Pompoensoep met kokosmelk

8

Het is herfst! Het wordt kouder, eerder donker, de bladeren aan de boom krijgen prachtige kleuren. Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van dit seizoen, maar het grootste voordeel vind ik toch wel de fijne groenten die bij dit seizoen horen. Als je volgens de seizoenen eet, heb je altijd verse producten voor een schappelijke prijs. Bespaar op je boodschappen en eet dus vers! Verder bevatten groenten in hun ‘eigen’ seizoen de meeste voedingswaarde, ze zijn immers zo vers mogelijk. Bij de herfst horen groenten als pastinaak, groene kool, savooie kool, uien, paddestoelen, koolraap, snijbiet en natuurlijk pompoen. Je ziet de pompoen alweer steeds meer in de winkels verschijnen en ik heb altijd zo’n zin om ermee aan de slag te gaan als ze zo mooi uitgestald liggen. Mijn favoriete gerecht met pompoen blijft toch wel pompoensoep, omdat je daar de hele pompoen voor kunt gebruiken.

In het kader van de ‘Bespaar op je boodschappen’ maand op Eet goed, voel je goed deel ik graag een aantal van mijn favoriete pompoenrecepten met jullie. Koop maar een flink grote pompoen, dan kun je deze gerechten direct gaan maken. En mocht je over hebben, stop dan een portie in de vriezer, dan kun je er een andere keer ook weer van genieten.

pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk

  • een halve pompoen, zo’n 500 gr.
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote winterpeen
  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje kokosmelk, liefst ongezoet
  • 2 teentjes knoflook
  • Koriander
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl djinten (komijn)
  • Peper
  • Snufje zout

Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden* en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen (gesneden) en de ui 5 minuten. Voeg de zoete aardappel (kleine blokjes) toe. Voeg vervolgens de knoflook, de kerriepoeder en de komijn toe. Schenk er 1 liter groentebouillon bij, breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout. Roer de kokosmelk los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de kokosmelk door de soep. Lekker met verse koriander.

*Pompoenpitten roosteren

De pompoenpitten uit de pompoen hoef je niet weg te gooien! Wees budgetverantwoord bezig en doe aan hergebruik. Pluis de pitjes schoon en spoel ze verder af in een vergiet. Verwarm de oven voor op 225 graden. Droog ze met een schone theedoek. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de pitten erop. Bestrooi met wat zout en rooster ze in 5 minuutjes.

Experimenteer met verschillende smaken! Meng ze bijvoorbeeld met chili-, curry- of paprikapoeder. Liever zoet? Varieer dan eens met kaneel en suiker.

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoensoep met kokosmelk? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.