X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
makreel rilette

Makreel rilette op toast

0
By Mind Your Feed on 13 december 2019 Feest, Snacks

Zeg je Kerst, dan zeg je gezelligheid en lekker eten. Ja toch? Lekker samen zijn met de liefste mensen om je heen, kaarsjes aan, hapjes erbij. Zo is Kerst voor mij en dit jaar ga ik dat dan ook precies zo doen! Nog voordat we aan het kerstdiner gaan, zet ik graag wat kleine hapjes op tafel. Niet te veel, maar genoeg om de eetlust aan te wakkeren. Deze makreel rilette serveer ik op een toastje, maar je kunt er ook een amuse hapje van maken door dit op een lepeltje te presenteren. Het is een heerlijk fris smeerseltje waar je alle kanten mee op kunt! Enne, omdat ik ook dit jaar weer voor een stressvrije Kerst ga is deze makreel rilette natuurlijk van tevoren al klaar te maken!

Het is natuurlijk 1 groot cliché, maar wat is het jaar voorbij gevlogen! En wat vind ik het altijd heerlijk als de feestdagen weer zijn aangebroken! Na de drukte rondom Senna’s verjaardag en de Sint gaan we nu echt richting het einde van het jaar. Tijd om terug te blikken, tijd om gezellig bij elkaar te komen en tijd om vooral flink te genieten van lekker eten!

Dit jaar schuiven wij op Eerste Kerstdag weer bij mijn ouders aan. Of nou ja, aanschuiven, we zorgen wel allemaal voor een onderdeel van het kerstdiner. Dit jaar wordt er ook echt weer eens gekookt, nadat we jarenlang gourmet hebben gedaan. Omdat het natuurlijk wel gezellig is om even te borrelen met wat hapjes, maar we niet al met volle buiken aan tafel willen gaan, zet ik een klein hapje van makreel rilette op toast neer.

ALLE KERSTRECEPTEN VIND JE HIER!

Makreel rilette op toast

Amuse hapje voor 4 – 6 personen:

  • 200 gr gerookte makreel (filet)
  • 1/2 citroen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 2 el kappertjes
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • peper
  • zout

Nodig; schaaltje, scherp mes, vork

Bereiden: Gebruik een vork om de makreel filet te pluizen. Haal de vis los van de graat en zorg voor fijne stukjes. Doe de makreel in de schaal.

Pers het sap van 1/2 citroen uit bij de makreel. Vang pitjes op met je hand. 

Voeg de yoghurt en mosterd bij de makreel. Snij de bieslook fijn en doe deze samen met de kappertjes bij de makreel.

Breng de makreel rilette op smaak met wat peper en indien gewenst wat zout. Roer alle ingrediënten door elkaar en zorg voor een smeuïg smeerseltje. Voeg eventueel wat extra yoghurt toe als de rilette nog wat romiger mag.

Serveer de makreel rilette op een toastje of op een lepeltje als amuse hapje. 

ALLE KERSTRECEPTEN VIND JE HIER!
kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor makreel rilette op toast? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

borrel borrelhapje borrelhapjes makreel rilette salade salades voor op toast smeersel smeersels borrel toastje
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaans kerstmenu – inspiratie & recepten
Next Article Weekmenu #112 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....