X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Pumpkin Spice muffins

Pumpkin spice muffins met rozijnen

12
By Mind Your Feed on 11 oktober 2015 Zoet

De herfst is begonnen en bij de herfst horen pompoenen! Gisteren liep ik nog op het strand, met mijn blote voeten in het zand! In het zonnetje dronk ik een glas witte wijn, wat nou… de herfst is begonnen? Ik geniet nog volop van deze Indian Summer, zeker nu het volgende week echt kouder gaat worden! En stiekem vind ik het altijd heel fijn als er weer een nieuw seizoen is aangebroken, want dat betekent dat er ook weer volop nieuwe, verse seizoensproducten te verkrijgen zijn. Zoals de pompoen dus. Een hele pompoen vind ik altijd vrij groot, te veel om in 1 keer door een gerecht te verwerken. Tenzij je pompoensoep gaat maken! Maar meestal hou ik nog een stukje over en daar kun je altijd nog wel wat mee doen, zoals deze pumpkin spice muffins met rozijnen bakken!

pumpkin spice muffins

Als het herfst is geworden hoor ik iedereen altijd lyrisch gillen over de pumpkin spice latte van een grote koffieketen. Ik heb daar zelf helemaal niets mee, niet met die koffieketen of met die pumpkin spice latte. Ik vind dat soort drankjes veel te zoet, en ook zonde van een lekkere bak koffie. Maar het kruidenmengsel pumpkin spice is wel echt goddelijk. Door het zoete van de pompoen te combineren met deze smaakvolle specerijen ontstaat echt de ultieme herfst muffin.

Ik heb voor deze muffins een kwart van een pompoen gebruikt, de rest daar maak ik pompoensoep van en ik ga morgen aan de slag met een recept voor pasta met pompoen. Dat komt later deze week nog online, dus stay tuned! Heb je nog een restje pompoen over dan kun je er natuurlijk ook een heerlijke smoothie mee maken! Belangrijk voor deze muffins is dat de pompoen al wel gaar is. Dus of gekookt, of even in de oven gegaard. Dan kun je er puree van prakken en dat gebruik je in de muffins.

pumpkin spice muffins

Pumpkin spice muffins met rozijnen

Voor circa 6 muffins:

  • 100 gr havermeel (of gemalen havermout)
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr pompoenpuree
  • 100 gr appelmoes (ongezoet)
  • 5 grote (Medjools) dadels
  • 1 hand rozijnen
  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 kruidnagel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig: beslagkom, keukenmachine, vijzel, muffinvorm, muffinpapiertjes

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een beslagkom het havermeel, het amandelmeel, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, een snuf zout en het bakpoeder. Gebruik een vijzel om de kruidnagel te pletten (of als je geen vijzel hebt, dan kun je dit met een groot mes doen. Druk dan de platte kant van het mes op de kruidnagel totdat deze goed fijn gemalen is) en voeg ook toe aan het meel.

In de keukenmachine doe je de pompoenpuree, de appelmoes, de dadels, de eieren en de yoghurt en deze blend je tot een bijna gladde substantie. Er mogen nog wel stukjes dadel in blijven zitten!

Voeg nu het meel met de specerijen toe aan de pompoenpuree in de keukenmachine en meng tot een beslag. Schep als laatste de rozijnen erdoor.

Ik doe toch altijd nog in de muffinvorm een papiertje in elk bakje, maar je kunt de vorm natuurlijk ook goed invetten. Schenk in elke vorm wat beslag, tot de vorm ongeveer tot 2/3 gevuld is. Schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de pumpkin spice muffins in 25 minuten gaar.

pumpkin spice muffins

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

appelmoes bakken glutenvrij havermout muffins pompoen pumpkin spice voedselzandloper zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMYF trakteert: Echt Eten van Jonathan Karpathios
Next Article Chili con carne van Jamie Oliver
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

12 reacties

  1. Daniëlla van der Meer on 11 oktober 2015 07:38

    Owh wat een heerlijk receptje. Nu moet ik kiezen of ik een smoothie ga maken of deze! Heb net niet genoeg over
    Gelukkig is het koopzondag!!!

    Reply
  2. Maartje on 11 oktober 2015 09:28

    Lekker! Kunnen deze muffins ingevroren denk je? Ik ben dol op bakken, maar wil geen 20 muffins hoeven weg eten, geniet er liever wat vaker van!

    Reply
    • Maartje on 11 oktober 2015 09:32

      Oh, ik zie net dat het voor 6 muffins is, dat gaat dan wel goed komen! (Lees, op komen…)

      Reply
    • Mind Your Feed on 11 oktober 2015 09:43

      Daarom is het recept voor 6 muffins 😉 Ik heb geen ervaring met het invriezen van deze muffins…

      Reply
  3. Myriam on 11 oktober 2015 09:37

    Sinds mijn dochter mij de butternutpompoenen leerde kennen willen wij geen andere meer.
    Kan die plantaardige yoghurt weggelaten of vervangen worden?

    Reply
    • Erie on 15 oktober 2015 15:06

      Ben ik ook benieuwd naar. Lijkt me wel een heerlijk recept!

      Reply
      • Mind Your Feed on 19 oktober 2015 17:37

        Dat kan zeker, maar dan worden ze iets minder smeuïg….

        Reply
  4. Stefanie on 11 oktober 2015 13:45

    Dit lijkt me echt mega lekker!! Ik heb ook helemaal niets met die grote koffieketen en dat vreselijke zoete drankje brrr.. Maar die Pumpkin slice daarentegen vind ik wel fantastisch.

    Reply
  5. Marja on 11 oktober 2015 14:13

    Je schrijft eerst dat de rozijnen in de keukenmachine moeten en later dat je ze als laatste er door moet roeren???? Ik denk dat het laatste goed is, maar rozijnen kunnen ook, net als de dadels, als suikervervanger gebruikt worden. Dus….wat heb jij met de rozijnen uitgespookt?

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 oktober 2015 15:33

      Goed opgelet 😉 Haha! Dank je wel, ik zal het even aanpassen! Ze gaan er als laatste doorheen maar het zou allebei kunnen hoor.

      Reply
  6. Tabitha on 15 oktober 2015 22:54

    Ik heb er een cake van gemaakt door alle ingredienten met 2,5 te vermenigvuldigen. Ik had geen appelmoes in huis en geen zin om het te maken 😉 dus banaan gebruikt. Ben benieuwd!! Hij ruikt heeeerlijk! Wel op 160 graden gedaan en een uur. Pompoen smaakt zooo lekker in baksels!

    Reply
  7. Megan on 7 november 2016 13:08

    Ik heb ze gemaakt, ze zijn lekkerrrr!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.