Verse gemberthee met kamille en citroen

0

Ik zal vast niet de enige zijn die even was omgevallen. Hallo griep, je had me te pakken! Kon ik er wel bij hebben nog, haha! Maar goed, dat was ook wel te verwachten. Ik denk dat mijn weerstand op dit moment niet helemaal top is en daar is een duidelijk aanwijsbare reden voor. Nou had ik natuurlijk helemaal geen tijd om ziek te zijn, maar als het zover is dan is het meestal zo dat mijn lijf me wat probeert te vertellen. Doe even rustiger aan – ja, hoe dan?! – en zorg goed voor jezelf. Met heel wat koppen verse gemberthee met kamille en citroen ben ik de dagen doorgekomen. Dit is een van mijn favoriete theetjes en volgens mij een wondermiddel bij ziek-zwak-en-misselijkheid. 

verse gemberthee

Echt een recept is dit natuurlijk niet te noemen, maar te lekker om niet te delen… Sinds ik een jaar of 8 geleden een flinke voedselvergiftiging op liep in het buitenland heb ik kamillethee ontdekt. Kamille werkt namelijk heel goed bij maag- en darmklachten! Had ik toen echt geen idee van hoor, ik was blij dat ik wat binnen kon houden. Nou ja, lekker verhaal, bij thuiskomst ben ik toen gelijk op zoek gegaan naar kamillethee.  En sindsdien heb ik dit standaard in huis, zowel voorverpakt in een zakje thee als de gedroogde bloemetjes en blaadjes.

verse gemberthee

Ik was dus even omgevallen…. of nou ja, ik voelde me verre van fit! Ik was niet vooruit te branden, had het koud, koud, koud en mijn hoofd stond op barsten. Niet de beste timing zo midden in de afronding van ons huis en de naderende verhuizing… soms gaan dingen zoals ze gaan en ook ik heb er een beetje aan toegegeven. Nog niet zo veel als ik had moeten doen, maar het is even niet anders. Flink veel koppen verse gemberthee met kamille en citroen hebben mij de dagen doorgeholpen en nu gaan we weer lekker aan de slag!

verse gemberthee

Verse gemberthee met kamille en citroen

Voor 1 kop thee

  • 200 ml heet water
  • 1 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 2 theelepels kamille (of 1 zakje kamillethee)
  • 1 schijfje citroen

Nodig; groot glas, theefiltertje

Bereiden: Zoals gezegd, dit is bijna geen recept te noemen, deze verse gemberthee met kamille en citroen zet je eenvoudig op tafel.

Wanneer je gedroogde kamille kruiden gebruikt, doe je deze in een theefiltertje. Volgens mij heet dat ook wel een thee-ei. Hang het filtertje in een theeglas en schenk hier kokend water over heen.

Snij de gember in dunne plakjes en voeg toe aan de kamillethee.

Boen de citroen schoon en snij er een schijfje vanaf. Voeg toe aan de thee en laat nu de verse gemberthee met kamille en citroen een minuut of 5 staan.

verse gemberthee

Ga je aan de slag met dit recept voor verse gemberthee met kamille en citroen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.