X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Spelt Speculaas

3
By Mind Your Feed on 4 december 2013 Zoet

Morgen is het 5 december, Sinterklaas! En bij Sinterklaas horen allerlei lekkernijen. Eerder deelde ik al een recept voor speltkruidnootjes, maar mijn bakdrift was nog niet over. Ik vind ook speculaasbrokken heerlijk om te snoepen, zeker als het van die grove brokken zijn die je eigenlijk alleen met deze Sinterklaas periode in de winkel ziet liggen. Daarom nog last minute het recept voor spelt speculaas; als je vandaag de keuken nog in gaat, heb je op 5 december heerlijke speculaas!

Een hele fijne pakjesavond toegewenst! Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen, dan hoef je niet mee naar Spanje….

Ingrediënten spelt speculaas:

  • 250 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram oerzoet/palmsuiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels (lactosevrije) melk
  • 15 blanke amandelen

Bereiden: Doe de speltbloem in een mengkom en voeg het bakpoeder, de suiker, het zout en de speculaaskruiden toe. Meng goed door elkaar. Voeg nu de zachte boter toe en kneed het mengsel tot een deegbal. Laat de deegbal een paar uur in de koelkast rusten (minimaal 1 uur). Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol de deegbal uit op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg.

Bak de spelt speculaas in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.

Laat de spelt speculaas op een rooster afkoelen en breek vervolgens in grove brokken.

Tip: wil je nog een tikkeltje gezonder; kies dan kokosbloesemsuiker in plaats van palmsuiker of oerzoet.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Inspiratiefoto: Blognotes by Bloknote

lekker snoepen recepten sint sinterklaas
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZoete aardappel friet
Next Article Speltbrood zelf bakken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

3 reacties

  1. Maartje on 30 september 2014 19:31

    Ik vroeg me af waarom het deeg minstens 2 uur moet rijzen in de koelkast? Is er ook een manier waarop je dit kunt omzeilen?

    Reply
  2. SM Wieringa on 5 december 2014 10:27

    Hij smaakt echt heerlijk, maar hij is bij mij niet knapperig, ’t is meer een soort koek geworden. Heb ‘m zo lang mogelijk in de oven gehouden en dacht dat hij bij afkoelen wel harder zou worden, maar dat is niet gebeurd. Ik ga ‘m later nog een keer maken, kijken of het dan een brossere plak wil worden.

    Reply
  3. Veerle on 25 november 2015 10:34

    Ik zie de melk niet terugkomen in het recept? Moet die er tegelijkertijd met de boter bij?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.