X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
blauwe bessen pistache cake

Blauwe bessen pistache cake

5
By Mind Your Feed on 18 mei 2016 Zoet

Afgelopen weekend gaf ik weer een workshop en zoals gebruikelijk maak ik dan ’s morgens nog een cake of taart klaar voor de deelnemers. Ik vind dat zelf nou niet hét moment om iets nieuws uit te proberen, want stel dat het mislukt, dan maak ik natuurlijk geen goede indruk. Meestal kies ik dus een recept van mijn blog en daar ga ik mee aan de slag. Maar afgelopen weekend liep het iets anders, ik had niet alle ingrediënten in huis gehaald, beetje suf van mij, waardoor ik dus niet het bananenbrood met blauwe bessen kon maken. Last minute nog naar de winkel was geen optie meer, maar het recept wat aanpassen kon natuurlijk wel. En toen ontstond ineens deze meer dan lekkere blauwe bessen pistache cake. Goedgekeurd door de deelnemers van de workshop, en uiteraard door mijzelf!

blauwe bessen pistache cake

Ik had alleen op die vroege zaterdagochtend geen tijd gehad om nog foto’s te maken, dus ik moest de cake nog een keer maken. Wat een straf, kan ik je vertellen. De tweede keer lukte de cake zelfs stiekem nog iets beter, en deze keer had ik mijn fotoset al klaar staan. Nog warm uit de oven mocht de blauwe bessen pistache cake al op de gevoelige plaat.

Dat blijft toch een dingetje hoor, met cakes of taarten fotograferen. Je weet natuurlijk nooit helemaal zeker of het zoete baksel goed gaar is geworden. Maar als je de cake moet open snijden om dat te controleren, dan heb je weer geen mooie foto meer van het geheel. Of je moet twee stukken cake terug de oven inschuiven. Dat zijn nou echte first world foodblogger issues.

blauwe bessen pistache cake

Gelukkig wist ik al dat ik me met deze cake geen zorgen hoefde te maken over smaak of gaarheid. Ik had tenslotte al een keer kunnen oefenen. Mocht je binnenkort zin hebben in wat lekkers bij de koffie of thee, dan zou ik zeker met dit recept aan de slag gaan!

Blauwe bessen pistache cake

Voor 1 cake:

  • 75 gr speltbloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr havermout
  • 100 gr appelmoes
  • 1 rijpe banaan
  • 75 gr (palm/oer/gewone) suiker
  • 100 gr blauwe bessen
  • 50 gr pistache noten
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder

Nodig: cakeblik, mengkom, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je het vel papier even nat maakt onder de kraan, verfrommelt tot een prop en voorzichtig weer uit elkaar haalt.

Doe de speltbloem (hou 1 el bloem apart), het amandelmeel en de havermout in de mengkom en voeg hier de suiker, kaneel, vanillepoeder, een snuf zout en het bakpoeder aan toe.

Prak de banaan en voeg toe aan de kom. Schep de appelmoes ook erbij, ik gebruik trouwens suikervrije appelmoes!, en tik de eitjes boven de kom.

Roer nu door tot een glad beslag.

Meng de blauwe bessen in een schaaltje met de achtergehouden eetlepel bloem. Dit zorgt ervoor dat de bessen straks niet naar de bodem van de bosbessen pistache cake zakken. Doe de bessen samen met de pistachenoten bij het beslag en schep nog even voorzichtig door.

Schenk het beslag in de cakevorm en zet de cake in de oven. Bak de bosbessen pistache cake in 35 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!

blauwe bessen pistache cake

Ga je aan de slag met dit recept voor blauwe bessen pistache cake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

amandelmeel banaan bananenbrood blauwe bessen cake ei havermout koek koffie pistache pistache noten spelt taart thee zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleLekkere én gezonde bbq recepten
Next Article Courgette noedels met kip en zoete aardappel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

5 reacties

  1. Rowan on 18 mei 2016 07:51

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Grappig dat er appelmoes in zit!

    Reply
  2. Sanne on 3 juni 2016 09:15

    Ik hou niet van banaan in mijn baksels, heb je een een goede tip waarmee ik deze kan vervangen?

    Reply
  3. Petra on 9 juni 2016 20:42

    Moet er suiker in? Is het nodig voor compactheid, binding, oid? Of kan ik het er ook uitlaten?

    Reply
  4. Marijke on 12 juni 2016 20:56

    Lekkere cake. Ik had geen pistachenoten, dus amandelen gebruikt.

    Reply
  5. Ingrid on 13 mei 2017 20:19

    Ooooh wat is ie lekker! Een echte verwencake.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.