Weekmenu 49 makkelijke maaltijden

0

Zo, hop, alweer een week voorbij! Wat een chaos is het hier, ik zeg het je maar eerlijk… Steeds meer spullen verdwijnen in dozen en ik heb de grijze bak – de container voor het restafval – al een paar keer goed volgestouwd. Wat verzamel je (ik! wij!) toch een zooi in al die jaren… We zijn er bijna. Geen stress, ook al heb ik af en toe het idee het niet meer onder controle te hebben. Het gaat goed komen, uiteindelijk gaan we echt wel over en kan ik aan de slag in mijn nieuwe keuken. Daar zie ik ook zo naar uit!! Net als naar wonen in ons prachtige paleis, dat gaat echt te gek worden. Om het overzicht nog een beetje te bewaren zet ik ook vandaag weer een weekmenu voor je klaar. Met nog wat lekkere winterse recepten en een heerlijk ontbijtje op zondagochtend! Schrijf gerust weer mee!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #49 makkelijke maaltijden

Maandag

couscous met pompoen

Nu het nog koud en winters is, geniet ik nog even van de groenten die bij dit seizoen horen. Vanavond een makkelijke couscous salade met pompoen en boerenkool . Lekker verwarmend en puur van smaak!

Dinsdag

5x soep

Soep vind ik ideaal voor drukke dinsdagen omdat je al van tevoren aan de slag kunt. Deze paprika linzensoep maak ik vaak al de dag ervoor, dan hoef ik alleen nog maar op te warmen!

Woensdag

indiase kip tikka masala

Koken met pakjes en zakjes doe ik al jaren niet meer. Maar ik vind vaak nog wel mijn inspiratie bij het schap met de wereldgerechten. Zo ontstond ook deze Indiase kip Tikka Masala, die hier nog regelmatig op tafel komt.

Donderdag

rode kool met appel en kaneel

Al sinds ik klein ben is rode kool met appel en kaneel mijn favoriet. Mijn moeder maakte deze al heerlijk klaar en inmiddels heb ik het zelf ook onder de knie. Duurt wel even, maar als ik de pan in de middag al op zet dan ruikt mijn hele huis heerlijk. Dat is dus bonus!

Vrijdag

Oosterse zalm

Vrijdag is visdag en ik zet vandaag deze Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel op tafel. Ik hou niet van lang in de keuken staan zo vlak voor het weekend maar dit gerecht staat zo op tafel. En de oven doet het meeste werk dus ik kan rustig gaan zitten…

Zaterdag

Italiaanse omelet wrap

In deze drukke weken moet ik niet vergeten om goed te blijven eten. Op zaterdag heb ik gelukkig iets meer tijd en lunch ik met deze Italiaanse omeletwrap met Parmaham en rucola. En daar maak ik nog een beetje extra salade bij, zodat de veggies ook weer binnen zijn.

Zondag

broodpudding met banaan en chocolade (2)

Goedemorgen, deze morgen. De zondagochtend is de laatste maanden bij mij heiliger dan ooit… Ik neem dit moment om even rustig aan te doen, op mijn gemak een kopje koffie te drinken en te ontbijten met deze heerlijke broodpudding met banaan en chocola. Daarna kan ik de rest van de wereld weer aan!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.