Muesli bolletjes

6

Morgen is het weer zover, terug naar school en terug naar werk. De vakantie is hier weer over en dus wordt het tijd om weer voor te bereiden voor lange school- en werkdagen. Senna kwam gisteren thuis van een weekje vakantie met haar opa en oma en vanaf morgen mag ik haar weer elke dag om half 9 op school afleveren. En ervoor zorgen dat er een tussendoor- en lunchtrommeltje gevuld is. Omdat ik op zondag graag de keuken in duik om me alvast klaar te maken voor de aankomende week, besloot ik deze keer aan de slag te gaan met een gezond en vullend tussendoortje. Deze muesli bolletjes zijn het resultaat, op basis van amandelmeel en met gedroogd fruit er door. Een heerlijke snack!

muesli bolletjes

Ik zal jullie binnenkort trouwens alles vertellen over mijn trip naar Milaan! Ik was daar 2 dagen op uitnodiging van Schär, het grootste merk in glutenvrije producten, en heb daar dus 2 dagen volledig glutenvrij gegeten. En eigenlijk beviel mij dat prima. Ik heb er weer een heleboel inspiratie van gekregen, om vooral ook weer wat vaker te experimenteren met glutenvrije recepten. Deze muesli bolletjes zijn op basis van amandelmeel en daardoor zijn ze lekker zacht, én glutenvrij. Ik gebruikte ook havermeel, en dit is uiteraard alleen glutenvrij als dit op de verpakking staat. Je kunt ook zelf glutenvrije havermout malen, dan krijg je ook meel.

Dit is dus een tussendoortje dat prima in je 80% gezonder valt. Je kunt ook 1 bolletje als ontbijt eten, lekker met wat boter en een plak kaas ertussen! Oh nog wel een sticky finger alert… Ik vind het altijd zo lekker om met mijn handen in het deeg te zitten. Ik kneed liever zelf dan dat ik een garde of mixer gebruik… Maar bij deze muesli bolletjes krijg je wel echt plakhanden, haha! Ja, dat hoort dus, ik heb ook plakhanden gehad, maar dat is toch juist het mooie van zelf je eten bereiden?

muesli bolletjes

Muesli bolletjes

Voor circa 6 stuks

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel
  • 3 el havervlokken
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 3 el gedroogde cranberries
  • 8 (ongezwavelde) gedroogde abrikozen
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • snuf zout

Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het amandelmeel, het havermeel, de havervlokken en de zonnenbloempitjes in een kom. Schep goed om en voeg het bakpoeder en een snufje zout toe.

Snij de abrikozen in kleine blokjes en doe samen met de cranberries bij het meel. Schep nog een keer alle ingrediënten om.

Breek 2 eieren boven de kom en voeg de honing toe. Ik schat in dat ik 2 eetlepels gebruikte, maar je kunt de muesli bolletjes zo zoet maken als je zelf wilt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet deze naast de kom met het beslag.

Nu begint het leukste; met je handen in het beslag. Kneed tot een plakkerige bal, pak steeds bolletjes ter grootte van een mandarijn van het beslag. Ik maakte er vierkante broodjes van door er een beetje een vierkante vorm van te maken en deze op de bakplaat nog even aan te drukken met een mes. Maar als jij liever ronde bolletjes maakt, kan dat natuurlijk ook.

Schuif de muesli bolletjes voor 15 minuten de oven in. Iets langer kan ook, elke oven is verschillend, maar met 15-20 minuten moeten ze wel klaar zijn. De bovenkant is nu mooi goudbruin en de binnenkant nog lekker zacht. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten of wilt gaan snijden.

muesli bolletjes

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. Ze staan nu in de oven. Heb ipv cranberries rozijnen en ipv abrikozen gedroogde appelstukjes gebruikt omdat ik dat in huis had. Het deeg smaakt al heerlijk! Ik kon er 7 broodjes van maken. Nog een half uurtje… (incl afkoelen)

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.