Round up week 2 #30voeljefit challenge

1

30voeljefit challenge

Dat was alweer week 2 van de #30voeljefit challenge! En ook dat was weer een superleuke week! Deze week stond in het teken van het laten staan van pakjes en zakjes en zelf écht gaan koken. En dus écht gaan eten. We kregen heel veel enthousiaste reacties, maar ook heel veel vragen, in de Facebookgroep, maar ook hier op de blog. Want koken zonder pakjes en zakjes, dat is een onderwerp waar best veel over te doen is… Daarom hebben Suzanne, Annemieke, Sanne en ik de afgelopen week weer veel blogs geplaatst die je helpen bij het echt zelf koken van je maaltijden. Vandaag het weekoverzicht! Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

#30voeljefit challenge week 2

De een die kookt al járen zonder pakjes en zakjes en de ander heeft nog niet de moed verzamelt om daaraan te beginnen. De een is al heel bevlogen in het maken van de heerlijkste gerechten zonder allerlei gemaksproducten, de ander heeft geen idee hoe je zelf een maaltijd kunt bereiden met kruiden en smaakmakers. We hebben in de afgelopen week gemerkt dat onder de lezers van onze blogs zowel heel ervaren pakjes en zakjes-loze lezers zitten, als echte newbies. En dat is precies waarom we deze uitdaging in de #30voeljefit challenge hebben meegenomen. Want de #30voeljefit challenge gaat om bewustwording, voor iedereen! Ook als je al precies weet hoe het moet, is het nooit te laat om nog weer wat bij te leren….We geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat iedereen zelf aan de slag kan!

Met inmiddels ruim 2300 leden in onze Facebookgroep is het daar gezellig druk! Er worden recepten gedeeld, er worden vragen gesteld, er worden tips gedeeld en er komen regelmatig leuke acties voorbij. Je kunt nog steeds aanmelden voor de besloten groep, maar je kunt natuurlijk ook de challenge volgen op onze blogs! En als je zeker wilt zijn dat je niets gemist hebt in de afgelopen week, dan lees je snel deze round up van week 2 van de #30voeljefit challenge door!

Koken zonder pakjes en zakjes

Echt eten? Koken zonder pakjes en zakjes!

Op maandag komt steeds de nieuwe challenge online en afgelopen maandag zette ik de uitdaging voor week 2 op de blog. Deze week zijn we aan de slag gegaan met het laten staan van pakjes, zakjes, kant-en-klaar mixen, gemaksproducten…kortom alles waarbij je eigenlijk niet meer zelf aan het koken bent. We gaan zelf koken, alles zelf maken! Ik schreef weer een uitgebreide blog waarin ik vertelde waarom het gezonder is om zelf te koken en de pakjes te laten voor wat ze zijn. Ook deelde ik alvast wat eerste tips om mee aan de slag te gaan.

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Voor niet iedereen is het koken zonder pakjes en zakjes al vanzelfsprekend. En dat hoeft natuurlijk ook niet, je doet mee met de challenge omdat je wat wilt leren of wilt veranderen. En daarom gaven we deze week ook weer heel veel tips op onze blogs om jou te helpen bij het aanpassen van je voedingspatroon en gewoonten bij het maken van je maaltijden. Suzanne deelt haar tips voor het koken zonder pakjes en zakjes en ik gaf een kijkje in mijn kruidenla om je te helpen bij het goed vullen van je voorraadkast. Ook kon je lezen dat wij compromissen maken bij het gebruiken van sommige gemaksproducten. Zo komen bouillonblokjes of blikjes tomatenpuree bij ons nog wel de keuken in…

courgette preisoep

Soep, soep, soep en nog eens soep….

De makkelijkste manier om een maaltijd te maken zonder pakjes en zakjes is door soep te maken. En dat vonden wij alle vier… Dus benoemden we de tweede week van de challenge tot soepweek. Op alle blogs verscheen een makkelijk recept voor zelfgemaakte soep. Stom toevallig hadden Suzanne en ik allebei besloten om een courgettesoep te maken! Het recept van Suzanne staat hier, mijn courgettesoep kun je hier terug vinden. Op de blog van Annemieke staat het recept voor broccolisoep en zij maakte ook een handige downloadbare Gistextract kaart. Met deze kaart in de hand herken je op elk etiket of er gistextract in een product zit. Sanne vond het met het koude weer van afgelopen week wel tijd voor erwtensoep.

Meer lekkers!

Maar er werden meer lekkere recepten gedeeld! Vooral in de Facebookgroep kwamen handige tips voorbij om zelf maaltijden op smaak te brengen. Als je aan pakjes en zakjes denkt, dan denk je al snel aan de wereldgerechten. Dat die eenvoudig zelf te maken zijn, bewees Annemieke met haar recepten voor Afrikaanse bobotie en shoarma. Sanne zette een recept voor Gado Gado online en Suzanne maakte (weer) een heerlijke chocolade cake! Ik deelde zelf ook nog het recept om zelf rijstmelk te maken, super handig voor bij het ontbijt!

koken zonder pakjes en zakjes

Op naar week 3…!

Ook deze tweede week is voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 3 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van bewuster met vlees omgaan, het minderen van vlees eten, het wat vaker kiezen voor vegetarische maaltijden. Oftewel; flexitariën! Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er weer tips, recepten en ook weer een leuke actie! We gaan lekker door dus!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. om te koken zonder pakjes en zakjes bestaan er erg veel kruidenmixen, maar ook kruidenpasta’s, Boemboe’s en masala’s, De natte varianten zijn vaak goed in te vriezen. ik probeer daar een recepten verzameling van aan te leggen. Dus als je iets zoekt of je hebt een goed recept, dan hoor ik het graag.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.