Zoete aardappel friet

11

Het is weekend, en dat betekent bij ons meestal meer tijd om te koken en toch ook zin om te snacken. Het is al weer even geleden dat wij frietjes bij de snackbar haalden en dat is niet omdat ik het te ongezond vind hoor, nee dat is omdat ik deze zoete aardappel friet eigenlijk net zo lekker vind!

De zoete aardappel is een gezonde vervanger van de aardappel. Een zoete aardappel is een knol en kun je op veel manieren gebruiken. Je kunt er puree van maken, je kunt hem roosteren, grillen, koken of poffen, maar je kunt er ook lekkere frietjes van maken. En dat is wat wij dus regelmatig in het weekend doen.

Zoete aardappel frietRecept zoete aardappel friet uit de oven:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • Olijfolie
  • Zout

Nodig: ovenschaal of grote kom, bakplaat en bakpapier.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven even voor.

Bereiden: snij de aardappels in ‘frieten’ door ze eerst in plakken en daarna in repen te snijden. Je hoeft de aardappels niet te schillen! Vul de ovenschaal of grote kom met koud water en leg de frieten een half uur in het koude water.

Dep de frieten droog en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en de kruiden. Zout naar smaak toevoegen. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 40 minuten gaar. Hussel tussendoor de frieten om, zodat alle kanten bruin kunnen worden.

Tip: de frieten kun je natuurlijk heel goed eten met zelfgemaakte mayonaise of zelfgemaakte ketchup.

Eet smakelijk!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

11 reacties

    • Mind Your Feed op

      Aardappelschijfjes kan natuurlijk ook, je zou zo zelfs een soort chips kunnen maken. Lekker 😀 De oven op 180 – 200 graden, dan komt het goed.

    • Mind Your Feed op

      🙂 Ze worden nog steeds niet zo knapperig als frietjes van de snackbar, maar goed, die wil je dan ook niet (te vaak!)

  1. Karin Raes op

    Een half uur in (koud) water leggen… lijkt me niet zo goed, alle (of toch veel) vitaminen verdwijnen daarmee in het water en uit je groente. Ik heb ze liever in m’n buik 😀

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.