X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
appel kaneel broodjes

Appel kaneel broodjes

35
By Mind Your Feed on 28 augustus 2016 Zoet

Ik heb de smaak wel weer te pakken hoor, zo na de vakantie! De eerste paar dagen was het even een beetje chaotisch, maar dat was mijn eigen schuld. Want ik heb dus echt 3 weken lang helemaal niets gedaan. Echt niets, ook wel eens lekker. En nodig, dat was het ook. En ja, dan weet je gewoon dat het na de vakantie even aanpoten is. Niet alleen moest het gezin weer opgestart worden, ook alle werkzaamheden rondom mijn blog moest ik weer oppakken. Meestal als ik zoveel tegelijk moet doen, ga ik bakken. Dat is rustgevend, en dan kan ik alles even op een rij zetten. Ik maakte deze appel kaneel broodjes, lekker als ontbijtje of voor tussendoor!

appel kaneel broodjes

Ik vind het altijd juist fijn om pas aan het einde van de zomervakantie óp vakantie te gaan. Zo lijkt de vakantie lekker lang te duren! Eerst een paar weken thuis doorbrengen, en dan als toetje nog even echt weg. En het liefst ben ik dan nog een paar dagen thuis, zo vlak voor alles weer begint. Even de tijd om alles weer op orde te brengen, 5 miljoen wasjes te draaien, en rustig het Nederlandse tempo weer op te pakken. Een nieuw element in de zomervakantie van dit jaar was natuurlijk dat ik voor mezelf werk. En waar ik vorige jaren op de maandag na mijn vakantie eens rustig bij mijn baas ging kijken wat er allemaal gedaan moest worden, kon ik er nu vol in. Geen collega’s die mijn werk hadden overgenomen, alles was gewoon doorgegaan.

Gelukkig maar hoor, het zou wat zijn als alles op zijn gat had gelegen terwijl ik weg was…. En nu een week verder heb ik alles weer onder controle! Ik heb het vakantiegevoel nog een beetje vast weten te houden met het mooie weer van de afgelopen dagen. Vorige week donderdag zat ik heerlijk te werken op het strand, en ook heb ik mijn eigen achtertuin als werkplek gebruikt. En ik dook de keuken weer in, voor het eerst sinds een paar weken. Of nou ja, ik was natuurlijk wel in de keuken geweest, maar niet om recepten voor mijn blog uit te werken.

appel kaneel broodjes

Deze appel kaneel broodjes maakte ik afgelopen week, toen ik even de rust weer in mijn hoofd moest krijgen. Echt, het werkt voor mij bijna therapeutisch om de keuken in te duiken en gewoon wat aan te rommelen. Even alle to-do’s laten voor wat het is, maar enkel focussen op 1 ding. Ik had zin om te bakken, zin in wat lekkers, maar geen zin om naar de supermarkt te gaan. Dus checkte ik mijn kastjes, en toen waren deze zoete broodjes geboren. Ik at ze als ontbijt, en later nog als tussendoortje, en ik vind dat jij ze ook moet gaan maken!

appel kaneel broodjes

Appel kaneel broodjes

Voor 4 broodjes:

  • 75 gr havermout
  • 50 gr speltbloem
  • 125 gr volle kwark
  • 2 eieren
  • 1 grote zoete appel
  • 2 tl kaneel
  • 1 el olie
  • 2 el honing
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder

Nodig; koffiemolentje of blender, mengkom, bakpapier, bakplaat

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maal de havermout tot meel, ik gebruik hier altijd mijn koffiemolentje voor maar het kan ook in de blender. Doe het havermeel in de kom en voeg de speltbloem, kaneel, zout en bakpoeder toe. Roer goed door.

Schep de kwark in de mengkom en schenk een eetlepel olie erbij. Tik de eitjes boven de kom en roer met een lepel tot een glad beslag. Voeg de honing toe, ik vond 2 eetlepels genoeg maar meer of minder kan uiteraard ook.

Snij de appel in kwarten, schil en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes en schep door het beslag.

Gebruik nu een grote lepel om 4 bolletjes van het beslag op het bakpapier te scheppen. Vorm met de lepel een mooi bolletje. Schuif de appel kaneel broodjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en geniet ervan!

appel kaneel broodjes

Ga je aan de slag met dit recept voor appel kaneel broodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

appel broodjes appel kaneel appel kaneel broodjes brood recepten broodjes bakken havermout Ontbijt tussendoor verwenontbijt verwenontbijt recepten zelf brood bakken zoete broodjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSalade met meloen, rauwe ham en mozzarella
Next Article Frittata Caprese met rucola
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

35 reacties

  1. Daniëlle on 28 augustus 2016 08:45

    Deze broodjes lijken mij heerlijk! Wil ze zeker eens proberen dus ik sla het recept gelijk even op!

    Reply
  2. Linda on 28 augustus 2016 09:00

    Wat kan ik i.p.v de volle kwark gebruiken i.v.m. Lactose intolerantie?

    Reply
    • Josina on 29 augustus 2016 17:48

      Dat zou ik ook graag willen weten!

      Reply
  3. Marij on 28 augustus 2016 11:57

    Lekkere recepten,ook de appel kaneel broodjes, ik vraag me af of de eieren te vervangen zijn door iets anders, ook in andere recepten, ik hoor graag je advies. Groetjes marij

    Reply
    • Mada on 29 augustus 2016 23:20

      De eieren zijn door lijnzaad te vervangen

      Reply
    • Mind Your Feed on 3 september 2016 16:30

      Ik heb het zelf bij dit recept niet geprobeerd, maar je kunt een ei vervangen door 1 el lijnzaad + 3 el water. Dit mengen, laten staan tot het een gelei wordt, en dan als ei-vervanger gebruiken.

      Reply
    • Marij on 3 september 2016 19:37

      Bedankt voor je antwoord, ik heb al allerlei recepten uitgeprobeerd en vooral de muffins met blauwe bessen vallen erg in de smaak

      Reply
  4. Marianne on 28 augustus 2016 15:53

    Op de vraag van Linda wat ze ipv volle kwark kan gebruiken:
    Als ik in Nederland ben gebruik ik lactose vrije yoghurt die ik in een kaasdoek, pantykousje kan ook hoor, laat uitlekken, voor 250 gram dikke yoghurt heb je een halve liter yoghurt nodig, werkt uitstekend , ik woon in het buitenland , daar hebben ze geen kwark en ook geen lactosevrije yoghurt, dan maak ik zelf lactosevrije yoghurt, die is altijd wat dunnenr maar dat gaat ook prima.
    Ik hoop dat je hier wat mee kunt, succes

    Reply
    • Greet on 29 augustus 2016 09:35

      Hoe maak je lactose vrije yoghurt?

      Reply
  5. Roos on 28 augustus 2016 19:12

    Die lijken me echt heerlijk, en ook allemaal ingrediënten die makkelijk te vinden zijn! Ik vind het inderdaad ook altijd erg fijn om tijdens drukke periodes even lekker de keuken in te duiken om nieuwe recepten uit te proberen.

    Reply
  6. Patricia on 13 september 2016 18:42

    Er staat een zoete aardappel in de ingrediënten lijst. Klopt dit? Ik lees nergens in het recept wanneer je die moet toevoegen namelijk!

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 september 2016 08:51

      Er staat zoete appel, geen aardappel 😉

      Reply
      • Patricia on 15 september 2016 19:32

        Hahaha…Ik zag het inderdaad. Zat te slapen. Ga ze snel eens proberen.

        Reply
  7. Tamara on 10 oktober 2016 12:41

    Hallo, kan je ook Griekse yoghurt gebruiken inpv kwark? Of wordt de smaak anders

    Reply
    • Nathalie on 27 februari 2017 17:13

      Dat wil ik ook graag weten!

      Reply
      • Mind Your Feed on 31 maart 2017 17:57

        De smaak wordt denk ik niet anders, maar Griekse yoghurt is nog wel iets dunner dan kwark…

        Reply
  8. Tamara on 13 oktober 2016 14:34

    Ze zitten in de oven, erg benieuwd, ik reageer via instagram.

    Reply
  9. Ria on 21 oktober 2016 10:51

    Hoi
    Dank voor de leuke recepten.
    Kan je ipv speltbloem ook speltmeel gebruiken?
    Gr. Ria

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 oktober 2016 15:08

      Ja hoor, maar dan worden ze iets minder luchtig. Je kunt ook het meel even zeven voor gebruik.

      Reply
      • Rina on 9 januari 2019 15:52

        Waar koop je speltbloem? Speltmeel is geen probleem, maar bloem kan ik nergens vinden. Ook Google maakt me niet wijzer.

        Reply
        • Rina on 9 januari 2019 15:55

          Sorry! Gevonden!

          Reply
  10. Marion on 29 januari 2017 15:24

    Komen nu de oven uit!! Klopt t dat ze wat klef zijn?? Of moeten ze langer in de oven??smaken lekker!

    Reply
  11. Ilona de Goede on 26 februari 2017 15:52

    Ze smalen heerlijk en maak ze nu regelmatig voor mijn gezin 🙂

    Reply
  12. Florence on 27 februari 2017 14:51

    Kun je deze broodjes reeds de dag op voorhand maken en ’s anderendaags opwarmen ?

    Reply
  13. Annika on 19 september 2017 12:47

    Wat een leuk recept, ze smsken heerlijk:). Ik heb een beetje garam masala gebruikt voor extra smaak. En ik had alleen griekse yoghurt in huis, maar een flinke lepel kokosmeel toegevoegd voor de ‘stevigheid’. Ze zijn prima geworden. Dank voor alle leuke recepten :)!

    Reply
  14. Laura on 24 september 2017 10:48

    Dit is echt het allerlekkerste recept!! Qua zoet, is het perfect, de hoeveelheid honing is prima vind ik. Ook de volle kwark hoort in dit recept vind ik.

    Reply
  15. Laura on 24 september 2017 10:55

    Heb er denk ik ongeveer twee eetlepels havervlokken ingedaan. En de rest van de hoeveelheid havermoutmeel hierop aangepast dat ik toch aan dezelfde afmetingen kwam.

    Reply
  16. Jolanda on 16 november 2018 19:12

    Ik maak deze broodjes bijna elke week en vries ze in om mee te nemen naar mijn werk. Maar er blijft niet altijd wat over om in te vriezen helaas ….
    Ze zijn echt over heerlijk!

    Reply
  17. Rina on 14 december 2018 17:54

    Ze zijn bij mij niet mooiglad maar wat droog en gebarsten… wel precies het recept gevolgd.
    Ik heb een hetelucht oven, dus wel de temperatuur naar beneden aangepast.

    Reply
  18. Natali on 27 augustus 2019 13:15

    Hallo, klinkt erg lekker.
    Kan ik de speltmeel vervangen door amandelmeel? En moet ik er dan nog wat aan toevoegen of aflaten?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 10:35

      Ik denk dat dat wel lukt, maar dan zul je wellicht iets meer bakpoeder moeten gebruiken. Amandelmeel bevat geen gluten dus dan zal het misschien iets minder luchtig worden… Zou gewoon eens gaan proberen!

      Reply
  19. Claudia de Jong on 22 juli 2020 16:56

    Zou ik ook Skyr kunnen gebruiken ipv volle kwark? Die is ook dik , maar 0% vet

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 juli 2020 13:24

      Ik denk dat het wel lukt, alleen vraag ik me af of de broodjes niet wat droger uitvallen dan. Probeer het eens, zou ik zeggen 😉

      Reply
      • Claudia on 5 augustus 2020 13:39

        Hij gaat prima met Skyr. Absoluut niet droog. Al twee keer gemaakt. Toen met een halve banaan erbij omdat de appel erg klein was. Ook erg lekker En mager 🙂

        Reply
  20. RUTTEN FREDDY on 1 mei 2022 20:57

    ik vind een heerlijk recepten voor al bij een tas koffie voor s,morgens

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.