X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
plat brood met olijven

Plat brood met olijven en rozemarijn

6
By Mind Your Feed on 5 augustus 2016 Snacks

Plat brood met olijven en rozemarijn! Een lekker broodje kan natuurlijk altijd, als lunch of bij een kommetje soep. Of bij de bbq, of bij een borrel met vrienden. En hoewel ik een hele goede bakker in mijn dorp heb zitten, vind ik het eigenlijk veel te leuk om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Een brood smaakt ook nog 10 keer beter als je zelf met je handen in het deeg hebt gezeten, vind ik dan.

En hoewel ik bij brood bakken altijd denk aan een recept waar je de tijd voor moet nemen, omdat het deeg moet rijzen, heb ik vandaag een recept voor een heel snel te maken plat brood met olijven en rozemarijn.

plat brood met olijven

Natuurlijk wordt het brood lekker zacht en luchtig als je het deeg de tijd geeft om te laten rijzen. Maar ik had daar afgelopen week geen tijd meer voor… Ik kreeg in de avond een vriendin op bezoek en ik wilde nog wat lekkers klaar maken voor bij de wijntjes die we zouden gaan drinken. Het was een warme avond, en ik dacht gelijk aan mijn recept voor focaccia met mozzarella en olijven, maar ik was al te laat met mijn voorbereidingen. Nog snel iets bij de supermarkt halen was geen optie meer, vond ik, dus bedacht ik een andere oplossing.

plat brood met olijven

Plat brood met yoghurt

Ik had laatst in het tijdschrift van de blauwe supermarkt namelijk een supersnel recept voor een pizzabodem gezien, en gelukkig ook ergens in mijn hoofd opgeslagen. Ik had alleen geen yoghurt in huis, zoals in dat recept stond, maar wel volle kwark. Dus besloot ik gewoon de gok te wagen, ook voor mij is het steeds een kwestie van experimenteren hoor, en maakte het deeg van dit plat brood met olijven en rozemarijn klaar met de kwark. Nou, dat lukt dus prima!

plat brood met olijven

Ik krijg heel vaak vragen van jullie of kwark door yoghurt te vervangen is, of de vraag of het mogelijk is om een plantaardige variant te gebruiken. Weet je wat… eigenlijk heb ik ook geen idee. Ik probeer zelf ook altijd maar wat uit, en ik maakte mijn versie van dit plat brood klaar met kwark. Geen idee of het precies hetzelfde smaakt als jij daar yoghurt voor gebruikt, maar ik zou vooral zeggen; ga aan de slag!

Duik lekker de keuken in, durf te experimenteren. Hier mislukt ook heus wel eens wat (genoeg!), en die recepten komen uiteraard niet online. Maar dat is toch juist het allerleukste van koken en bakken, dat je lekker een beetje aan kunt rommelen en dan zelf de lekkerste creaties uit je keuken tovert? Doen hoor!

plat brood met olijven

 

plat brood met olijven

Plat brood met olijven en rozemarijn

Makkelijk recept voor een snel borrelbrood met olijven, rozemarijn en kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Brood
Nederlands
Borrelhapje, Brood
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 200 gram spelt bloem
  • 200 gram volle kwark
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • ½ eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf peper
  • snuf grof zeezout
  • 10 zwarte olijven
  • 50 gram geraspte kaas (oud of belegen)
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de speltbloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano en rozemarijn aan toe. Doe ook het bakpoeder in de kom en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Schep de kwark in de kom en meng met de bloem. Schenk ongeveer 2 el olijfolie bij het deeg en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je nog wat olie toe.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zorg dat het plat brood overal even dik is.
  • Snij de olijven in plakjes en druk ze in het deeg. Strooi de kaas over het brood. Ris de verse rozemarijn van de takjes en strooi over het deeg.
  • Schuif nu het plat brood met olijven en rozemarijn in de oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Snij in plakken en serveer met zelfgemaakte aioli!
Calorieën: 360kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 22g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Ga je aan de slag met dit recept voor plat brood met olijven en rozemarijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

borrel borrelhap brood flatbread focaccia olijven plat brood platbrood snelle brood recepten speltbloem zelf brood bakken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse groenten uit de oven
Next Article Bananenbrood met pistachenoten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

6 reacties

  1. Inge on 5 augustus 2016 09:50

    Kijk, dat is dan nog eens makkelijk en snel een lekker brood maken. Zonder oven (voorverwarmen ) zou nog makkelijker zijn. Dat moet ik ook nog eens proberen in de vorm van een naanbrood.

    Reply
  2. linde on 5 augustus 2016 10:43

    kan er ook iets anders dan kwark gebruikt worden? ik mag namelijk geen dierlijke zuivel eten…

    Reply
  3. Marion on 5 augustus 2016 21:10

    Lijkt me heeeeerlijk maar kan ik ook fromage blanc gebruiken? We wonen in Frankrijk en daar zie ik nooit kwark, de limoncello tiramisu was trouwens een groot succes!!!

    Reply
  4. Demi | DE KOOKFABRIEK on 6 augustus 2016 12:22

    Leuk! Een lekker snel broodreceptje zonder gist! Doet me ook denken aan sodabrood wat ik vaak bak. Ideaal!

    Reply
  5. Emmelou on 4 september 2016 13:13

    Oeh! Dit ga ik glutenvrij ook eens uitproberen. Té lekker!
    En hihi ‘de blauwe supermarkt’ LOL 🙂

    Reply
  6. Compinfoto on 19 maart 2017 17:42

    A ik dacht, dat ga ik gelijk eens proberen. Ik heb hem gemaakt met griekse yoghurt, verder heb ik er italiaanse kruidenmix in gedaan en ik had nog wat lijnzaad liggen en een hand vol zonnebloempitten erin. Afgewerkt met een stuk oude italiaans kaas die ik nog had liggen geraspt. Hij ligt nu in de oven. ik ben benieuwd. Het ruikt in ieder geval al lekker 🙂

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required