, citroensap en de geperste knoflook toe en blender nogmaals. Wist je dat je schil makkelijker loslaat als je een teen knoflook plet met de platte kant van je mes voordat je ‘m schilt? Kwam ik ook recent achter, handige tip van ’n vriendin.

Is je hummus wat te dik / droog, voeg dan nog wat vocht uit het kikkererwtenblik toe. Doe er tot slot peper en zou bij naar smaak, en als ‘finishing touch’ wat (liefst verse) peterselie. In de koelkast bewaren in een afgesloten bakje, ongeveer 1 week houdbaar.

Smul ze!

Gezonde groet, Kersti

Kersti Coaching en Training – Stop Searching, find yourself

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

 

inspiratie lunch recepten snacks
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGezondheidsvoordelen van kurkuma
Next Article Groene smoothie met boerenkool
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

1 reactie

  1. Gerdine on 9 maart 2015 13:12

    Hallo

    Ik wil de hummus met zelfgemaakte kikkererwten maken. Hoeveel gram heb ik dan nodig?

    Groeten Gerdine

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....