X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola

3
By Mind Your Feed on 8 december 2021 Zoet

Monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola. Dat klinkt erg feestelijk en zo smaakt het ook! Vandaag een heel makkelijk recept voor een feestelijk nagerecht in een glaasje. Ik vind dat er altijd zo gezellig uit zien en het voordeel is dat je deze makkelijke toetjes ook goed van tevoren kunt klaar maken.

Oh, ik hou van deze tijd van het jaar…. met z’n allen toeleven naar de feestdagen. Alvast gaan bedenken wat we zullen gaan eten met Kerst, wie wat klaar maakt, de kerstboom versieren, gezelligheid in huis halen. En vooral dat nadenken over welke gerechten we met de kerstdagen gaan serveren, daar help ik je graag bij!

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Monchou toetje in een glaasje

Oh er gaat nog zoveel lekkers aankomen…. Ik heb nog zoveel mooie gerechten voor je in petto! Van voorgerechten tot hoofdgerechten, recepten voor een Kerst brunch en natuurlijk ook heerlijke toetjes. Ik deelde laatst al de stracciatella panna cotta met je. Ook al zo’n top recept!

En dan vandaag deze makkelijke toetjes met monchou, speculaas, witte chocolade en kersen. Dit is eigenlijk een klassieke monchou taart, maar dan als nagerecht. Nou, dan weet je dat je goed zit toch!

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Monchou taart

Je kent vast de traditionele monchou taart wel… echt heel eenvoudig klaar te maken en toch weet je elke keer weer iedereen te verrassen met het resultaat. Met dit nagerecht is dat precies zo! Het is een heel makkelijk recept, maar zo lekker. 

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

De kersen compote voor dit nagerecht maak ik deze keer zelf. Wil je nog makkelijker, dan kun je uiteraard voor kersen compote of vlaaivulling uit de supermarkt gaan. Maar net als bij cranberry compote is het super leuk om eens zelf klaar te maken… Voor dit recept gebruik ik diepvries kersen, maar in het kersenseizoen zou ik zeker voor vers gaan! 

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Met Kerst schuiven we traditiegetrouw aan bij mijn ouders met de hele familie. We maken altijd allemaal wat klaar, zodat niet een iemand de hele dag in de keuken staat. Zo fijn om met elkaar te genieten van lekker eten en de verbinding van het samen zijn.

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Hoe we dit jaar de verdeling gaan maken tussen de verschillende gangen en recepten hebben we nog niet helemaal uitgedacht…. Maar dat komt vast goed! Wil jij dit jaar een makkelijk nagerecht op tafel zetten, dan is dit monchou toetje met speculaas, witte chocola en kersen wat mij betreft een aanrader! 

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Monchou toetje met speculaas, witte chocola en kersen

Feestelijk recept voor monchou toetje in een glaasje met speculaas, witte chocolade en zelfgemaakte kersen compote
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Koelkast: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
Nagerecht
Nederlands
Toetjes
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Mixer
  • Keukenmachine met foodprocessor
  • Steelpan
  • 4 kleine glaasjes
  • Boterhamzak of zip-lock zakje

Ingrediënten

  • 100 gram speculaas
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 250 gram kersen (diepvries)
  • 50 ml water
  • 3 theelepels suiker
  • snuf vanillepoeder
  • 40 gram witte chocola
  • 1 theelepel allesbinder (maizena)

Bereiden

  • Begin met het maken van de kersen compote. Doe de bevroren kersen in een steelpan en voeg hier het water, de suiker en vanillepoeder aan toe. Breng aan de kook en laat de kersen 10 minuten zachtjes stoven.
  • Laat de monchou op kamertemperatuur komen.
  • Schenk de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom luchtig met de mixer.
  • Doe de monchou in een schaal en gebruik de mixer om deze luchtig te kloppen. Spatel dan voorzichtig de slagroom door de monchou kaas.
  • Hak 30 gram witte chocola in fijne en grove snippers. Hou 10 gram achter voor garnering. Voeg de chocola toe aan de slagroom en monchou en schep voorzichtig door.
  • Doe de speculaas in de foodprocessor en maak hier fijne kruimels van. Verdeel de speculaaskruimels over de 4 kleine glaasjes.
  • Schep het slagroom monchou mengsel voorzichtig over in een spuitzak. Een stevige boterhamzakje of zip-lock zak kan ook. Zorg dat het mengsel in 1 hoek van de zak zit, knip dan een hoekje van de zak en verdeel het mengsel over de 4 glaasjes.
  • Zet de glaasjes in de koelkast en laat minstens een uur opstijven. Langer kan ook, je kunt die monchou toetje ook al een dag van tevoren maken.
  • De kersen compote voeg ik pas op het laatst toe. Kijk even of het vocht bij de kersen de gewenste dikte (stroop-achtig) heeft en voeg eventueel wat bindmiddel toe. Zet het vuur onder de kersen uit en laat de compote afkoelen.
  • Maak vlak voor het serveren de monchou toetjes af met de kersen compote, nog wat witte chocolade en overgebleven speculaas kruimels.
Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 8g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 22g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

monchou toetje met speculaas, kersen en witte chocola, monchou in een glas, nagerecht, dessert

Ga je aan de slag met dit recept voor monchou toetje met speculaas, witte chocola en kersen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

dessert in een glaasje desserts in een glaasje Kerst monchou toetje nagerecht nagerecht kerst toetje
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse bijgerechten
Next Article Truffel risotto met gemengde paddenstoelen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Makreel tartaar

Mango mousse met passievrucht

3 reacties

  1. Esther on 8 december 2021 12:20

    Een hard wikkelde monchou of de zachte uitvoering in een kuipje?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 december 2021 11:07

      Ik gebruikte die kleine pakjes in alleen een wikkel, dus niet in een kuipje. Maar die zou zeker ook kunnen!

      Reply
  2. DK on 30 december 2024 15:30

    5 sterren
    Heerlijk toetje en groot succes ter afsluiting van ons kerstdiner. Na testen met diverse combinaties (speculaas/bastogne en mascarpone/monchou) toch gekozen voor bastogne/monchou.

    Reply
5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.