Spelt Speculaas

3

Morgen is het 5 december, Sinterklaas! En bij Sinterklaas horen allerlei lekkernijen. Eerder deelde ik al een recept voor speltkruidnootjes, maar mijn bakdrift was nog niet over. Ik vind ook speculaasbrokken heerlijk om te snoepen, zeker als het van die grove brokken zijn die je eigenlijk alleen met deze Sinterklaas periode in de winkel ziet liggen. Daarom nog last minute het recept voor spelt speculaas; als je vandaag de keuken nog in gaat, heb je op 5 december heerlijke speculaas!

Een hele fijne pakjesavond toegewenst! Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen, dan hoef je niet mee naar Spanje….

Ingrediënten spelt speculaas:

  • 250 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram oerzoet/palmsuiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels (lactosevrije) melk
  • 15 blanke amandelen

Bereiden: Doe de speltbloem in een mengkom en voeg het bakpoeder, de suiker, het zout en de speculaaskruiden toe. Meng goed door elkaar. Voeg nu de zachte boter toe en kneed het mengsel tot een deegbal. Laat de deegbal een paar uur in de koelkast rusten (minimaal 1 uur). Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol de deegbal uit op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg.

Bak de spelt speculaas in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.

Laat de spelt speculaas op een rooster afkoelen en breek vervolgens in grove brokken.

Tip: wil je nog een tikkeltje gezonder; kies dan kokosbloesemsuiker in plaats van palmsuiker of oerzoet.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Inspiratiefoto: Blognotes by Bloknote

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Hij smaakt echt heerlijk, maar hij is bij mij niet knapperig, ’t is meer een soort koek geworden. Heb ‘m zo lang mogelijk in de oven gehouden en dacht dat hij bij afkoelen wel harder zou worden, maar dat is niet gebeurd. Ik ga ‘m later nog een keer maken, kijken of het dan een brossere plak wil worden.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.