X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Frambozenmousse met amandelkoekjes

5
By Mind Your Feed on 19 december 2015 Feest, Zoet

Yes, het is tijd voor de toetjes uit het kerstmenu! Of zal ik nu maar desserts, of nagerecht zeggen? Beetje sjieker mag wel, toch? Want dit zijn niet zomaar toetjes, dit zijn wel gerechtjes waar je even de keuken voor in moet. En waar je indruk mee gaat maken! Maar toch is dit wel een typisch Mind Your Feed toetje, want al te moeilijk is het niet en je kunt deze frambozenmousse met amandelkoekjes al bijna helemaal van tevoren klaar maken. Eigenlijk moet je dan dus een hele ontspannen kerstdag hebben, want ik heb er in alle gerechten rekening mee gehouden dat je niet de hele middag in de keuken hoeft te staan of in elk geval alvast wat dingen kunt voorbereiden. Dussss, tijd voor het nagerecht! 


frambozenmousse1

Meestal ben ik niet zo van de nagerechten, en daarom heb ik er een niet al te zwaar gerechtje van gemaakt. Door de frambozen blijft dit dessert lekker fris, en de combinatie met witte chocola is echt onweerstaanbaar. Wat ik zelf wel altijd even doe, is tussen het hoofdgerecht en het nagerecht even een kleine pauze nemen. Even rustig de tafel afruimen, een kletspraatje in de keuken, misschien zelfs een bordspelletje of een avondwandeling. Want hoeveel ik ook van de Kerst hou, op een bepaald moment zit ik toch ook echt aan mijn max…. Even uitbuiken en daarna het dessert op tafel is wat ik het liefste doe.

frambozenmousse

Het recept voor de amandelkoekjes deelde ik al eerder met je, met daarbij mijn suggestie om ze alvast maar eens proef te bakken. Dat heb je toch zeker wel gedaan? Want je moet wel weten of ze lekker zijn…haha! Ze zijn heel erg goed van tevoren klaar te maken, daar worden ze alleen maar lekkerder van. Dit nagerecht is trouwens wel een echt snoepgerechtje hoor. Ik ben namelijk niet echt van het gezond de Kerstdagen doorbrengen. Je kunt in de rest van het (volgend) jaar wel weer kiezen voor je bewuste gezondere momenten, met de feestdagen is het ook gewoon echt feest.

frambozenmousse

Frambozenmousse met amandelkoekjes

Voor 4 tot 6 personen:

Voor de amandelkoekjes:

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr speltmeel
  • 75 gr koude boter
  • 25 gr palmsuiker
  • 1 ei-dooier
  • snuf zout
  • 50 gr witte chocola
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1/2 citroen

Voor de frambozenmousse:

  • 150 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr frambozen (diepvries)
  • 2 el frambozenjam / honing
  • Extra frambozen om te garneren

Nodig; mengkom, plastic folie, bakplaat, bakpapier, mixer, staafmixer

Bereiden: Laat de diepvries frambozen ontdooien in een vergiet met een kom eronder.

Doe het amandelmeel, de speltbloem, de suiker en een eidooier in de mengkom. Snij de boter in kleine blokjes erbij. Voeg een snuf zout toe en rasp wat van de schil van 1/2 citroen boven de kom.

Hak de chocola in grove snippers en doe dit bij het koekjesdeeg. Schep nog 2 el amandelschaafsel erbij. Nu kun je beginnen met het kneden van het deeg, doe dit lekker met je handen en zorg dat het een stevige bal wordt.

Leg een stukje plastic folie klaar en leg de deegbal hier op. Pak de deegbal goed in en laat even een half uur rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Rol en vorm de deegbal – in het folie – tot een langwerpige staaf en druk deze nog iets plat. Snij nu de amandelkoekjes van het deeg door plakjes van 1/2 cm te snijden. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif de koekjes de oven in. Laat ze in 20 minuten goudbruin bakken en vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

Tijd om de mousse te gaan maken: Klop de slagroom op totdat deze lobbig is. Voeg nu de mascarpone toe en mix nog even goed door. Doe de ontdooide frambozen samen met het opgevangen sap in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot een grove puree. Schep dit samen met de frambozenjam door de mascarponeroom. Je kunt ook de mascarponeroom met de frambozen samen pureren, zo krijg een egaal roze mousse! 

Verdeel de mousse over 6 kommetjes of glaasjes, maak af met de frambozen en nog wat geraspte witte chocola. Geef bij elk dessert 2 koekjes.

Variatietip: serveer de mousse in glaasjes! Kruimel dan eerst 1 koekje voor elk glas en bedek daar de bodem mee. Schep nu wat van de frambozenmousse erop en vervolgens nog weer wat koekkruimels. Nog een laagje mousse hierboven op en maak dan af met de frambozen en witte chocola.

frambozenmousse

Op zoek naar meer inspiratie voor een feestelijk nagerecht? Wat dacht je van chocolade panna cotta, limoen mascarpone met blauwe bessen, of een frisse aardbeienmousse? Ook lekker met een stuk chocoladetaart!

Meer kerstrecepten vind je hier!

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

amandel amandelkoekjes dessert frambozen koekjes mascarpone mousse nagerecht slagroom toetje zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGlutenvrije kerst tulband
Next Article Alle Kerstrecepten van 2015
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

5 reacties

  1. Emma on 19 december 2015 18:22

    Och lekker zeg!

    Reply
  2. Nicoline on 22 december 2015 20:45

    Kun je de mousse ook een dag v. Te voren maken?
    Bedankt!
    Nicoline

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 december 2015 20:49

      Ja hoor, dat kan! Heb ik zelf ook gedaan!

      Reply
  3. mar on 18 januari 2022 16:30

    kan ik de chocolade en amandelschaafsel er uit laten ?

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 januari 2022 15:07

      Vast wel, dat zou je even kunnen proberen….

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....